Macahel Arıcılık Cesur Demiral’dan yeni sezon balların hazır olduğunu haber veren mesajı alınca hemen siparişimi verdim. Benim gibi sağım biter bitmez sezonluk balını alan çok. Balın meraklısı sadece bizde değil, dünyada da hayli fazla. Farklı ballar tatmak ve hasat izlemek için binlerce kilometre yol gidenler var. O zaman bu hafta biz de arıların izinde dünyayı dolaşalım.
#HürriyetGaziantep'te, arı yetiştiricileri, bal üretim dönemi için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, 10 yıl önce yılda sadece 10 ton bal üretilen Gaziantep'te geçen yıl 420 ton bal üretildiğini belirterek, "Bu yıl hedefimiz, 500 ton bal üretmek" dedi.
#GaziantepAKSARAY’da evlerde boyacılık yapan Kamil Sınav (40), 6 yıl önce hobi olarak başladığı arıcılığı, meslek haline dönüştürdü. İki işi birlikte yürütmeye çalışan Sınav, ilk aldığı iki kovan arının telef olduğunu, pes etmeyip devam etmesi üzerine şu an 85 kovanının bulunduğunu belirtti.
#ArıcılıkSİİRT'in Pervari İlçesi'ne bağlı Çemikari Yaylası ve Herekol Dağı eteklerinde üreticiler, bal hasadı yapmaya başladı. Türkiye'nin en kaliteli ballarından biri olan Pervari balının hasadını yapan üreticiler, "Bu dağlarda, silah sesleri susmuyor; ancak ekmek parası için bal hasadını yapmak zorundayız. Korkuyoruz; ama yapacak bir şey yok. Arıların bu bölgede beslenmesi, daha güzel oluyor ve daha kaliteli bir bal üretiliyor" dedi.
#Çemikari YaylasıSİİRT'in Pervari İlçesi'ne bağlı Çemikari Yaylası ve Herekol Dağı eteklerinde üreticiler, bal hasadı yapmaya başladı. Türkiye'nin en kaliteli ballarından biri olan Pervari balının hasadını yapan üreticiler, "Bu dağlarda, silah sesleri susmuyor; ancak ekmek parası için bal hasadını yapmak zorundayız. Korkuyoruz; ama yapacak bir şey yok. Arıların bu bölgede beslenmesi, daha güzel oluyor ve daha kaliteli bir bal üretiliyor" dedi.
#Bal