Türkiye'nin balık ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Karadeniz’de tehlike çanları çalıyor. Her geçen yıl biraz daha balık av sezonunu erken kapatan balıkçılar önem alınmaz ise 5 yıl sonra balıkçılığın bölgede artık son bulacağını iddia ediyor.
#Hamsi FiyatlarıHavaların soğumaya başlamasıyla vatandaşların balığa ilgisi arttı. Bu sene bol olan palamut, tezgâhlardaki yerini çinekop, hamsi, istavrit, tekir, mezgite bıraktı. Ancak lüfer, mevsimi olmasına rağmen azlığıyla dikkat çekti. Hürriyet’e konuşan balıkçılar, lüferin az olduğunu o yüzden fiyatının da yüksek olduğunu söyledi.
#BalıkBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Sezon başında genellikle Batı Karadeniz’de avlanan hamsinin bugünlerde Trabzon açıklarında bol miktarda avlanması balıkçının yüzünü güldürürken, fiyatı da önceki günlere oranla geriledi.Trabzon Balık Hali’nde bugün itibariyle hamsinin kilosu 50 TL’den satılırken, diğer balık çeşitlerinin bolluğu da sezonun bereketli geçeceği görüntüsü verdi.
#HamsiSultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetildi. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca tartışma yaşandı. İşletme Müdürü Merve Bülbül, "Son açıklanan fiyatlardan sonra, sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar burayı 'Et ve Süt Kurumu' ile karıştırıyorlar. Burası özel bir işletme. Her şey yasal" dedi.
#Et Ve Balık K.Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetildi. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca tartışma yaşandı. İşletme Müdürü Merve Bülbül, "Son açıklanan fiyatlardan sonra, sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar burayı 'Et ve Süt Kurumu' ile karıştırıyorlar. Burası özel bir işletme. Her şey yasal" dedi.
#Et Ve Balık KDenizlerin bereketi ile gelen en sevilen yiyeceği olarak bilinen bu balık, insan sağlığına faydası ile biliniyor. Aynı zamanda lezzetiyle de hafızalarda her zaman kalan balıklar arasında yer alır. Sofraların en vazgeçilmez tadı olan bu yararlı ve güzel besinin, sahip olduğu vitaminler ve minerallerden dolayı tüketilmesi çok önemlidir. Grida Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Karadeniz’de geçen yıl Zonguldak açıklarında palamut ve hamsi avlayarak Türkiye’nin dört bir yanına dağıtan balıkçılar, 1 Eylül’de başlayan yeni sezonun ilk günlerinde henüz istedikleri oranda balıkla karaya dönemedi. Balıkçılar, deniz suyunun soğumasıyla balığın bollaşacağını düşündüklerini ifade etti.
#GazetehaberleriBalıkçıların bayramı dün itibarıyla başladı. Balık av yasağı sona erdi ve balıkçılar denize açıldı. İlk gün istenilen seviyede balık avlanamasa da balıkçılar sezondan umutlu olduklarını söyledi. Balık avının ilk gününde ağlara en çok takılan balıklar arasında ise istavrit vardı. Balıkçılar, “Henüz sezon yeni başladı. Fiyatların oturması için 10-15 gün beklemek gerek” diye konuştu.
#GazetehaberleriMuğla’nın Marmaris ilçesinde, ’Karadeniz somonu’ olarak adlandırılan ve bağışıklık sistemini güçlü tutması nedeniyle tercih edilen Türk somonuna ilgi yoğun oluyor. Türk somonu, Norveç somonuna göre daha ucuz olması nedeniyle de tercih ediliyor.
#Karadeniz Somonu