- Uyuşturucuya Almanya'da 14-15 yaşlarında başlayan ve hayatını düzene koyduğu, evlenip iki çocuk sahibi olduğu dönemde buna tekrar kendisini kaptıran eski bağımlı, boşanıp Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra AYBUDER'den aldığı destekle bağımlılıktan kurtuldu - Eski bağımlı Bülent Y: "Derneğe ilk geldiğimde herkes beni kucakladı, önüme yemek konuldu, 'Bir duş al, dinlen, sonra konuşuruz' denildi. Doktorlarda bulamadığım her şeyi burada buldum" - "Samimiyet, ciddiyet, karşındakinin gözüne bakarken 'Bak, bu beni anlıyor' hissi bana iyi geldi. Almanya'da o kadar hap kullanarak atlatamadığım krizi burada atlattım"
- Bir dönem yaşamlarını adeta esir alan uyuşturucuyla mücadeleyi başarmış kişilerden bazıları, gazete, dergi ve internet medyasına verdikleri röportajlar ile televizyon programlarında yüzlerinin gizlenmesini istemiyor - AYBUDER Genel Sekreteri Yörük: "Eski bir bağımlı olarak televizyon programlarına katıldım. Panellerde, uyuşturucu geçmişimi ve iyileşme sürecimi, yüzümü gizlemeden hatta bunun aksine gururla göstererek anlattım" - "Uyuşturucuyla mücadele, gizlenmek ve toplumdan izole edilmekle yapılamaz. Toplumun da temiz yaşamı tercih etmiş bağımlıları 'hasta' olarak görüp kabul etmesi gerekiyor"
- Uyuşturucu bağımlılığıyla geçen 10 yılının ardından İstanbul'a gelip madde kullanımına adeta savaş açan Oğuz, Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğinde aldığı destekle bunu başardı - Bağımlı olduğu yıllarda uyuşturucu parası bulmak için sokak satıcılarının teşvikiyle hırsızlık, gasp gibi yasa dışı yollara başvuran Oğuz, 3 aydır bu kötü alışkanlıklarından uzak duruyor - Oğuz: "Uyuşturucu satan birine gittiğinizde, 'Paran yoksa deterjan, şampuan, ev eşyası alırım' derler. Yani sizi hırsızlığa teşvik ederler. Bunları da yaptım. Eşyalarını, paralarını çaldığım kişiler, haklarını helal etsin"
- Arkadaş ortamında alıştığı ve 6 yıldır kullandığı uyuşturucudan kurtulmak isteyen 18 yaşındaki Devirhan Palabıyık, 3 aydır başarılı olduğu bu mücadelede en yakın desteği annesinden görüyor - Annesiyle yaklaşık bir yıldır Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğinin binasında kalarak ilaçsız tedaviyle rehabilite olan Palabıyık: - "Bir gün öyle bir noktaya geldim ki aynaya baktığım zaman kendimden tiksiniyordum, 'Sen kimsin, ne hale geldin?' diyordum. Annemin gözyaşına dayanamayan merhametli bir çocuktum ama geldiğim nokta bambaşkaydı" - Anne Duriye Özlü: - "Bu, bir aile hastalığı. Biz değişmezsek aile olarak, çocuklarımızın bu hastalıktan kurtulması imkansız hale geliyor"
- Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği üyeleri, "ilaçsız tedavi" olarak gördükleri uygulamalar kapsamında her gün sabahları "huzur duası" yapıyor ve birbirlerine o gün alkol, uyuşturucu kullanmama sözü veriyor - Dernek Başkanı Koçak: "Bağımlılar, birbirlerine destek olarak, paylaşarak, doktorlara, psikologlara ya da anne babalarına anlatamadıkları şeyleri birbirlerine anlatarak, yani içlerini boşaltarak bulundukları durumdan kurtulabilir" - "Sabah 'huzur duası'yla başlıyoruz. Bu, uluslararası bir dua. Ondan sonra o günkü eğitimimizi almaya başlıyoruz. Yürüyüş yapıyoruz, sonra kahvaltımızı yapıyoruz"