Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü “Geleceğin Yenilikçi Öğrenme Alanlarını Tasarlama” projesiyle öğretmenlere Avrupa Birliği düzeyinde katkı sağlıyor. Teknoloji, yenilikçi pedagoji ve disiplinlerarası öğrenme senaryoları konularında mesleki gelişimi hedefleyen projenin ilk çıktısı yayımlandı.
#Designing Future Innovative Learning SpacesMEB, öğrencilere ilkokuldan itibaren ‘yapay zeka’ eğitimlerinin verilmesi amacıyla okullar ve öğretmenler için eğitim içeriklerinin hazırlanacağı proje hayata geçirecek. Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı ile Türk ve Polonya ulusal ajanslarından hibe desteği almaya hak kazanan dört yenilik geliştirme projesinden biri olan çalışmayla öncelikle 2 bin öğrencinin yapay zekayla ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıAltın Eğitim Okulları, 1997’de eğitime gönül vermiş bir kadro ile üç yıl önce hayatını kaybeden eğitimci Şebnur Altın’ın girişimi ile açıldı. “Yarınları düşünerek, yarınlara hazırlanarak, yarınların sorumluluğunun bilinciyle, ülkesini sevmekle başlayan ve ona karşı görevini yerine getirmenin en iyi yolunun eğitim ve öğretim ile yan yana düşünüp, yan yana yaşamak olduğunu bilerek çıktım bu yola” diyerek okulun kuruluş amacını anlatan Altın’ın bu dileğini şimdi oğlu Tolga Özdemir yerine getiriyor.
#EğitimMilli Eğitim Bakanlığı, geleneksel sınıf yerine 21’inci yüzyıl becerilerini kazandıracak sınıf modellerini eğitimcilere sunacak. Hacettepe Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolüyle, esnek öğrenme alanları tasarlanacak. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan bakanlık yetkilileri, “Artık algısı, becerisi, ilgi odağı değişen öğrencilerimizi yüzyıllardır süregelen klasik metotlarla eğitmek çok gerçekçi değil” diyor.
#GazetehaberleriAvrupa Okul Ağı kapsamında düzenlenen Bilim ve Teknoloji Değişim Fuarı başladı. Fuara, Romanya ve Fransa’dan gelen öğrenciler ve danışman öğretmenler katıldı. Öğrenciler, ‘PC Soğutmanın Geleceği’, ‘Özerk Ev’, ‘Görünmez Hale Getirmek’ gibi farklı konularda yaptıkları projelerini paylaştı.
#Avrupa Okul Ağı7’inci eTwinning Ulusal Konferansı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, daire başkanları, Bakanlık temsilcileri, il koordinatörleri, başarılı proje yapan öğretmenler ve akademisyenlerden oluşan 282 kişinin katılımıyla Antalya’da başladı.
#EtwinningMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, FATİH Projesi’ne entegre edilen 33 Avrupa ülkesinin üye olduğu ‘Scientix’ portalı sayesinde, okullardaki bütün öğretmen ve öğrencilerin fen ve matematik eğitimi projeleri ve ders materyalleri olanaklarından faydalanabileceklerini bildirdi.
#MebMEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 15-16 Haziran tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde ‘Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı’ düzenlenecek. Öğretmenlere yönelik yapılacak etkinlik, Avrupa’ da olan sorgulamaya dayalı fen ve matematik eğitimini ‘Scientix Portalı’ aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
#MatematikCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye’nin yerli yapay zeka çözümleriyle hem yerel hem de küresel ölçekte rekabet gücünü artırmasını istiyoruz" dedi.
#Cevdet YılmazO henüz küçük bir çocukken beynin büyüsüne kapılmış, ömrünü bilime adamış biri. Hem şifa dağıtıyor hem kendisi gibi hekimler yetiştiriyor. Prof. Dr. Türker Kılıç beynimizi geliştirmenin en önemli yolunun yaşamla etkileşim kurmak olduğunu söylüyor. Mesela piyano çalmayı veya son araştırmaların gösterdiği gibi video oyunu oynamayı öğrenmeye çalışmak yeni bağlantısallıklar kurmanın en iyi yolu. Prof. Dr. Türker Kılıç beynin nasıl geliştirilebileceğini anlattı.
