Gülhane Parkı’nın ağaç envanteri çıkarıldı. Parkta çeşitli türlerde 1173 ağaç var. Nazım Hikmet’in şiiriyle meşhur olan ceviz ağacından ise o dönemden sadece bir tane kalmış. Yüz yaşına yaklaşan ağaç, bütün heybetiyle yaşamaya devam ediyor.
#Nazım HikmetGeçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın sıkı denetimi sonucunda Çin'den ithal edilen ve aslen hayvan yemi olarak kullanılan tonlarca kestane ele geçirildi. İnsanların sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestaneleri ile tüketime uygun kestaneler birbirine oldukça benziyor. Peki bu zehirli kestanelerle normal kestaneleri birbirinden ayırt etmek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Çin kestaneleri sağlık açısından hangi sorunlara neden oluyor? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ile mercek altına aldık.
#KestaneYaz geldi, artık parklarda ya da ormanlık alanlarda daha çok vakit geçiriyoruz. Ülkemizin yeşil alanlarında azımsanamayacak sayıda zehirli bitki bulunuyor. Bu bitkilere herhangi bir şekilde temas etmek, ölümcül sonuçlara dahi yol açabiliyor. Peki yaşam alanlarımızdaki zararlı bitkiler hangileri? Daha çok nerelerde bulunuyorlar? İşte uzak durmanız gereken türler…
#BitkilerProstata iyi gelen bitkiler içerisinde; nar, biber, brokoli, kiraz, çilek, papaya, erik, karpuz, mango, kavun, kivi ve üzüm gibi bitkiler yer almaktadır. Prostata iyi gelen bitkiler hakkında bilgi sunmak okurlar adına yardımcı olacaktır. İşte prostata iyi gelen bitkiler ve bitki çayları.
#ProstatAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) geçen ay Konya Yolu’na diktiği at kestanesi türü ağaçların neredeyse tamamının kuruduğunu belirten ABB Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Ağaçlandırma çalışmasını bizzat yerinde incelemek için Konya Yolu’na gitttim. Gördüğüm manzara karşısında dehşete düştüm. Mansur Yavaş’ın milyonlarca lira harcayarak diktiği ağaçlar kurumuş” dedi.
#AbbBalıkesir'de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde yapılan kaçak denizkestanesi avcılığının deniz ekosistemine ciddi zararlar vereceğini söyledi. Denizkestanelerinin 'makrofit' adı verilen deniz dibindeki bitkilerin artışını kontrol altında tuttuğunu belirten Sarı, kaçak denizkestanesi avcılığı nedeniyle makrofitlerin hızla çoğalacağını ve oksijensiz alanlar oluşacağını, bunun da deniz altındaki hayatı yok edeceğini kaydetti.
#Marmara Deniziİstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Emirgan Korusu’nda ağaç kesildiğine dair ihbar üzerine yapılan denetimlerde, daha önce kesimine izin verilen ağaçların dışında izinsiz olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nca 54 adet çeşitli türlerde ağacın kesildiği tespit edilmiştir. İzinsiz kesildiğitespit edilen 51 ağaç için ceza tutanağı düzenlenmiştir” açıklaması yapıldı.
#İbbBitkiler, canlılar için çok önemlidir. İnsanlar ve hayvanlar için gerekli olan oksijeni üretmekle kalmayıp, Dünya üzerindeki yaşam döngüsünün temel taşını oluşturarak, kuraklık ve küresel ısınmayla savaşmaktadırlar. Bitki isimleri nelerdir? bitkilerin Türkçe ve Latince isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Bitki İsimleriAnkara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) kentteki yeşil alan sayısını arttırmak ve hatıra ormanları oluşturmak için başlattığı ‘Yeşilin Başkenti’ kampanyasında toplam sipariş sayısı 7 bin 150 olurken, satın alınan ağaç sayısı 18 bin 60’a ulaştı.
