Kış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveSağlıklı, enerji dolu meyve pestillerimizin tam mevsimi. Anadolu’nun asırlık pestil geleneği, tüm dünyadaki sağlıklı beslenme meraklılarının da radarında. Bugünlerde hasat edilen her türlü meyvenin işlenip güneşin kucağına bırakılmasıyla üretilen pestili evde de fırınımızda kolaylıkla yapabiliriz.
#MeyveHalk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirecek ve hastalıklardan koruyacak mevsim meyvelerinden kış çayı yapmanın püf noktalarını anlattı. Prof. Dr. Özyaral, çaydan zarar görmeyip faydalanmak için demleme süresine, miktarına ve yapılışına dikkat etmek gerektiğini söyledi.
#Kış Çayı