Günlük vaka sayılarındaki artış pandemi matematiğine aşina herkes için korkutucu. Ve tam da günlük rakamların 10 binleri geçtiği farklı bir dönemde salgında neticeyi derinden etkileyecek önemli kararlar aldık ve “yerinde karar dönemi” diye tanımlanan farklı bir uygulamaya geçtik.
#YazarAB Havacılık Emniyet Ajansı, COVID-19 salgını nedeniyle havayolu seyahatleriyle ilgili kılavuz yayınladı. Buna göre havalimanı ve uçaklarda maske takılacak, hijyen ve havalandırma kapasiteleri geliştirilecek. Ajans, uçak yolcularına korona ya da antikor testi uygulanmasına ise şimdilik çekince koyuyor.
#GazetehaberleriKarantinayı rahatlatmak ve insanların iş ya da tatil için tekrar seyahatine izin verilmeye başlanacakken, birçok ülke ‘Bağışıklık Pasaportu’ hakkında konuşmaya başladı. Yunanistan, Balear Adaları ve Sardinya gibi Avrupa’nın bazı popüler destinasyonlarındaki resmi yetkililer, turistlerin güvenli bir şekilde giriş yapmalarına olanak tanıyan antikor bazlı pasaportlar hakkında açıkça tartışıyorlar.
#Sağlık Pasaportuİngiltere'de bazı teknoloji firmalarının, ülke genelinde çalışanların koronavirüs salgınında işlerine dönebilmelerini sağlamak için Covid-19 testleri ve yüz tanıma teknolojisinin kullanılacağı "sağlık pasaportları" çıkarılması konusunda hükümetle görüşmeler yaptığı bildirildi.
#Pasaportİnternet üzerinden site vasıtasıyla sağlık ile ilgili işlemler yapılırken tan kodu pek çok kişinin karşısına çıkar. Bunun ne olduğu ise son dönemlerde merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, tan kodu nedir? Nerede yazar? E Nabızdan Tan Kodu nasıl alınır ve öğrenilir detayları ile derledik.
Danimarka'daki aşı karşıtları korona pasaportu almak için pozitif kişilerle temasa geçerek kasıtlı olarak koronavirüse yakalanmaya çalışıyor. Kovid avına çıkan aşı karşıtları birbirlerine sundukları tavsiyelerde hastalığa yakalanan kişileri öpmelerini ve onlarla lolipop paylaşmalarını öneriyor. Uzmanlar ise akılalmaz davranışın vaka sayısını artıracağı ve aşısız insanları hastanelik edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.
#Danimarka3. doz hatırlatma aşısının ardından 17 Ağustos itibarı ile 4. doz aşılar sağlık çalışanları ve 50 yaşın üstündeki vatandaşlar için talebe bağlı olarak sisteme tanımlandı. Ancak hala kafa karışıklıkları mevcut. Yurt genelindeki milyonlarca kişi “4. doz aşıyı olmalı mıyım?” diye düşünüyor. Anne babalarımız bize danıştı, biz de uzmanlara sorduk...
#4. Doz AşıHayat Eve Sığar (HES) uygulamasına Avrupa Birliği (AB) uyumlu sağlık pasaportu butonu eklendi. Uygulama, ülke içinde ve ülkeler arası seyahatlerde aşı, bağışıklık ve diğer sağlık bilgilerinin ülke otoriteleri ve hava yolları firmalarıyla paylaşılmasına olanak tanıyor.
#Avrupa BirliğiDünya genelinde pek çok ülkenin sipariş ettiği ve uygulamaya başladığı Pfizer/BioNTech aşısının uygulanmasına 2 Nisan itibarıyla Türkiye'de de başlandı. İşte BioNTech aşısı hakkında kamuoyunun aklındaki sorular ve o soruların yanıtları...
#BiontechMutasyon virüs sayısı ile ilgili Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama geldi. Dünyada yayılım hızı artan mutant virüsün ülkemizde artış gösterdiği bildirildi. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye'de İngiltere mutasyonunun etkili olduğunu belirterek, "Git gide toplumda infekte olguların daha büyük bir kısmında görülmeye devam ediyor. Bizim zaten temel korkumuz da bu. Eğer İngiltere mutasyonu hakim hale geçerse salgın daha hızlı bir boyut kazanacaktır" ifadelerini kullandı.
#CoronaAvusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği (AB) içinde seyahat özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanabilmesi için koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmış, hastalığa yakalandıktan sonra iyileşmiş veya yeni test yaptırmış kişiler için ‘yeşil AB pasaportu’ uygulamasına geçilmesini istedi.
#AB İçin ‘Yeşil Pasaport’ ÖnerisiMustafa Nuri BİLGE soruyor: 29 Mayıs’ta cami avlularında namaza izin çıkacağını okudum, sevindim. Ancak namazda secdeye varıldığında ağzım, burnum, alnım halı ya da avluda hasır yaygıya doğrudan temas edecek. Bu durumda maske koruyacak mı? Camide nasıl bir tedbir almalıyız?
#Gazetehaberleri