Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sonuçları, geçtiğimzi günlerde belli oldu. Uluslararası anket şirketleri ve Fransız medyasının tahminlerinde belirttiği gibi turu Macron ilk sırada, Le Pen ise ikinci sırada tamamladı. Bu gelişmenin ardından Marine Le Pen'in kim olduğu merak konusu oldu. Peki, Marine Le Pen kimdir?
#Marine Le PenMarine Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı adayı oldu. Mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un en yakın rakibi olan Marine Le Pen, ilk sandık çıkış anketlerine göre yüzde 23.9 ile ikinci sırada yer aldı. Cumhurbaşkanı adayı olan Marine Le Pen Ulusal Birlik partisinin başkanlığını yapıyor. Time 100 listesinde 2011 ve 2015 yıllarında dünyanın en etkili insanları arasında gösterilen Le Pen, Pantheon-Assas Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Peki, Marine Le Pen kimdir, kaç yaşında? İşte, Fransa cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen hakkında merak edilen bilgiler.
#Marine Le PenAlmanya'da eski Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı olması ve anketlerde atağa geçmesi dördüncü kez muhafazakâr CDU’nun başbakan adayı olmaya hazırlanan Angela Merkel için alarm zillerinin çalmasına yol açtı.
#GazetehaberleriALMANYA’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) yeniden başbakan adayı olan Başbakan Angela Merkel’e karşı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) kısa bir süre önce Avrupa Parlamentosu Başkanlığını bırakan Martin Schulz’u yarışa süreceği resmen ilan edildi.
#Martin SchulzAvusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı lider Norbert Hofer yenilgiye uğradı. Yeşiller'in desteklediği aday Alexander Van der Bellen, Avusturya'nın yeni cumhurbaşkanı oldu. Türkiye karşıtı lider Hofer kazansaydı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, Avrupa'da seçilen ilk aşırı sağcı devlet başkanı olacaktı. Hofer, Türkiye'nin AB'ye katılması ya da Brüksel'in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya'nın AB'den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını söylemişti.
#HoferYaptığı açıklamalar nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk yetkililerin tepkisini çeken Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Brüksel'deki görevini bırakacağını açıkladı. Schulz, ülkesi Almanya'da siyaset hayatını sürdüreceğini duyurdu.
#AP Başkanı Schulz15 Aralık 2004’te ‘Evet’ pankartlarıyla Türkiye’nin AB ile üyelik müzakerelerinin başlamasına onay veren Avrupa Parlamentosu, bugün Türkiye ile pazarlıkların askıya alınmasını öngören tasarıyı oylamak için toplanıyor. Kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan belgede Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak dondurulması talep ediliyor. Oylamanın TSİ 14.00’dan sonra yapılması bekleniyor.
#TürkiyeAvrupa Parlamentosu’nun (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye’ye sert eleştirileri nedeniyle Ankara’da adeta istenmeyen kişi ilan edildi. Hükümet geçen hafta AP’nin Türkiye’ye göndermek istediği heyette Piri’ye itiraz edince ziyaret iptal oldu. Tam da AP’de Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak askıya alınmasına dair tasarının oylanacağı kritik hafta öncesi yaşanan heyet krizinin perde arkasını Kati Piri ile konuştuk.
#Kati PiriAVRUPA Birliği Bakanı Ömer Çelik, Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. Çelik,"AB kurumlarında görevli kişilerin görevi, kendi ideolojik yaklaşımlarını yada siyasi tutumlarını geride bırakarak, Avrupa Birliği'nin dilini kullanan onların politikalarını yansıtan tutum sergilemelidir. Biz bunu hayretle karşılıyoruz. Genişlemeden sorumlu komiserin Türkiye ile ilişkilerin gözden geçirilmesi ve Türkiye'ye açıkça ne istediğinin sorulmasına dair yaklaşımını net bir şekilde biz söylüyoruz. Türkiye saygın bir dil beklemektedir" ifadelerine yer verdi.
#Ömer Çelik