Aşur ya da bir diğer adıyla dövme, Hatay yöresinin en değerli yemeklerinden birisidir. Pek çok yörede keşkek olarak bilinen yemekle benzerlik taşıyan aşur, yapılış biçimi ve içerisindeki baharat yoğunluğuyla büyük oranda farklılık göstermektedir.
#Belgin Ekmen YenilmezKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaDiyarbakır Eğil Barajı’nın suları altındaki kalıntılar, binlerce yıllık Asur Medeniyeti’ni gün ışığına çıkardı. Dalmayı sevenler için Dicle’nin sularının altında daha keşfedecek çok şey var. Sualtı Görüntüleme Uzmanı Tahsin Ceylan bu gizemli tarihi çekti ve yazdı.
#SeyahatHicri takvime göre Muharrem ayındayız; yani birçok inanışa göre kutsal olan mucizevi tatlı aşurenin ayı. Bu günlerde belki komşularınız kapınızı çaldı size bir kase uzattı ya da siz yaptınız onlara götürdünüz. Aşure, sadece Sünnilerin veya Alevilerin tatlısı değil. Türkiye’de yaşayan bütün toplulukların tatlısı.