Ferrero’nun kurucusu Pietro Ferrero tarafından, 2. Dünya Savaşı döneminde nadir bulunan kakao ile İtalya’da yetişen fındıkların birleşmesiyle ortaya çıkan Nutella 60. yılını kutluyor. Nutella’nın dünyada üretildiği 11 fabrikadan biri de Türkiye’de. Ferrero Türkiye ve IPA Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu ile Nutella’nın inovatif hikayesini konuştuk.
#FerreroFerrero’nun kurucusu Pietro Ferrero tarafından, 2. Dünya Savaşı döneminde nadir bulunan kakao ile İtalya’da yetişen fındıkların birleşmesiyle ortaya çıkan Nutella 60. yılını kutluyor. Nutella’nın dünyada üretildiği 11 fabrikadan biri de Türkiye’de. Ferrero Türkiye ve IPA Bölge Direktörü Azmi Gümüşlüoğlu ile Nutella’nın inovatif hikayesini konuştuk.
#Sponsorlu İçerikNutella ve Kinder markalarıyla bilinen dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden İtalyan Ferrero, Türkiye’yi fındık konusunda uyardı. Ferrero Fındık Genel Müdürü Stefano Gagliasso, Türkiye’de fındık ağaçlarının sökülmemesi gerektiğini belirterek, Karadeniz boyunca oluşturdukları örnek bahçelerde fındıktaki verim ve kalitenin küçük dokunuşlarla arttığını söyledi.
#FerreroNutella’nın üreticisi Ferrero’nın İnovasyon ve Stratejik İş Birimleri Başkanı Aldo Uva, Türkiye’nin bir madenin üzerinde oturduğunu ama farkında olmadığını belirterek “2030’lar için Türkiye önlem almalı. İleride şekerleme ve karamel raflarda olmayacak ama fındık olacak. Türkiye’de her yıl yüzde 10-15 verim kaybı oluyor. 1 hektardan Türkiye’de 800 kilo verim alınırken, Şili’de 3200 kilo verim alınıyor” dedi.
#NutellaGıda Bakanlığı’nın Türkiye’de şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit etmediğini açıklamasına rağmen gündeme gelen ‘palm yağı’ tartışmaları artarak sürüyor. MÜMSAD Başkanı Metin Yurdagül, Sağlık Bakanlığı’nın da inceleme başlattığı palm yağına ilişkin, “Ortada insan sağlığına zarar veren herhangi bir kanıtlanmış bilimsel veri yok. Olsa dünya çapında kısıtlanırdı” yorumunu yapıyor.
#Palm YağıNutella’da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine, markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, haberlere konu olan riskin, palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını, oysa kendilerinin en kaliteli palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyledi.
#NutellaNutella’da kullanılan palm yağının kansere yol açtığı yönünde basında çıkan bazı haberler üzerine, markanın üreticisi İtalyan Ferrero firması bugün İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, haberlere konu olan riskin, palm yağının 200 derecede ısıtılmasından sonra ortaya çıktığını, oysa kendilerinin en kaliteli palm yağını 80 derecede ısıtarak kullandıklarını söyledi.
#NutellaTürkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (TPF) geleneksel ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ organizasyonunun üçüncüsü 27-28 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ankara’dan da çok sayıda katılımcının olacağı etkinlik Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.
YAŞAR Holding Gıda Grubu Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Azmi Gümüşlüoğlu, grubun gıda cirosunun 1 milyar YTL’yi aştığını ve geçen yıl sütlü ürünlerde çocuklara kahvaltıyı sevdiren ürün yelpazesini genişlettiklerini söyledi.