Astım Atakları haberleri sayfasında Astım Atakları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 193 Astım Atakları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocukluk çağının en sık rastlanan kronik hastalığı olan astım, çocukluk çağında okul kaybı ve hastane yatışlarının önemli sebeplerinden biridir. Peki, çocuklarda astım neden olur? Ailede astım varsa çocukta da astım gelişir mi? İşte konuyla ilgili önemli bilgiler…
#AstımSoğuk hava birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Kış aylarında sıklıkla gribal enfeksiyonlar meydana gelse de, soğuk hava astım hastalığını da tetikleyebiliyor. Kışın son günlerinde soğukların artması havadaki kirlenme ve toz miktarının da artmasına neden olur. Bu da özellikle astım hastası çocuklarda ataklara neden oluyor. Soğuk havaların astımı tetiklemesine karşı uyarılarda bulunan Medline Sorumlu Müdür Dr. Koray Akay, alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.
#Astım AtaklarıSoğuk hava, ülkemizde yaklaşık 3.5 milyon kişinin ortak sorunu olan astım ataklarını tetikleyebiliyor. Bunun sonucunda iş veya okula gidilemeyen gün sayısında artış, depresyon, sık sık acil servise başvurma gibi hastanın yaşam kalitesini düşüren tablolar gelişebiliyor. Tedavi edilmezse kalıcı hava yolu darlığı gelişebiliyor ve uzun yıllar sonra hastalık KOAH’a dönüşebiliyor. Oysa astım ataklarını doğru tedavinin yanı sıra basit önlemlerle kontrol altına almak mümkün!
#Astım HastalığıGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkGeçtiğimiz günlerde İzmir’de evde saçını boyarken fenalaşıp hayatını kaybeden Deniz Demirbayraklı'nın, saç boyasına alerjik reaksiyon gösterdiği iddia edildi. Ölüm nedeni adli tıpta yapılacak otopsinin ardından belirlenecek olan Demirbayraklı'nın babası, kızının saçını ilk defa boyamadığını ve mevsimsel alerji dışında başka bir şeye alerjisi olmadığını belirtti. Peki saç boyası gerçekten böyle ciddi bir reaksiyona neden olabilir mi? Defalarca kullanılmasına rağmen bir gün aniden alerji gelişebilir mi? Uzmanlarla konuştuk...
#Saç BoyasıSıcak bir yaz günü Beyaz Saray yakınlarındaki bir parkta mülteciler için bağış topluyordu. Bir anda patlayan fırtınadan kaçıp bir ağacın altına sığındığında dakikalar içinde düşecek olan yıldırımlar nedeniyle 950 milyon voltluk elektriğe kapılacağını tahmin bile edemezdi. Buna rağmen hayatta kaldı. Peki ama nasıl? Amber'la ve filmlere konu olacak hikâyesiyle tanışın...
#Amber Escudero-KontostathisÜlkemizde ithalatı ve satışı yasak olmasına rağmen özellikle okul çağındaki çocukların ve gençlerin tükettiği elektronik sigara çeşitlerine bir yenisi daha eklendi: Tek kullanımlık elektronik sigaralar! Kırtasiye ürünlerine benzediği için çocukların ve ergenlerin, ailelerinden ve öğretmenlerinden kolayca saklayabildiği bu yeni ‘zehir oyuncakları’ çok tehlikeli! Peki kullan-at elektronik sigaraların içeriğindeki zararlı kimyasallar neler? Bu maddeler hangi hastalıklara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Elektronik SigaraTürkiye Solunum Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ve Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, Dünya Astım Günü özelinde ülkemizde görülme sıklığı her geçen gün artan astım hastalığına yönelik açıklamalarda bulundu. Alanında uzman iki hekim de astım tedavisinde tedavi sürekliliği ve uyumun önemini vurguladı.
#Sponsorlu İçerikAlerjik astım özellikle bahar aylarında daha fazla ortaya çıkar. Alerjik astımı olan kişilerde alerjiyi tetikleyecek unsurlar bir hayli fazladır. Bundan dolayı alerjik astımı olan kişilerin yaşam kalitesini ona göre belirlemiş olması gerekir. Son günlerde alerjik astım ile ilgili araştırmalar devamlı olarak artmıştır. Peki alerjik astıma ne iyi gelir? Alerjik astım nasıl geçer? Alerjik astımın nedenleri nelerdir? Alerjik astımın tedavisi nasıl olur? İşte alerjik astım ile ilgili tüm detaylar.
#Alerjik Astıma Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Günümüzde giderek sıklığı artan ve birçoğumuzun yaşam kalitesini bozan reflü hastalığı veya tıbbi adı ile gastroözofageal reflü hastalığı mide asidi ve bunun yanında mide içindeki diğer safra, gıda artıkları gibi içeriğin yemek borusuna doğru geri gelmesidir.
#ReflüAtelektazi, akciğerin bir kısmının ya da tamamının sönerek içinde bulunan havayı kaybetmesi ve kapanmasına denir. Bu durum, Çeşitli fizyolojik ya da anatomik durumlar sonucunda ortaya çıkabilir. Atelektazi nedir? Nedenleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Atelektazi Nedir? Nedenleri Nelerdir?Günümüzde giderek sıklığı artan ve birçoğumuzun yaşam kalitesini bozan reflü hastalığı veya tıbbi adı ile gastroözofageal reflü hastalığı mide asidi ve bunun yanında mide içindeki diğer safra, gıda artıkları gibi içeriğin yemek borusuna doğru geri gelmesidir.
