Torba yasa ne zaman çıkacak? sorusu kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor. Torba yasa 2024 maddeleri ve son durum gelişmeleri 16 Şubat 2024, ekonomiye yönelik düzenlemeleri bekleyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Yoğun mesaiye başlayan TBMM Genel Kurulunda İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilirken, gözler de kademeli emeklilik ve 3600 ek göstergeye çevrildi. Son olarak emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Diğer yandan teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi.
#Torba YasaTorba yasa ne zaman çıkacak? sorusu kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor. Torba yasa 2024 maddeleri ve son durum gelişmeleri 13 Şubat 2024, ekonomiye yönelik düzenlemeleri bekleyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Yoğun mesaiye başlayan TBMM Genel Kurulunda İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilirken, gözler de kademeli emeklilik ve 3600 ek göstergeye çevrildi. Son olarak emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Diğer yandan teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi. Peki, TORBA YASA SON DURUM GELİŞMELERİ BUGÜN (13 ŞUBAT 2024) | Kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge torba yasada var mı? Torba yasa ne zaman çıkacak 2024, maddeleri neler, Meclis'ten geçti mi?
#Torba YasaTorba yasa 2024 maddeleri ve son durum gelişmeleri 13 Şubat 2024, ekonomiye yönelik düzenlemeleri bekleyen vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Yoğun mesaiye başlayan TBMM Genel Kurulunda İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilirken, gözler de kademeli emeklilik ve 3600 ek göstergeye çevrildi. Son olarak emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Diğer yandan teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirildi. Peki, torba yasa Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak? Torba yasada kademeli emeklilik ve 3600 ek gösterge var mı, içeriği nedir? İşte, o konular hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Torba YasaTorba yasa 2024 ne zaman açıklanacak son dakika gelişmeleri ile ekonominin gündeminde yer almayı sürdürüyor. Ekonomiyi ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torba yasa maddeleri arasında 3600 ek gösterge ve kademeli emeklilik (erken emeklilik) için beklentiler arttı. EYT'nin hayata geçmesiyle kademeli emeklilik şartları gündeme gelirken, gözler Meclis'ten geçerek yürürlüğe girecek olan yeni torba yasa içeriğine çevrildi. Taşeron işçiye kadro da gündemde yer alan bir diğer konu oldu. Son olarak emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Diğer yandan teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek. Son dakika haberine göre İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, TORBA YASA 2024 SON DAKİKA MADDELERİ ÇIKTI MI (5 Şubat 2024) || Yeni torba yasa ne zaman çıkacak, nedir, içeriği ne? || 3600 ek gösterge ve kademeli emeklilik tablosu torba yasada var mı?
#Torba Yasa 2024Prim ödeme gün sayısı 2024 için son dakika karar yayımlandı. Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Bakan Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısının da 600 günden indirileceğini karar hayata geçti. Peki, Asgari prim ödeme gün sayısı düştü mü? SGK prim gün sayısı ne kadar oldu? Karar Resmi Gazete'de!
#Sgk Prim Gün SayısıTorba yasa 2024 ne zaman açıklanacak son dakika gelişmeleri ile 1 Şubat Cuma günü ekonominin gündeminde yer almayı sürdürüyor. Ekonomiyi ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı torba yasa maddeleri arasında 3600 ek gösterge ve kademeli emeklilik (erken emeklilik) için beklentiler arttı. EYT'nin hayata geçmesiyle kademeli emeklilik şartları gündeme gelirken, gözler Meclis'ten geçerek yürürlüğe girecek olan yeni torba yasa içeriğine çevrildi. Taşeron işçiye kadro da gündemde yer alan bir diğer konu oldu. Son olarak emekli maaşlarına yönelik düzenlemeyi içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı. Diğer yandan teklifle, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da ekleniyor ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmek için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek. Son dakika haberine göre İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Peki, torba yasa nedir, içeriği ne? 3600 ek gösterge ve kademeli emeklilik tablosu torba yasada var mı? İşte, torba yasa maddeleri ile ilgili detaylı bilgiler...
#Torba Yasa 2024Emeklilere yapılan zam oranları ile ilgili düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanması ile emeklilerin aylık farklarını alacağı tarih de belli oldu. Bakan Vedat Işıkhan "SSK, Bağ-Kur ve hak sahiplerinin fark tutarlarını ödemeye başlıyoruz. Ödemeler SSK için 6 Şubat'ta, Bağ-kur için 7 Şubat'ta" dedi.
#Zamlı MaaşPrim ödeme gün sayısı 2024 için son dakika karar yayımlandı. Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Bakan Vedat Işıkhan'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu, kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısının da 600 günden indirileceğini karar hayata geçti. Peki, SGK prim gün sayısı ne kadar oldu? Asgari prim ödeme gün sayısı düştü mü? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Sgk Prim Gün Sayısıİşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Kanun ile birlikte, en düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya yükseltildi.
#İşsizlik Sigortası KanunuSon dakika haberi... İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen teklifle, en düşük emekli aylığı ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 liradan 10 bin lira olması, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylığına yapılacak zam oranının yüzde 42,57’den, yüzde 49,25’e çıkarılması yasalaştı.
#EmekliSon dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışının yüzde 49,25'e yükseltildiğini açıkladı. Bakan Işıkhan, "SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklilerinin aldıkları zam oranı aynı değildi. Buradan emeklilere de bir müjde vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını Ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra farklar 1 haftada hesaplara yatırılacak." diye konuştu.
