Plantar siğiller ayakların alt kısımlarında, genellikle baskıya maruz kalan topuk bölgelerinde ortaya çıkar. Bu basınç ayrıca siğilin sert, kalın bir deri tabakasının (nasır) altında içe doğru büyümesine neden olabilir. Uzmanlar, bu yaygın ve inatçı siğiller için denenebilecek birkaç seçenek olduğunu söylüyor.
#Siğil- KBÜ Tıp Fakültesinde dünyada ilk kez uygulandığı belirtilen yöntemle ayak siğili bulunan hastalar, lezyonların altına D vitamini enjekte edilerek tek seansta sağlığına kavuşuyor - KBÜ Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aktaş: - "Hastalardan aldığım sonuçlar çok başarılı' diyebilirim. Bu, bize çok büyük bir heyecan verdi"
Siğiller en sık görülen cilt hastalıkları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Her yaşta ortaya çıkabilmekle birlikte siğiller daha çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. En önemlisi de bazı siğiller başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Peki siğiller neden oluşuyor? Nasıl bulaşıyor? Hangi sorunları beraberinde getiriyor? Halk arasında yaygın olan inanışların doğruluk payı ne kadar? Uzmanlarımızın desteğiyle mercek altına aldık...
#SağlıkHerpes simpleks virüsü bulaşıcıdır. Bir kere vücuda girdiği zaman güneş, rüzgar, soğuk, grip, korku, heyecan gibi birçok nedenle yeniden “uçuklamak” işten bile değildir. İnsan tam da en güzel olmak istediği önemli bir günde, dudağının kenarında bir kaşınt
#SağlıkAyaklar, sağlıklı ve bakımlı görüntüsü ile estetik açıdan olduğu kadar genel vücut sağlığı bakımından da huzurlu olmak için çok önemlidir. Nasır, tırnak batıkları, çatlaklar veya parmak arası enfeksiyonları olan mantarlar, ayak sağlığını olumsuz etkilemektedir.