Dünyaya asteroid çarpabilir iddiaları ardından 'asteroid' terimiyle ilgili araştırmalar hız kazandı. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, 1998 OR2, 2020 GH2 ve 2020 FX3 adlı 3 asteroidin bu ay gezegenimize yakın bir bölgeden geçeceğini duyurdu. Peki, asteroid nedir? Asteroid çarpması ne demek?
#Asteroid Nedir?Altın, gümüş ve diğer değerli metaller, tarihin her döneminde varlığın, zenginliğin sembolü olmuş. Peki bugün de küresel piyasaların en önemli unsurlarından biri olan bu metallerin kökenini hiç merak ettiniz mi? Ufak bir ipucu verelim: Kafanızı kaldırıp biraz yukarı bakın.
#AltınDiğer isimleri Erendiz, Sakıt ve Hürmüz olan Jüpiter gezegenin çapı 142.324 kilometrekaredir. Samanyolundaki en büyük gezegen olan Jüpiter'in toplam 67 tane daha uydusu bulunuyor. En büyük uydusunun adı Ganymede'dir. Galileo Galilei tarafından keşfedilen Ganymede, Jüpiter III adıyla da biliniyor. Jüpiter atmosferi gazlardan oluşur. Bu gazların %90'ı hidrojen, 'u ise helyumdur. Jüpiter gezegeni nedir, ne renktir ve ne zaman keşfedildi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Jüpiter GezegeniUzay düşündüğümüzden çok daha büyüktür ve her yerinde değişik gök cisimleri bulunmaktadır. Bu gök cisimleri içerisinde dünyamız da bulunmaktadır. Şimdi uzayda olanları inceleyelim ve özelliklerine bakalım. İşte 7. sınıf fen bilimleri güneş sistemi ötesi: gök cisimleri 1, 2 ve 3 konu anlatımı.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Güneş Sistemi Ötesi: Gök Cisimleri 1 2 Ve 3 Konu AnlatımıBalat’taki The Pill Galeri, Fransız sanatçı Raphael Barontini’nin tarihsel ve fütüristik olanı birleştiren ‘Bir Asteroid’ten Duvar Kilimi’ isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının duvar kilimi temasından hareketle giriştiği sergi, kumaş üzerine çalışılmış dev kolajların mekana özgü yerleştirmesi ve hem imgeler hem teknik açısından melez tuvalleri ile resme dair yeni açılımlar arayan sanatseverler için yeni bir deneyim vaad ediyor.
#Raphael Barontiniİnsanlık belki de tekerleğin bulunuşundan beri en büyük hamlesine hazırlanıyor: Tekgezegenli bir medeniyetten çokgezegenli bir uygarlığa dönüşmek. Uzmanlar bugünkü teknolojimizin 17 yıl gibi kısa bir sürede ilk kafileyi Mars’a yollamamıza yettiğini söylüyor. Dönüşü olmayan, tek yönlü bu. İlk yolculuktan sonra her 26 ayda bir yeni kargo ve yerleşimciler yollanacak. Çünkü Dünya ile Kızıl Gezegen bu sürenin sonunda tekrar hizalanıp birbirlerine en yakın noktalara geliyor. Takip eden 20-30 yıl içinde yüzlerce insanın yerleşeceği Mars artık uzaydaki ikinci vatanımız olacak. National Geographic Channel bu konuda altı bölümlük dev bir belgesel serisi hazırladı. Belgeselin ABD’deki galası öncesinde New York’ta astronotlar, astrofizikçiler, uzay mühendisleri, kanaat ve sivil toplum önderleriyle konuştuk, NASA yetkililerinin görüşlerini aldık. İşte 33 temel soruda ‘Mars’ı ev yapma’ projesi.
#Mars