İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Başkanlığı ekipleri, İstanbul Boğazı'nda avlanan balıkçı teknelerinde gece saatlerinde denetim yaptı. Balık boylarıyla ilgili çok önemli uyarı yaptı... İşte dikkat etmeniz gereken balık boyları...
#Balık BoylarıTürkiye’de balıkçılık şu an büyük tehlike altında ama hepimizin yapabileceği bir şeyler var. Çok geç olmadan, mevcut uygulamalarda değişiklik yapılması ve denetim eksikliklerinin giderilmesi şart. Önce ne durumdayız, bir bakalım istedim. Neler yapabileceğimize ve bazı çözüm önerilerine gelecek haftalarda değineceğim
Domuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Dünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Kılıç balığı; balık restoranlarının vazgeçilmez deniz ürünleri arasında yer almaktadır. Kılıç balığı; severek tüketilen balıkların içerisinde bulunmaktadır. Kılçıksız olan bu balık, çocuklar açısından da rahat rahat tüketilmekte olup, oldukça yararlı bir balık türüdür. Üst çene bölümünün kılıca benzemesinden ötürü bu adı alan kılıç balığı, denizdeki canlılar arasında en hızlı balıklardan birisi olarak nitelendirilmektedir. Peki kılıç balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kılıç balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Olta balıkçılığı yapmayı seven ve boş zamanlarını buna ayıran insanlar, kolaylıkla yakalayabileceği balıkları avlamak ister. Ama bazı balıkları yakalamak hiç de kolay değildir. Bu balıklardan birisi de sargoz balığı olarak bilinir. Denizlerin en kurnaz canlısı olarak bilinen bu balıkları avlamak oldukça zordur. Sargoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
İstanbul’un doğusundan Kocaeli sınırına kadar uzanan deniz hattı, hamsi avcılığına açıldı. Tutulan ilk hamsiler tezgâhları doldurdu. Tekne sahipleri, “Hamsi denizde büyümüş” derken, balık satan esnaf ise “Boylar uzamış, müşteri sevindi” dedi. Tutulan taze hamsilerin kilosu 30 ile 40 lira arasında satılıyor.
#GazetehaberleriKumkapı Balık Hali’ne kısa süre önce yapılan son baskında boyu 24 santimden küçük yüzlerce kasa lüfer balığına el konulmasının ardından, lüferle aynı aileden ancak daha küçük boylusu olan çinakop avı yasağına yönelik tartışma yeniden gündeme geldi. Tartışmanın temelini çinakopun henüz üreme olgunluğuna erişmeden avlanması oluştururken, balık türleri arasındaki farkın vatandaş tarafından çok iyi bilinmemesi de sorunun en büyük nedeni olarak ortaya çıkıyor.