Bademcik İltihabı haberleri sayfasında Bademcik İltihabı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 292 Bademcik İltihabı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bademcik iltihabı, daha çok kış aylarında meydana geliyor. Bağışıklık sisteminde güçsüzlüğe yol açabilen bu rahatsızlık, kalabalık ortamlarda fazla zaman geçirenler için risk oluşturabiliyor. Peki bademcik iltihabı nedir, bulaşıcı mıdır? Bademcik iltihabı belirtileri ve tedavisi...
#Bademcik İltihabıKış aylarında daha sık karşılaşılan hastalıklardan biri de bademcik iltihabı. Bulaşıcı olabilen ve kalabalık ortamlarda fazla zaman geçirenlerin risk grubunda olduğu bademcik iltihabı, vücudun bağışıklık sisteminde güçsüzlüğe neden olabiliyor. Peki bademcik iltihabı nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır? Detayları uzmanlardan öğrenelim...
#Bademcik İltihabıOkulların açılması ve mevsimin de değişmesiyle çocuklarda görülen bademcik iltihabı da yaygınlaşmaya başladı. İlkokul çağındaki çocuklarda bademcik enfeksiyonlarının çoğunun virüslerden kaynaklandığını belirten Dr. Sinan Akkurt, bademcik iltihabının belirtilerini sıraladı.
#Bademcik İltihabı51 yaşındaki komedyen Miranda Hart, 30 yıl boyunca birçok sağlık sorunu yaşadı ve yatağa bağlı kalmasına neden olan gizemli bir hastalıktan mustaripti. Hastalığı, şiddetli bir grip nöbeti olarak kendini göstermişti ve1980'ler olduğu için tedavi edilmemişti. Bu, bağışıklık sistemini altüst etti ve bir dizi hastalık semptomuna neden oldu. Gençken başlayan semptomları için doktorlar diğer şeylerin yanı sıra agorafobi olduğu söylendi. Yıllarca hastalığın nadir olmayan bir komplikasyonu olarak kronik yorgunluk sendromla mücadele etti.
#Lyme HastalığıHafıza kaybı, yorgunluk ve vücut ağrısı… Yıllarca bu semptomlarla yaşadı. 51 yaşında komedyen Miranda Hart'a tam 30 yıl sonra teşhis konuldu ve nihayet Lyme hastası olduğu anlaşıldı. Peki bunca yıl nasıl hastalığının ne olduğu anlaşılamadı?
#LymeProf. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
#JaponyaTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#MaskeTÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, ?Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#Prof. Dr. Serap Şimşek YavuzKalp kapağı yetmezliği olan annesi ona hamile kaldığında doktorlar "hamileliği sonlandırmamız lazım" dedi. Anne Neriman Köksal, "Rüyamda gördüm, bu çocuk doğacak, ileride büyük bir doktor olacak, o beni iyileştirir" diyerek hayatını riske atıp onu dünyaya getirdi. 1968'de dünyaya gelen o çocuk büyüdü, gerçekten de tıp fakültesini kazandı. O henüz öğrenciyken annesi Neriman Köksal kalp ameliyatı olmak zorunda kaldı. Neriman Köksal'a, yapay kalp kapağı takıldı ama enfeksiyon nedeniyle ameliyat sonrası daha 58 yaşındayken yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Cengiz Köksal, annesine şifa olamadı ama 'yapay kapağa gerek kalmadan' hastanın kendi dokusu ile 'triküspit kapağı tamir etme yöntemi' ile dünya tıp literatürüne girdi. Mesleki hayatını kalp kapak tamirine adayan Prof. Dr. Köksal, çocuklukta geçirilen bademcik enfeksiyonu nedeniyle hiç belirti vermeden ilerleyen ve hamilelik sırasında ortaya çıkan, annesini de ondan alan mitral kapak yetmezliğine karşı anne adaylarına da çok önemli uyarılarda bulundu.
#DoktorASO, sıklıkla duymadığınız bir kavram olabilir. ASO genel olarak bir laboratuvar testinin adı olarak kullanılmaktadır. Yaptığı iş ise vücudun zararlı bakterilere karşı üretmiş olduğu antikorların sayısını bulmaktır. Peki, ASO nedir? ASO normal kan değeri kaç olmalıdır? ASO yüksekliği nedenleri ve belirtileri
#ASO NedirBademcikleri ve geniz etinin alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyat edilen Abdülhamit Cihangir Tosun’un bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Baba Neyfel Tosun, doktorun kendisine “Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz” dediğini iddia etti. Doktor H.B. ise iltihaplı olduğu gerekçesiyle bademcikleri almadığını öne sürdü.
#YalovaYalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyona rağmen bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Baba Neyfel Tosun (45) hastane ile operasyonu yapan doktordan şikayetçi oldu. İddiaları reddeden doktor H.B. ise iltihaplı olduğu gerekçesiyle bademcikleri almadığını öne sürdü.
#YalovaTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘COVID-19’ pandemisi sonrası olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Pandemi sırasında yaşadığımız sosyal ve fiziksel izolasyondan kaynaklanan pek çok bedensel ve ruhsal ‘artçıl’ hasar ile uğraşıyoruz. Pandemi sırasında evlerimizde izole olurken COVID-19’dan başka birçok mikropla da karşılaşmamış olduk.
#Konuk Yazar36 yaşındaki vücut geliştirici Naghmeh Shelton uyguladığı sıkı diyet programı ve kullandığı performans artırıcı ilaçlar nedeni ile komaya girdi. Ailesi sağlık durumu her gün daha kötüye giden kadın için yardım kampanyası başlatırken eleştirilerin odağındaki eğitmen kendine yönelik suçlamaları kabul etmiyor.
#Naghmeh SheltonSesindeki değişiklik ve bademciklerinde çıkan beyaz lekeler nedeni ile bademcik iltihabına yakalandığını düşünen 51 yaşındaki kadının hayatı aldığı kanser teşhisi sonrası alt üst oldu. Lisa isimli 3 çocuk annesi kadın şimdi kendi yaşadıklarını başkalarının yaşamaması için uyarıda bulunuyor...
#Bademcik KanseriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili, "Enfeksiyonu geçirmiş kişilerde ileride kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bu hastalıklar bazen kalp kapaklarını tutabiliyor, kapak yetmezlikleri, kapak patolojileri, ameliyat gerektiren durumlar olabiliyor. Yani nezle grip oldum geçer, gider deyip aldırış etmemek sizi ömür boyu bir hastalığın yükünü taşımak zorunda bırakabilir” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili, "Enfeksiyonu geçirmiş kişilerde ileride kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bu hastalıklar bazen kalp kapaklarını tutabiliyor, kapak yetmezlikleri, kapak patolojileri, ameliyat gerektiren durumlar olabiliyor. Yani nezle grip oldum geçer, gider deyip aldırış etmemek sizi ömür boyu bir hastalığın yükünü taşımak zorunda bırakabilir” dedi.
#HastalıkSter A enfeksiyonu nedeni ile İngiltere'de 19, Hollanda'da 5, ABD ve Fransa'da 4 çocuk hayatını kaybetti. Uzmanlar enfeksiyonun bir günde bile ciddi bir hal aldığı konusunda uyarıda bulunurken, hastalığın aşısının neden olmadığı sorusu da cevabını buldu...
#Strep AStrep A belirtileri gündemde yer almaya devam ediyor. 16 çocuğun hayatına mal olan Strep A enfeksiyonuna karşı mücadele son sürat sürerken, uzmanlar da hastalığa karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılar geldi. Yakın temas, öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşabilen Strep A boğaz ağrısı, bademcik iltihabı gibi enfeksiyonlara neden olabiliyor. Ülkemizde ise bu bakteri üç ilde görülürken, bir çocuğun yoğun bakıma alındığı bildirildi. Peki, Strep A nedir, belirtileri nelerdir? Strep A Türkiye'de nerelerde görüldü? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Strep Aİngiltere'de bir numaralı gündem Strep A... 15'in üzerinde çocuğun hayatına mal olan enfeksiyon yayılmaya devam ederken kızını enfeksiyona kurban veren İngiliz anneden ebeveynlere uyarı geldi. Acılı anne dikkat edilmesi gereken tehlike işaretini açıkladı.
#Strep Aİngiltere'de Strep A paniği hız kesmeden devam ediyor. 5 yaşında bir çocuğun enfeksiyona yenik düşmesi ile ölü sayısı 9'a yükselirken 2 çocuğu Step A ile mücadele eden anneden dikkat çeken açıklamalar geldi. Acılı anne Step A'nın ilk belirtisini açıkladı.
#Strep Aİngiltere'de Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Sağlık yetkilileri ailelere 'dikkatli olun' uyarısında bulunurken, doktorlara en küçük şüphede antibiyotik tedavisine başlayın talimatı gönderildi.
#Strep ABu kış 6 çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan Strep A bakterisi İngiltere'nin yeni kabusu oldu. Neredeyse her İngiliz gazetesi hastalıkla ilgili uyarılarda bulunurken, uzmanlar, tablonun önümüzdeki haftalarda daha da kötüleşmesinden korkuyor. Peki ülkeyi alarma geçiren Strep A bakterisi nedir, belirtileri nelerdir? İşte dikkat çeken detaylar...
#Strep AÇocuklarda yüksek anne ve babaları telaşlandıran ve doktora en sık başvurulan sorunlardan biri. Çocuklarda görülen yüksek ateşin tekrarlanması yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. PFAPA hastalığı da yüksek ateşinde nedenlerinden biri olabiliyor. Peki PFAPA hastalığı nedir, belirtileri neler? İşte konuyla ilgili detaylar...
#PFAPA Hastalığı NedirÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun ÇiçeğiÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun Çiçeği