Görsel üreten yapay zekâ uygulamaları yaratıcı süreçlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle tasarımcılar, sanatçılar ve içerik üreticileri bu programlarla hayal güçlerini sınırsızca kullanarak çok iyi sonuçlar elde edebiliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte görsel üretim alanında kullanılan yapay zekâ destekli uygulamalar da her geçen gün daha işlevsel ve erişilebilir hale geliyor. Jürimiz bu hafta görsel üreten yapay zekâ uygulamalarının en iyi 10 tanesini seçti.
#GörselHareketli görüntülerin aktığı duvarlar, sanal gerçeklik gözlüğüyle başka dünyalara açılan kapılar, ziyaretçilerin dokunuşlarıyla yorum katabildiği etkileşimli ekranlar, yapay zekâyla üretilmiş eserler ve sanatla buluşan bilgisayar oyunları… Artık birçok müze ve galeri ziyaretçilerine geleneksel sanat formlarının yerine yenilikçi deneyimler sunuyor. Bu sergiler çok ilgi çekiyor, ziyaretçiler bol bol sosyal medya paylaşımı yapıyor. Peki, nedir bu dijital sanat? Neden bu kadar popüler oldu?
#DijitalVeri dağıtım kuruluşu Matriks, deprem bölgesinde Up School işbirliğinde Matriks Android Yazılımcı Meslek Edindirme Projesi’ni geliştirdi. Amaç bölgedeki kadınlara yazılım eğitimi vererek nitelikli işgücü piyasasında fark yaratmak. Geçen yıl eğitim alan kadınlar arasında hemşireler gibi farklı meslek gruplarından kadınlar yer aldı. Şirket bu kadınlara mentörler atadı. Şimdi sırada 11 ilde saha çalışması yapmak ve daha çok kadına ulaşmak var.
#MatriksAypera, Türkiye'nin ilk dijital robot oyuncusu olması dolayısıyla ilgi çekmeye devam ediyor. Aypera'nın geliştiricileri, dijital robotu geliştirirken Beren Saat, Fahriye Evcen, Hande Erçel gibi beğenilen Türk dizi ve film oyuncularını incelediklerini, ortalamalarını bularak tasarımlarınıbuna göre oluşturduklarını ifade ediyor. İşte, Aypera hakkında detaylı bilgiler
#AyperaAidiyet hissetme, mutluluk, merak... Bunlara uzmanların verdiği sanat, resim, müzik derslerini ve çocukların okuldaki karar alma süreçlerine katılmalarını da ekleyin. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve uzmanlar hayallerindeki okulu anlatıyor. 14 yaşındaki Öykü, duvarlara “İmkânsız diye bir şey yoktur” yazmak istiyor. 13 yaşındaki Nuri haftada bir günü ödevsiz geçirmeyi hayal ediyor. Öğretmenlerse okul dışında da ders yapmanın elzem olduğunu söylüyor.
#GazetehaberleriBugüne kadar, Toleransın Sınırları, Kadınların Artan Gücü, Geleceğin Umudu Gençlik temalarından sonra Momentum, Yeniden Keşfet, Noktaları Birleştirmek, Hareketini Başlat, Kolektif Bilinç, Hayal Et, Umut, Yeni Başlangıçlar ve Gidilemeyen Yol temalarıyla yaşadığımız güne farklı bakış kazandırmaya çalışarak yüzlerce konuşmacıyı ağırlayan TEDxIstanbul, 10'uncu yılını kutluyor.
#Konferans Salonuİstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 8 Ekim 2019’da başlıyor. Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık, Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve Çağdaş Sanatı Anlamak başlıklı programlar devam ederken, Türkiye’de Çağdaş Sanatın Temel Dinamikleri başlığı altında 6 yeni seminer de ilk kez sanatseverlerle buluşuyor.
#Atölye ModernİDEA Kadıköy’de düzenlenen ‘Yapay Zeka: İnsan, Teknoloji-Kamu Etkileşimi’ seminerleri devam ediyor. Geleceği şekillendirecek olan yapay zeka kavramının ele alındığı ve yapay zekanın yaşamımıza nasıl katkı sağlayacağının tartışıldığı seminerler 3 ay boyunca sürecek.
#Yapay ZekaBomontiada içinde bulunduğu semtin üretim kültürünü, yaratıcılığı odağına alan bir program daha gerçekleştiriyor. Kış konseptli PANAYIR’da, 16 - 30 Aralık tarihleri arasında atölyeler, konuşmalar, konserler ile üretim kültürü ve semtin mirası Bomontiada’ya taşınıyor.
#Bomonitadaİzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde 20 Ağustos’ta katılımcıların konaklama alanlarına yerleştirilmesi, networking ve sosyal aktivitelerle başlayan Hack’n Break, 21 Ağustos’ta workshop ve eğitimlerle haftaya hızlı bir giriş yaptı. Google ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin de tam destek verdiği etkinlikte inovasyon odaklı bir gün yaşandı.
#Hack’N BreakHürriyet'in de sponsoru olduğu Hack'n Break, gelecek vaadeden girişimcileri 20-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir'de bir araya getiriyor. Etkinlikte konuşmacılar arasında Hürriyet Dünyası Bilgi Teknolojileri Direktörü Umut Gökbayrak da bulunuyor.
#Hack'n Break