B Vitamini haberleri sayfasında B Vitamini hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4895 B Vitamini haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vücudumuzun sağlığı için bazı mineral ve vitaminlere ihtiyaç duyarız. Kolin de bunlardan biri... B vitamini grubu içinde yer alan kolinin yeterli ölçüde alınmaması çocuklarda beyin gelişimini etkiliyor. Özellikle hamilelik öncesi ve emzirme döneminde bebeğin beyin gelişimi için kolin hayati önem taşıyor. Peki bu kadar önemli bir besin olan kolini neden çoğumuz ilk defa duyuyoruz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KolinKobalamin adıyla da bilinen B vitamini, günlük hayatta sık sık tükettiğimiz birçok gıdanın içinde bulunur. B vitamini bakımından zengin olan sebzelerin başında ıspanak, börülce, taze fasulye ve bezelye geliyor. Fındık, badem ve Şam fıstığı gibi kuru yemişler de yüksek oranda kobalamin içerir. Bu vitaminin eksikliği sinir ve sindirim sisteminde birçok sağlık sorununa yol açabilir. B vitamini eksikliğinde görülen ve ortaya çıkan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkB vitamini hangi besinlerde bulunur sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Vücudun ihtiyacı olan B vitaminini birçok besinle birlikte sağlayabilirsiniz. İşte B vitamininin bulunduğu besinler.
#B VitaminiÖnümüzdeki 25 yıl içerisinde her 2 kişiden birini etkileyeceği tahmin edilen kanser hastalığından korunmak için vücutta birçok farklı fonksiyonu olan vitaminler de önemli bir role sahip. Vitamin düzeyinin dengelenmesi, vücuttan toksik maddelerin atılmasını kolaylaştırarak kansere karşı koruyucu etki sağlıyor.
#Kanser HaftasıÇekirdekleri ve kabukları çoğu zaman çöpe atılan karpuzun her yerinin sağlık açısından faydası var. Kıymetini, içindeki vitamin ve minerallerden alıyor. Örneğin sağlığımız için pek çok katkısı olan çekirdekten kahvaltılık bar da yapabilirsiniz, vitamin dolu smoothie de...
#KarpuzSabah kalkınca limonlu su mu içeceğiz, zeytinyağı mı? “Sarımsak çiğneyin” diyen de var, ‘2 beden incelten’ karışım öneren de... Uzmanlarsa “Gördüğünüz her formüle inanmayın” diyor. Faydalı bazı besinlerin bile bir rahatsızlığımız varsa aksine etki yapabileceği konusunda uyarıyorlar.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMInfluencer Sarah Palmyra, geçtiğimiz günlerde ailesinin cildi ile ilgili TikTok’ta bir video yayınladı.Takipçileri büyükannesinin cildinin esnekliğini ve yaşına rağmen kırışıklıklarının olmaması nedeniyle doksanlı yaşlarında olduğuna inanamadı.
#GüzellikGenç bir cilt hepimizin hayali ama yaş aldıkça cildimizde deformeler kaçınılmaz bir hâl alıyor, kırışıklık ve ince çizgilerle savaşımız başlıyor. Bu durum canımızı sıkıyor ama botoks gibi uygulamalar imdadımıza yetişiyor. Bazıları ise botokstan çok daha basit, daha az masraflı yöntemlerle kırışıklıklara meydan okuyor. Tıpkı 90 yaşındaki Nevenka gibi…
#YaşlanmaSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuKeten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten TohumuSosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle moda haline gelen ‘kokteyl serum’lar, kuaför salonlarından evlere kadar birçok yere girmiş durumda. Uzmanlar doktor gözetimi ve hastane ortamında yapılmayan damar içi uygulamaların alerjik şoklara, hatta kalp durmasına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
#Kokteyl Serum’Son yıllarda internet fenomenleri ve sosyal medyanın da etkisiyle moda haline gelen ve 'Atom', 'Vitamin kokteyli', 'Gençleşme iksiri' gibi sloganlarla vatandaşa sunulan hastane dışı serum uygulamaları nedeniyle acil servislere alerjik şokla getirilen hasta sayısında artış meydana geldi. Doç. Dr. ÖzlemDikme, vatandaşların sağlık kabinleri, evinin salonu, hatta kuaför salonunda dahi serum taktırdığına dikkat çekerek, “Kuaförde ya da evinde serum taktırıp alerjik şoka giren, hatta kalbi durup zor döndürülen vakalar var" dedi. Doç. Dr. Dikme, serum uygulamalarının kesinlikle doktor gerekli gördüğü takdirde ve tam teşekkülü hastanelerde yapılması gerektiğini de vurguladı.
#İstanbulİngiltere'nin en tanınmış demans uzmanlarından biri olan Peter Garrard için annesindeki değişimler fark edilmeyecek gibi değildi. Peki neydi o değişiklikler? Daha da önemlisi Garrard, annesine Alzheimer teşhisi konduktan sonra neler yaptı?
#AlzheimerKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharHerkesin damak zevkine uygun birbirinden lezzetli yemekler yapılabilir. Maş fasulyesi az bilinmesine rağmen oldukça lezzetli bakliyatlar arasında yer almaktadır. Maş fasulyesi nasıl haşlanır? Maş fasulyesi ıslatmadan pişer mi, kaç dakikada haşlanır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#FasulyeGünümüzde her türlü meyve ve sebzeyi, mevsimi olmasa da pazarlarda ya da marketlerde bulabiliyoruz. Ancak bu lüksün bedelini sağlığınızla ödediğinizi bilmelisiniz. Çünkü mevsim dışı üretimde çok daha fazla tarım ilacı kullanılıyor. Böylece aldığınız her ürün, sofralarınızı zehirleyerek, sağlığınızı yavaş yavaş bozuyor. Bundan kurtulmanın ise tek bir yolu var. O da mevsimsel beslenmek…
#Buğra BuyrukçuPortakal, limon, mandalina, greyfurt gibi meyveler ‘enerjik’ renkleri ve taze aromalarıyla soframızı zenginleştirir. Sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda sağlık dostu özellikleriyle de öne çıkarlar. Bu hafta sizinle narenciyenin faydalarını ve sağlıklı tariflerimi paylaşmak istiyorum.
#Dr. Ayça KayaYediğimiz sebze ve meyvelerde bulunan vitaminler sağlığın olmazsa olmazı. Peki bu vitaminler nasıl ve kim tarafından keşfedildi? Bu mikroskobik maddelere bu isimler neden verildi? İşte her gün tükettiğimiz o besin maddelerinin az bilinen tarihi...
#VitaminlerSevgili Hürriyet okurları... Yaz aylarına yavaş yavaş veda edip sonbahara ‘merhaba’ dediğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de beslenme. Bazı besinlerle doğa gerçekten bize çok cömert davranıyor. Her meyvenin, sebzenin ve yiyeceğin ayrı bir yararlı yönü var. Bu hafta Dr. Sevil Özkan’a yararlı besinleri sordum. Hem yararlarını hem de farklı kullanımlarını anlattı. İşte verdiği bilgiler.
#Şenol KalyoncuKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#SağlıkHünnap önemli bir geleneksel bitki ve toniktir. Hünnap ağacının günümüzde botanik formüllerinde en sık kullanılan kısımları olan meyve ve tohumlarının zihni, kalbi ve sindirim sistemini sakinleştirdiğine inanılır. Peki, bu meyveyi uzun süre saklamak için nasıl kurutabilirsiniz? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hünnap MeyvesiKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#Sağlık