#ABBÇocukları barışa uçuran bir tekne, oyuncak şempanzesiyle doğada koşan bir çocuk, sırların peşinde bir dedektif maymun, sınırları zorlamaktan çekinmeyen sanatçıların çocuk halleri... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, günün asıl sahipleri için neşe, umut, cesarete ve ilham dolu 12 kitap önerisi...
#23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk BayramıAt kestanesi yağı nedir? At kestanesi yağı nasıl yapılır? At kestanesi yağı neye iyi gelir? At kestanesi yağı ne işe yarar? At kestanesi yağının faydaları nelerdir? At kestanesi yağı kullanım alanları nelerdir? At kestanesi yağı nasıl yapılır ve faydaları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#At Kestanesi Yağıİstanbul'un en güzel köşklerinden biri olan Vahdettin Köşkü görülmeye değer olan bir köşktür. Vahdettin Köşkü son aylarda iyice popüler olmayı başarmış ve oldukça fazla ziyaret edilen bir köşk olmuştur. Bundan dolayı Vahdettin Köşkü sosyal medyada da sürekli olarak fotoğrafları paylaşılan ve araştırılan bir köşktür. Peki Vahdettin Köşkü nerededir? Vahdettin Köşkü'ne gitmek isteyenler hangi rotayı izlemelidir? Vahdettin Köşkü'nün tarihi ve özellikleri nelerdir? İşte Vahdettin Köşkü ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
Günümüzde oldukça farklı ağaçlar bulunuyor. Özellikle bulundukları toprak ve iklim itibari ile çeşitlilik gösteren bu ağaçların çoğunluğu ise meyve ağacıdır. At kestanesi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Ormanlar, insanların yaşamaları için var olması zorunlu olan alanlardır. Bu nedenle de ormanların korunması hatta daha da geliştirilmesi gerekmektedir. Ormanların olmazsa olmaz oksijen depolarından bir türü olan gürgen ağacı çok önemlidir. Gürgen ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Gürgen ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgiler nelerdir? Sizler için derledik.
İstanbul'un ağaçları korkutan bir tehlike ile karşı karşıya kalmış durumda... İstanbul'da akçaağaç, çınar gibi birçok ağaç türü istilacı bir tür olan teke böceği nedeniyle tehlike altında. Eğer erken tespit edilmezse ağaçların kesilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul'da son 2 ayda 180 ağaç kesildi.
#Teke Böceğiİstanbul’un tabiat incisi olan ilçesi Beykoz’da doğa harikası olan Fatih Korusu bulunmaktadır. İstanbul’un kalabalığından, şehrin bunaltıcılığından kendinizi sıyırmak için birebir yerlerden biridir. Fatih Korusu nerede? Fatih Korusuna nasıl gidilir? Fatih Otağtepe Korusu tarihi nasıldır? Fatih Korusu giriş ücretleri nedir? Fatih Korusu kahvaltı ücretleri nasıldır? İşte Fatih Korusu hakkında bilgiler.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, doğa- orman müzesini andıran Isparta'daki Kovada Gölü'nün Eğirdir'le bağlantılı kanalda tarım atıklarının depolanması nedeniyle çöp kovasına döndüğü söyledi. Kesici, "Kovada Gölü kirlilik ve ihmal yüzünden 'zehir saçan' bir göle, bataklığa dönüştü. Böyle giderse Kovada, son nefesini vermeye yakın bir göldür. Yıllar öncesi suyundan çay demlediğimiz, içtiğimiz gölün suyu artık içilemez su haline gelmiştir" dedi.
#AntalyaHer dönemin güzellik trendleri değişiklik gösteriyor ancak doğal güzellik önerileri ve doğal kremler her daim revaçta. At kestanesi kremi faydaları ile son zamanlarda hayatımıza girmiş ve sıklıkla merak edilen bir seçenek. At kestanesi kremi faydaları neler? At kestanesi kremi nasıl kullanılır?
#At Kestanesi