Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi haberleri sayfasında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 453 Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Büyük Patlama’dan başlayarak günümüze kadar yapılan araştırmaları, evrenin 13.7 milyar yıllık öyküsünü anlatan ‘CERN Bilimi Hızlandırıyoruz’ sergisi İstanbul’a geldi. Dün Santralistanbul’da açılacan sergi, 10 Temmuz’a kadar görülebilecek.
#CERNDünyanın en önemli bilimsel etkinliklerinden “ Bilimi Hızlandırıyoruz” sergisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ortaklığı ile İstanbul’a getirildi. 23 Mart’ta santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle açılan sergi, başlangıcından bugüne evrenin 13,7 milyar yıllık öyküsünü etkileyici bir sunumla bilim severlerle buluşturdu.
#CernTürk Hızlandırıcı Işınım Laboratuvarı (TARLA), Türkiye’nin ilk kullanıcı tabanlı parçacık hızlandırıcı laboratuvarı olarak bilim insanlarına hizmet veriyor. Dünyanın sayılı merkezlerinden olan TARLA’da çok yüksek hızlı küçük parçacıklar üzerine çalışmalar yapılabiliyor. Merkezin baş araştırmacısı Dr. Veli Yıldız, TARLA’nın ileride Türkiye’nin CERN’ünü kurmaya aday bir merkez olduğunu söyledi.
#TARLAYıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Türkiye’de Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) ALICE deneyine kabul edilen tek üniversite oldu. YTÜ öğrencileri, ALICE deneyinde çalışarak evrenin başlangıcını bulmaya çalışacak ve CERN’e giderek deney üstünde birebir çalışabilecek.
#ALICE18 yaşındaki Efe Zaladin, Stanford Üniversitesi’ne tam burslu kabul edildi. Eğitim hayatı boyunca yaklaşık 10 milyon liralık burstan faydalanacak olan Efe, bu başarıya sınıfın en arka sırasında oturarak ulaştı. Onu farklı kılan ve Stanford’a götüren ise arka sırada dersi kaynatmak yerine okuduğu kitaplar ve yaptığı ders dışı çalışmalar oldu.
#Efe ZaladinAvrupa ülkeleri, hızla artan doğalgaz ve elektrik fiyatlarına karşı, belirli zamanlarda ışıkları kapatma, ısıları düşürme gibi çeşitli tasarruf önlemleri ile birlikte enerji fiyatlarını sınırlama gibi çeşitli tedbirleri hayata geçiriyor.
#Avrupaİnternet günümüzde sayısı milyonlara belki de milyarlara varan fotoğraflarla dolu bir yer. İnternette yayınlanan ilk fotoğrafın hangisi olduğunu biliyor musunuz? Peki bu ünlü fotoğrafta yer alan kişilerin kim olduklarını? Gelin 30 yıl önceden gelen bu ilginç hikâyeyi birlikte okuyalım…
#İnternetİnternet insanların farklı alanlara ait bilgilere kolayca erişim sağlayabildiği bir ağ olarak ifade edilmektedir. İnsanlık tarihi için önemli bir buluş olan internet sayesinde bir şeyler öğrenmek için harcanan zaman oldukça az olurken bilginin kaynağına gitmeden de bilgi sahibi olmak oldukça kolay olmaktadır. İnternet, Tim Berners- Lee tarafından geliştirilen bir sistem olarak belirtilmektedir. Peki, Tim Berners- Lee neyi buldu ya da icat etti? Tim Berners Lee buluşları ve bilime katkıları neler olmaktadır detayları ile derledik.
#AraştırmaOtomotiv firmasında çalışırken, MFK Limited Şirketi’ni kuran Muhsin Mardin, 100 metrekarelik bir atölyede otomotiv sektörüne yedek parça üretmeye başladı. Girişimci, BEBKA desteğiyle AS9100 sertifikasyonu aldı ve süreçte uçan parçalar da yapmaya başladı. Bugün Yenişehir ve Ankara’da toplam iki fabrikaya erişen MFK, yaklaşık 30 bin metrekare alanda 200 kişiye istihdam sağlıyor ve 3 ayrı sektörde faaliyet gösteriyor.
#BursaMarmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Üniversitesi iş birliğiyle kurulan merkezde, yapay doku üretimi, virüslerle ilgili tanı ve tedaviler, kanserler ile ilgili teşhis ve tedaviye yönelik bilimsel araştırmalar yapılacak.
#Marmara ÜniversitesiPolonya Yüksek Denetleme Kurulu (NIK) 140 milyon euroyu aşkın bütçesi bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı'nı (Interpol) denetleyecek. Üç yıl görev yapacak olan kurul, mali tabloların Uluslararası Kamu Sektörü Muhasebe Standartlarına uygunluğunu denetleyecek ve Interpol yöneticilerine rapor verecek.
#InterpolBurçlar, günümüzde büyük bir öneme sahip olmaktadır. Özelikle 30 Nisan tarihinin hangi burcu kapsadığını ve bu burcun özelliklerini, yükselenini, 30 Nisan tarihinde meydana gelen olayları ve yine bu tarih içerisinde doğan ünlüleri sizler için derledik.
#30 Nisan Hangi Burç Ve Burcu Ne?Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Araştırmacısı Zafer Acar, dünya genelinde akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yüksek seviyelere ulaştığını belirterek insanların her 2 kilometrede bir dijital iz bıraktığını söyledi.
#Yapay ZekaTürkiye’de ilk olarak, Isparta’daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık’ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık’ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri ’Yeşil Nükleer Enerji’ başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu’daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye’nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
#ToryumKonya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Karasu Uysal'ın, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Ortak Üyeliği kapsamında, European Committee for Future Accelerators (ECFA) Komitesi Genel Kurul üyeliğine seçildiği bildirildi.
#ÜniversiteCERN’in liseli öğrenciler arasında düzenlediği yarışmada ilk 20’ye girip başarısıyla adından bahsettiren Mardinli Markus Acar, dünyaca ünlü birçok üniversiteden davet aldı. Mardinli Markus, maddi durumunu göz önünde bulundurarak tercihini Kanada’daki McMaster Üniversitesi’nden yana kullandı.
#Gazetehaberleriİsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan dünyaca ünlü Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) liseli öğrenciler arasında düzenlediği yarışmada 500 proje arasından finale kalan Mardinli Markus Acar’a (18), Kanada’nın önde gelen 4 üniversitesi birden kapılarını açtı. çağrılan Acar, tercihini maddi şartlarını da göz önünde bulundurarak Kanada’daki McMaster Üniversitesi’nden yana kullandı.
#CernMardin’de lise 3’üncü sınıf öğrencisi Markus Acar, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN), lise öğrencileri arasında düzenlediği yarışmada 500 proje arasından finale kaldı. Çin’den iki ve Şili’den üç öğrenciyle birlikte hazırladığı 'e-dedektör’ projesiyle ilk 20’ye kalan Markus Acar, Türkiye adına kazanan ilk takım olarak CERN’e gitmek istiyor.
#Cern