#BeyinAnadolu Üniversitesi, Köln Batı Avrupa İrtibat Bürosu öğrenci seçme sınav başvurularının 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandığı bildirildi. Başvuru kayıtlarının 24 Haziran 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilerek, seçme sınavının 6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde gözetimli çevrimiçi (online) olarak yapılacağı duyuruldu.
#AVRUPADAN HABERİsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta can kaybı 35 bine yaklaşırken, Gazze Şeridi de dev bir moloz yığınına dönüştü. BM raporuna göre 79 bin bina tamamen yıkıldı, 370 bin bina ise hasarlı. Uzmanlara göre Gazze’ye güçlü bir destek sağlanmazsa, bölgenin yeniden inşası 80 yıl sürebilir.
#İsrail31 Mart yerel seçimleri için geri sayım başlarken Türkiye’nin en büyük üç kentindeki büyükşehir belediye başkan adaylarına ilk 5 vaatlerini sorduk. Üç kentin de ortak noktasında depreme hazırlık için dönüşüm, trafik çözümleri ve sosyal yardımlar var. AK Parti adayları Murat Kurum, Turgut Altınok ve Hamza Dağ ile CHP adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay, göreve gelirlerse ilk yapacakları işleri anlattı.
#Ekrem İmamoğlu- Rakamlar ve istatistikler gösteriyor ki Gaziantep büyüdükçe çevre şehirler de büyüyor. Gaziantep ürettikçe bölge de kalkınıyor. Gaziantep’le birlikte Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa’da da değişimler hızlanmış. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le kenti gezdik, sohbet ettik ve şehrin bu mıknatıs etkisini konuştuk...
#Gaziantep2023 - 2024 eğitim - öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla ilgili hazırlıklar ve önlemleri açıkladı. Öte yandan pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağı bildirildi.
#İstanbul2023 - 2024 eğitim - öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), okulların açılmasıyla ilgili hazırlıklar ve önlemleri açıkladı. Öte yandan pazartesi 06.00 - 14.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacağı bildirildi.
#İstanbulGaziantep’i dünyaya tanıtacak GastroAntep Kültür Yolu Festivali için geri sayım başladı. Hedef, yöresel ürünlerin bilinirliğini arttırmak ve dünyanın en önemli restoranlarının mönüleri ile market raflarında yer bulmak. Tek bir ürünle dahi dünya mutfağında yer alan şehirler olduğunu belirten Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Anadolu’da binlercesi var. Bizim neyimiz eksik” dedi ve gastronomiye merak duyan kitleleri 16-24 Eylül’de Gaziantep’te buluşmaya davet etti.
#GaziantepDanimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kuzey Akım boru hatlarında tespit edilen sızıntıların kaza olmadığını ve kasıtlı eylemlerden kaynaklandığını iddia etti. Danimarka ve İsveç'teki sismologlar ise sızıntıların yakınında güçlü patlamalar tespit etti.
#Kuzey Akımİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir baron daha içeride, gözaltında şu an. Epeydir peşindeydik. Urfi Çetinkaya’nın kardeşi şu anda gözaltında" dedi. 2015 yılında 54 ilde metamfetamin yakalanması görülürken 2021'de 81 ile yayıldığını, uyuşturucu kaynaklı ölümlerde 'metamfetamin' görülme oranının da 5 yılda yüzde 1,4'ten yüzde 35,6'ya çıktığını söyleyen Bakan Soylu, "Bu önemli bir tehdidi işaret etmektedir. Metamfetamin ile ilgili tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik 'gizli' mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge" ifadelerini kullandı.
#İçişleri BakanıAK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sakarya Üniversitesi'nden öğrencilerle buluştu. Üniversitede söyleşi programında soruları yanıtlayan Yıldırım, "Bizim en büyük gücümüz, en büyük kaynağımız sizsiniz. Güçlü olacağız, bu gücümüz sadece 84 milyon insanımızı için değil, aynı zamanda bölgemizdeki milyonların geleceği de gözü de bizde. Onun için niye içeride dışarıda herkes Recep Tayip Erdoğan gitsin diye uğraşıyor çünkü Recep Tayyip Erdoğan emperyal güçlerin bölgedeki oyunlarını bozuyor. Bu da onların canını sıkıyor. Onların canını sıkmaya devam edeceğiz" dedi.
#Binali Yıldırım