#Emekli ZammıSSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltiliyor. İşverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılırken, sigorta primi desteği 2 yıl uzatılıyor.
#Emekliİşveren asgari ücret desteği 2024 oranı ile ilgili son dakika açıklama geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile ilgili kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, sigortalı çalışan vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senede gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600'den 450 güne indirileceğini belirterek, Asgari Ücret Desteği miktarını da hatırlattı. Temmuz ayındaki zamla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca işletmelere geçtiğimiz altı ayda asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanıyordu. Peki, İşveren asgari ücret desteği ne kadar oldu 2024? Asgari ücret desteği kimlere verilir, nasıl alınır? Bakan Işıkhan'dan açıklama!
#İşveren Asgari Ücret Desteği Ne KadarTorba yasa Meclis'ten geçti mi, içeriği ne son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Bütçe görüşmelerinin tamamlanması ve ekonomiye ilişkin kanun teklifinin 27 Aralık 2023’te kabul edilmesinin ardından tatile giren TBMM Genel Kurulu, çalışmalarına 16 Ocak Salı gününden itibaren devam edecek. Meclis'te torba yasa maddelerinin görüşülmesi beklenirken gözler de Taşeron işçiye kadro, kademeli emeklilik, 3600 ek gösterge, Bağkur prim düzenlemelerine çevrildi. Son dakika haberine göre ise İşsizlik Sigortası Kanunu ile ilgili kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Bakan Işıkhan, İşsizlik Sigortası Fonu'nu kullanarak pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini arttırmak istediklerini belirterek, sigortalı çalışan vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senede gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600'den 450 güne indirileceğini açıkladı. Peki, yeni torba yasada neler var, ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi? İşte, torba yasa son dakika haberleri.
#Torba Yasa Maddeleriİşveren asgari ücret desteği 2024 oranı ile ilgili son dakika açıklama geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile ilgili kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, sigortalı çalışan vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senede gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600'den 450 güne indirileceğini belirterek, Asgari Ücret Desteği miktarını da hatırlattı. Temmuz ayındaki zamla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca işletmelere geçtiğimiz altı ayda asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanıyordu. Peki, 2024 Ocak asgari ücret desteği ne kadar? Asgari ücret desteği kimlere verilir, nasıl alınır? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#İşveren Asgari Ücret Desteği Ne KadarPrim ödeme gün sayısı 2024, son dakika açıklama ile gündeme geldi. Ekonomiye yönelik çalışmalar hızla devam ederken Bakan Vedat Işıkhan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu belirtti. Işıkhan, vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısının da 600 günden indirileceğini kaydetti. Peki, SGK prim ödeme gün sayısı ne kadar oldu? Asgari prim ödeme gün sayısı düşecek mi? İşte, SGK asgari prim ödeme gün sayısı ile ilgili yapılan açıklamanın ayrıntıları.
#SGK Prim Gün SayısıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sigortalı vatandaşlarımızın kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz" açıklamasını yaptı.
#Vedat IşıkhanAlmanya’da emeklilik sigortasına yatırılan primlerle, emekli aylığı miktarı artırılabilir veya erken emeklilikten dolayı aylıkta yapılan kesinti miktarı düşürülebilir. Veya isteğe bağlı prim yatırmak suretiyle, emeklilik hakkı elde edebilirsiniz. 2022 yılı için geriye dönük emeklilik primi yatırmak isteyenler için 31 Mart’ta süre doluyor. Değerli okurlarımız, isteğe bağlı prim yatırmanın kimler için avantajlı olduğunu, Alman Emeklilik Sigortası’na ne kadar oranda prim yatırılabileceğini sizler için araştırdık.
#Alman Emeklilik SigortasıAlmanya’da erken emekli olanlar için 2023 yılı ile birlikte, sigortalı bir işte kesintisiz ek kazanç dönemi başladı. 2023 yılına kadar, malulen emekli olanlar, emekli aylıklarından kesinti yapılmaması için ek işten elde ettikleri gelirin belirli bir sınırı aşmamasına özen gösteriyorlardı. Bundan böyle 63 yaşından itibaren erken emekli olanlar, aylıklarından kesinti yapılmaksızın ek işten istedikleri kadar gelir elde edebilirler. Diğer bir ifadeyle, 35 sigortalı prim süresine sahip olup da, yaş haddinden önce emekli olanlar için, ek kazanç sınırı bu yıldan itibaren kalkmış oldu.
#AlmanyaAlmanya’da serbest çalışanlar, yasal emeklilik sigortasına zorunlu olarak tabi olabilmek için kendi namına ve hesaplarına çalışmaya başladıktan sonraki 5 yıl içinde Alman Emeklilik Sigortası nezdinde başvuruda bulunabiliyor. Peki yasal emeklilik sigortasına tabi olanların avantajları ne olur? Alman Emeklilik Sigortası üyesi olan serbest çalışanlar, aynı sigortalı çalışanlar gibi emeklilik sigortası kuruluşu üzerinden rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanabilecekleri gibi malul olmaları ve tüm koşulları yerine getirmeleri halinde maluliyet aylığı almaya da hak kazanabiliyor.
#AlmanyaAlmanya’da yapılan yasal değişiklikleri, günlük hayatımızı etkileyen yeni uygulamaları bu köşede zaman zaman konu ediyoruz. Yeni yılla birlikte yine bir dizi yenilikler yürürlüğe girdi. Bugünkü yazımızda, Almanya’da yaşayan 21 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren yenilikleri özetlemeye çalışacağız.
#Almanya