Ba Bs kalktı mı sorusu özellikle muhasebe kayıtları ile ilgili konular açısından büyük önem taşıyor. BA BS formları vergi dairesine beyan edilen bir tür form çeşididir. Vergi beyannamesi olmamakla beraber tarh ve tahakkuk eden bir vergi bulunmamaktadır. Ayrıca BA-BS formları, işletmelerin belirli bir tutarı aşan mal ve hizmet alım satımlarını beyan etmeleri için kullanılan önemli bir vergisel bildirim aracıdır. Peki, Ba Bs kalktı mı? Eylül 2024 Ba Bs formu verilmeyecek mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ba Bs Kalktı MıBa Bs formu için yeni bir gelişme gündeme geldi. Ba Bs Eylül 2024 kalktı mı? sorusu da bu nedenle ön plana çıkıyor. Muhasebe kayıtlarında öne çıkan bildirimlerden birisi olan BA BS formunda eylül ayında değişikliğe gidildi. Vergi Usul Kanunu kapsamında yapılan son düzenlemeler, işletmelerin mali yükümlülüklerinde önemli değişiklikler getirdi. İşte Ba Bs eylül ayı bildirimleri ile ilgili önemli detay…
#Ba Bs Kalktı MıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bildirim yükümlülüklerinin ve bürokratik süreçlerin azaltılması amacıyla bir dizi uygulamayı devreye alacaklarını belirterek, "Bu kapsamda, gider pusulasını elektronik ortama taşıyor, e-Defter uygulamasını yaygınlaştırıyor, Ba-Bs bildirimlerini kaldırıyor ve elektronik tebligatın kapsamını genişletiyoruz." dedi.
#VergiHazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgın nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerin vergilerinin ertelendiğini belirterek, “Sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralık 2020 itibarıyla mücbir sebep kapsamına aldık” dedi.
#GazetehaberleriGeçici vergi süresi hakkında mali müşavir ve muhasebe görevlilerinin araştırması devam ediyor. Normal şartlar altında son günü 14 Ağustos tarihine denk gelen 2018 2. Dönem Geçici Vergi Beyanname verme süreci için tarih değişikliği talep eden Muhasebe Bilenler Topluluğu, konuyla ilgili resmi açıklama sürecini takip ediyor. Peki, geçici vergi uzatıldı mı? İşte, beyan vermek isteyen binlerce kişinin sorguladığı o konunun detayları
#Geçici VergiKatma değer vergisi (KDV), damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilme ile ödeme süreleri, 30 Temmuz Cuma günü sonuna kadar uzatıldı.
#KDV Damga Vergisi, MuhtasarYapay zekâ da sonuçta bir makine. Kodları yazılıp, tanımlanan görevine başlatıldıktan sonra enerjisi de sağlanıyorsa tıkır tıkır çalışır bu makinalar. Teknolojik yeniliklerin en önemli dezavantajıysa; birçok mesleği de ortadan kaldırır, en azından köklü dönüşüme uğratır ve sonunda birçok çalışanın işini kaybetmesine yol açar.
#YazarMaliye Bakanlığı, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 148 ve 149 uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak, 256 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bir kişiden satın alınan mal ve/veya hizmetlerin tutarları toplamı katma değer vergisi hariç 1 milyar lirayı aşan alımlarına ilişkin olarak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formunu (Form B) vermesi zorunluluğu getirmiş olup 265, 276, 285, 305 ve en son 318 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile de mal ve hizmet alımlarına ilişkin had 25 milyar liraya artırılarak uygulamaya devam edilmiştir.
V.U.K’nun 148 ve 149’uncu maddelerinin verdiği yetkiye istinaden yayımlanan 256 numaralı V.U.K genel tebliği ile bilanço usulüne göre defter tutan mükellefler bir kişiden satın aldıkları mal ve/veya hizmetleri KDV hariç olmak üzere belirli tutarı aşması halinde, Mal ve Hizmet alımlarına ilişkin bildirim (Form B) verme zorunluluğu getirilmişti.
V.U.K’nun 148 ve 149’uncu maddelerinin verdiği yetkiye istinaden yayımlanan 256 numaralı V.U.K genel tebliği ile bilanço usulüne göre defter tutan mükellefler bir kişiden satın aldıkları mal ve/veya hizmetleri KDV hariç olmak üzere belirli tutarı aşması halinde, Mal ve Hizmet alımlarına ilişkin bildirim (Form B) verme zorunluluğu getirilmişti.
Maliye Bakanlığı, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 148 ve 149 uncu maddelerinin verdiği yetkiye dayanarak, 256 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bir kişiden satın alınan mal ve/veya hizmetlerin tutarları toplamı katma değer vergisi hariç 1 milyar lirayı aşan alımlarına ilişkin olarak Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formunu (Form B) vermesi zorunluluğu getirmiş olup 265, 276, 285, 305 ve en son 318 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri ile de mal ve hizmet alımlarına ilişkin had 25 milyar liraya artırılarak uygulamaya devam edilmiştir.