#Sağlık YanınızdaKüresel ısınmayla birlikte astım ataklarının ve alerjilerin şiddetlendiğini belirten Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “ABD’de yapılan yeni bir çalışmanın verilerine göre küresel ısınmanın etkilerine bağlı 1990’dan beri Kuzey Amerika’da polen mevsimlerinin ortalama 20 gün önce başladığı ve yüzde 20 daha fazla polen konsantrasyonlarına artışa neden olduğu gösterildi. Küresel ısınmanın etkileri nedeniyle her yıl alerji mevsiminin daha da zor geçebileceği bilinmeli” dedi.
#Doç. Dr. Hikmet Tekin NacaroğluKoronavirüs salgınıyla birlikte dezenfektan, kolonya ve temizlik malzemeleri kullanımı da bir hayli arttı. Bu dönemde solunum yolları hasarıyla hastanelere başvuruların sıklaştığını belirten Dr. Hacer Ofluoğlu, önemli uyarılarda bulundu
#AstımASTIM ataklarıyla acil servislere başvuran kadın hasta sayısından gözle görülür bir artış yaşandığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, "Astım tetiklenmeleri koronavirüsle birlikte bir hayli arttı. Polikliniklerimize başvuran genç kadın hastalarda artış oldu" dedi.
#Dr. Hacer OfluoğluÇocuklarda en sık görülen kronik hastalığın astım olduğuna dikkat çeken Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, çocuklarda astım ataklarını bebeklik döneminde besin alerjisinin de başlatabileceğini belirterek, “Ciltlerinde kızarıklık olan bebeklerde öksürük ve hırıltı atakları da varsa, mutlaka besin alerjisi ve çocukluk astımı açısından değerlendirilmesi gerekiyor” dedi.
#PandemiTuz odası terapisi yani Haloterapinin solunum sistemi hastalıklarından cilt hastalıklarına, kas iskelet sistemi hastalıklarından kronik yorgunluğa kadar pek çok rahatsızlıkta hastalara şifa veriyor. Bakın Tuz Terapisi nasıl uygulanıyor ve hangi hastalıklara nasıl deva oluyor...
#Tuz Odası TerapisiCorona Virüsten korunmanın temelinde hijyen yatıyor. Ancak bu dönemde sıkça kullanılan kolonya, dezenfektan ve çamaşır suyunun alt solunum yollarına zarar verdiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, “Bu dönemde çamaşır suyu çok fazla kullanılıyor. Son günlerde polikliniklerimizde dezenfektanların, çamaşır suyunun fazla kullanılmasına bağlı astım yakınmalarıyla, öksürük, nefes darlığıyla gelen hastalar görüyoruz” dedi.
#İstanbulÇocukluk çağının en sık rastlanan kronik hastalığı olan astım, çocukluk çağında okul kaybı ve hastane yatışlarının önemli sebeplerinden biridir. Peki, çocuklarda astım neden olur? Ailede astım varsa çocukta da astım gelişir mi? İşte konuyla ilgili önemli bilgiler…
#AstımHavaların soğumasıyla birlikte influenza vakaları artmaya başladı. Mevsimsel grip hastalığının etkenleri olan influenza virüslerinin çok fazla sayıda alt tipleri bulunmaktadır. Yıllar içerisinde toplumda sık görülen influenza virüsleri sürekli değişmekte, bir önceki yıl görülen virüsten oldukça farklı virüsler sonraki yıllarda insanları hastalandırabilmektedir. Peki, influenza tam olarak nedir?
#İnfluenzaHava kirliliği sigara içmek kadar insan sağlığını olumsuz etkiliyor. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ), Prof. Dr. Hüseyin Toros’un nüfusu en fazla olan 4 büyük ili baz alarak yaptığı hesaplamaya göre İstanbul’un havasını solumak yılda 16 paket sigara içmeye eş değer. Bu rakam Ankara’da 17, İzmir’de 23, Bursa’da ise 38 paket olarak belirlendi.
#İstanbulParis’te hava kirliliği nedeniyle bronşite yakalanan ve astım atakları yaşayan 52 yaşındaki kadın ve 16 yaşındaki kızının devlete karşı açtığı dava sonuçlandı. Montreuil Mahkemesi, hava kirliliğinden devletin sorumlu olduğuna hükmetti ancak anne ve kızının 160 bin Euro’luk tazminat talebini reddetti.
#Montreuil MahkemesiBulaşıcı bir viral hastalık olan influenzanın tanımı birçok vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Burun, boğaz, bronşlar ve bazen akciğerleri etkileyen, hafif veya ağır bir seyir gösterebilen bir hastalık olan influenza hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, İnfluenza (grip) nedir?
#İnfluenzaHayat nefesle başlıyor... Nefesle bitiyor... Temiz hava solumak en temel insan haklarından. Ancak kirli havaya bağlı gelişen hastalık ve ölümlerle ilgili veriler, aldığımız her nefesle ciğerlerimize sigara içer gibi ‘zehir’ gönderdiğimize dair alarm veriyor. Dünya Sağlık Örgütü bu kirlilik için “Görünmez katil” diyor. Dünyada her yıl 8 milyon insan hava kirliliği kaynaklı hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Beş yaş altı çocuklarda görülen on ölümden birinin nedeni kirli hava. Türkiye için yapılan tahminler de çok vahim. Soluduğu kirli hava nedeniyle her yıl 34 binden fazla kişinin erken öldüğü tahmin ediliyor.
#GazetehaberleriUzmanlar influenzayı, başlıca burun, boğaz, bronşlar ve bazen akciğerleri etkileyen, hafif veya ağır bir seyir gösterebilen, bulaşıcı viral bir hastalık (grip) olarak tanımlıyor. İnfluenza virüsleri A, B ve C adında 3 ana tip ve birçok alt tipten oluşuyor. İşte, influenza hakkında merak edilenler...
#İnfluenza Nedir?