Güncelleme Tarihi:
İstanbul Modern, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, çocuklar ve gençler için bir öğrenme merkezini hayata geçiriyor. Müzede özel donanımlara sahip bir mekânda çocuk ve gençlerle buluşan Art Maker Lab Öğrenme Merkezi, sanat alanının teknolojiyle bağına dikkat çekiyor. 18 Aralık’ta açılacak olan merkez çocuklara sanat çalışmalarında teknoloji kullanımına ilişkin bir perspektif sunuyor.
İstanbul Modern tarafından 7-15 yaş arası çocuk ve gençler için geliştirilen, tasarlanan ve uygulanan Art Maker Lab Öğrenme Merkezi, özel teknolojik donanımlarla sanat yapıtına, üretimine, yaratıcılığa ve keşfetmeye odaklanıyor.
Teknoloji kullanım alışkanlığının yaratıcı sanatsal deneyimlere yönlendirilmesine, üretken ve olumlu davranışlar geliştirilmesine katkıda bulunması hedeflenen Art Maker Lab’teki eğitim programlarında çocuklar; sanatçılar, yazılımcılar, tasarımcılar, mühendisler gibi çeşitli meslek gruplarından alanında uzmanlarla da buluşacak.
İstanbul Modern Genel Direktörü Levent Çalıkoğlu, müze içinde kendine ait bir mekânda konumlandırılan Art Maker Lab Öğrenme Merkezi’nin çocuklara teknolojiyi, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirecek bir araç olarak tanıtacağını belirtti. Çalıkoğlu, “Sanat eğitimi temeline dayanarak özel teknolojik donanımlarla tasarlanan bu merkezimiz, çocuk ve gençlere ücretsiz olarak hizmet verecek. Projede 7-15 yaş arası 23 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.
İki farklı program
“Robotlar Sanat Yapar mı?” ve “Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri” adlı iki farklı eğitim etkinliğini içeren Art Maker Lab Öğrenme Merkezi programı, pazartesi günleri hariç, hafta içi her gün eğitim kurumları ve hafta sonları bireysel katılımcılar için ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılmak için sadece rezervasyon yaptırmak yeterli.
“Robotlar Sanat Yapar mı?”
Çalışmalarında sanat ve teknolojiyi buluşturan sanatçı Bager Akbay’ın önerileri ve tasarımlarıyla oluşturulan “Robotlar Sanat Yapar mı?” eğitim programı, “Şans Eseri Sanat, Şipşak, Ansızın Ben, Büyüyen Oyun Platformu ve Sihirli Kitap” başlıklarıyla beş ayrı deneyim alanını içeriyor. Bu uygulama alanlarında çocuklar sanatın teknoloji ile olan ilişkisini keşfediyor.
Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri ise çocukları mimarlar, mühendisler, tasarımcılar, sanatçılar ve bilim insanlarıyla bir araya getirmeyi amaçlıyor. Kısa bir söyleşi ile başlayan programlar, çocukların programın yürütücüsüyle birlikte teknoloji ve sanat arasında bağ kurmaya aracı olan kısa atölye uygulamalarıyla devam ediyor.
Art Maker Lab Buluşma Etkinlikleri’nin ilki ise 5 Ocak 14.00’te, “Robotlar Sanat Yapar mı?” programının danışmanı Bager Akbay’ın katılımıyla gerçekleşiyor.