Ev sahipleri kiracılarını çıkarıp daha yüksek ücretlere mülklerini kiralamaya çalışırken, kiracılar da (haklı olarak) dışarıdaki fiyatlarla yüz yüze kalmamak için evlerini bırakmıyor. Sonuç olarak tahliye davaları her geçen gün artıyor, sistem tıkanıyor. Geçerli tahliye nedenleri ise genelde yanlış biliniyor. Peki nedir bu konunun doğrusu? Tüm detayları uzmanlara sorduk...
#EmlakBahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için özel okul sahibi şirketten 531 metrekarelik arsayı bedelsiz aldı. Ancak tramvay hattı geçmedi, belediye ise söz konusu arsayı adına kaydetti. Şirket tramvay hattının geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. Belediyeden ise ‘Bedelini ödeyin alın’ yanıtı geldi. 9 yıl süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.
#GazetehaberleriTürkiye'de en sık açılan dava türlerinden biri boşanma davaları. TÜİK verilerine göre boşanmaların yüzde 40'a yakını evliliğin ilk 5 yılında açılıyor. Açılan davaların detaylarına bakıldığında ise, mal paylaşımı en öncelikli sorun olarak öne çıkıyor. Avukat Tamer Kulaçoğlu, miras yolu ile gelen baba parasını ortak kullanan çiftlerin, boşanırken baba parasını geri alabildiklerine işaret etti.
#Avukat Tamer KulaçoğluHukukçular, 14 yaşındaki oğlu ilişki yaşasın diye bir kadınla anlaşan baba hakkında 12 yıl hapis istemi ile açılan davayı yorumladı. Yapılan işlemin ‘çocuğun cinsel istismarına’ girdiğine işaret eden hukukçular, “Burada özel hayatın gizliliği söz konusu olmaz. Kamu düzenini ihlal ettiği etiği için çocuğun şikâyeti de aranmaz” dedi. Hukukçular, ünlülerin uyuşturucu davası, şike davası gibi bir dizi büyük davanın da, ‘tesadüfü delil’ sonucu açıldığına vurgu yaptı.