Akademik çalışmaların değeri ‘atıf sayıları’ ile ölçülüyor. Yüksek atıf sayısı, yapılan çalışmaların dünya çapında başka araştırmacılar tarafından değerli bulunduğunu gösteriyor. İşte bu alanda iki gururumuz var. İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cengiz Kahraman ve Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Murat Tekalp, yine dünyanın en iyi 1000 bilim insanı arasında gösterildi.
#ABDDünya Bilimler Akademisi’nin (TWAS) dokuz alanda verdiği ödüllerden birinin sahibi, bu yıl Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Çakmak oldu. 1985’ten beri dağıtılan ödüllerde bilim insanlarının sürdürebilir gelişime olan katkıları değerlendiriliyor.
#Dünya Bilimler AkademisiBERLİN<br><br>İlk önce AB Komisyonunda duydum. Ardından, Alman Avrupa Akademisi Direktörü Dr. Eckart D. Stratenschulte söyledi: Türkiye ile tam üyelik müzakereleri, diğerleriyle yapılandan çok farklı olacak. Sonradan sürprizle karşılaşmamak için, şimdiden kendimizi hazırlamalıyız.
Bu yılki gelişmelerin Türkiye'nin AB (Avrupa Birliği) üyeliği konusunda önemli rol oynacağı ve Almanya'nın da siyasal tavrının belirleyici olacağı düşüncesiyle Almanya'daki lobi çalışmalarını artıran Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), bu yıl ilk gezisini de bu ülkeye yapıyor.