Arslantepe Höyüğü haberleri sayfasında Arslantepe Höyüğü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 80 Arslantepe Höyüğü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MALATYA'da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde, kazı çalışmaları yeniden başladı. Arslantepe Höyüğü Onursal Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, "Girişte bir sur duvarı var. Milattan önce 2500-2200 yıllık. O sur duvarını temizledik, şimdi de restorasyon çalışması yapıyoruz. Bunun yanında resimlerin olduğu duvarda bir çalışma yaptık. O resim çok iyi durumda bulunuyor" dedi.
#Arslantepe HöyüğüMalatya'da yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde milattan önce 3 bin 600 yılına ait iki çocuk iskeleti gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli, "Burada yerleşim binlerce yıl devam etti. Demek ki biz de burada yüzlerce yıl çalışabiliriz. Bizden sonra gelecek arkeologlar da burada kesinlikle çok güzel şeyler bulacaklar ve tarihi çok daha iyi anlayabileceğiz" dedi.
#MalatyaAnadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan, ilk şehir devletinin kurulmasına sahne olan Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alındı. Ülke çapında sevinç yaratan bu gelişme sonrasında Arslantepe Höyüğü ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Arslantepe Höyüğü nerede? Haberimizde, Arslantepe Höyüğü hakkında bilgi edinebilirsiniz.
#Arslantepe HöyüğüBinlerce yıllık geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'ndeki kazılarda Geç Kalkolitik döneme ait bir konutta yaklaşık 5700 yıllık olduğu tahmin edilen çocuk iskeleti bulundu. Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünden uzmanlarca incelenecek iskelet, dönemin yaşantısına dair ipuçları verecek. Kazı Başkanı Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcelle Frangipane, "İskelete, höyükte ulaştığımız MÖ 3600-3700'lü yıllara ait tabakada rastladık. Yani çocuğun iskeleti 5600-5700 yıllık. Bu çok önemli bir buluntu. İskelete yapılacak analiz sonucu daha çok detaylı bilgilere de ulaşacağız. Çocuğun kollarında ve boynunda bulunan boncuklara daha önce rastlamamıştık. Bu boncuklar, çocuğun önemli bir aileye ait olduğunu gösteriyor'' dedi.
#MalatyaAnadolu'nun en eski şehir devletinin kurulduğu Malatya'daki Arslantepe Höyüğü, Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. UNESCO, Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü'nün kalıcı listeye girmesi için çalışmalar yapıldı. Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi, höyüğün kalıcı listede yer alması için kesin kararını Mart 2020'de açıklayacak.
#Arslantepe HöyüğüAtlantis gerçekten var mı, Büyük İskender’in mezarı nerede, Göbeklitepe neden bu kadar önemli, Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Siz de bu soruların yanıtlarını merak ediyor musunuz? Erman Ertuğrul’un yeni yayımlanan çalışması ‘Arkeofili: Arkeoloji Meraklısının Elkitabı’ bu soruların peşine düşüp okuru insanlık tarihinde bir yolculuğa çıkarıyor.
#ArkeofilBu yıl 35 yaşına giren ÇEKÜL Vakfı’nda kurucu Prof. Dr. Metin Sözen’in kızı Ilgın Sözen ikinci kuşak olarak devrede. Genel Sekreter göreviyle vakfı gençleştirme iddiasında olan Sözen, tarihi Birgi Köyü gibi örnekleri artırmak için 465 belediye ile çalıştıklarını söyledi. “Kentlerin tarihi belleklerini canlı tutarak turizm ve yerel kalkınmaya destek veren bir ekosistem oluşturduk. Bu sayede 1.3 milyar dolarlık katkı sağlandı” diyen Sözen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde daha çok Anadolu kenti olmasını hedefliyor.
#İzmir6 Şubat depremlerinin 11 ilimizde yarattığı yıkımın kayıpları arasında yüzlerce yıldan günümüze kalan tarihi eserlerimiz de var. Kimi kısmen zarar gören, kimi tamamen yerle bir olan tarihi eserleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar başladı. Ve bunca acının içinde bir nebze içimize su serpen, birçok tarihi eser ve müzenin sapasağlam ayakta kalması…
#DepremMelih Uslu’nun yeni kitabı ‘Doğu Seyahatnamesi’ geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini aldı… Gazetemizde de yazılarını okuduğunuz Uslu’yla Anadolu’yu keşfetme macerasını konuştuk: “Taşların dilini öğrenme hevesiyle çocukların peşine takılıp dev bir labirenti andıran Doğu şehirlerinin sokaklarına dalmak gerek.”
#HürriyetMALATYA'da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde, kazı çalışmaları yeniden başladı. Arslantepe Höyüğü Onursal Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, "Girişte bir sur duvarı var. Milattan önce 2500-2200 yıllık. O sur duvarını temizledik, şimdi de restorasyon çalışması yapıyoruz. Bunun yanında resimlerin olduğu duvarda bir çalışma yaptık. O resim çok iyi durumda bulunuyor" dedi.
#Arslantepe HöyüğüMALATYA'da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde, kazı çalışmaları yeniden başladı. Arslantepe Höyüğü Onursal Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, "Girişte bir sur duvarı var. Milattan önce 2500-2200 yıllık. O sur duvarını temizledik, şimdi de restorasyon çalışması yapıyoruz. Bunun yanında resimlerin olduğu duvarda bir çalışma yaptık. O resim çok iyi durumda bulunuyor" dedi.
#MalatyaDünyaya açılması hedeflenen "Türkiye Dokuma Atlası Projesi"nin ilk sahne gösterimi büyükelçiler ve eşleri için yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, proje ile yok olmaya yüz tutan zengin dokuma kültürünü yeniden ihya etmeyi amaçladıklarını söyledi. Emine Erdoğan, "Türkiye tekstil ihracatında çok güçlü bir ülke. Küresel salgın şartlarına rağmen 2020 yılında bir basamak atlayarak dünyanın en büyük beşinci tekstil ihracatçısı durumuna geldi. Hedefimiz, bu ihracat başarımızı yerel dokumalarımızla daha da zenginleştirmek, tekstilde bir Türkiye markası oluşturmak." dedi.
#Emine ErdoğanBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 76’ncı kuruluş gününe ilişkin açıklamalarda bulunan restorasyon uzmanı mimar Eren Okar, örgütün kıymetli bir iş yaptığına dikkat çekerek, “Arslantepe Höyüğü’nün listeye dahil edilmesiyle 19 tane alanımız miras listesine girdi. En çok doğal ve kültürel mirasa sahip 20 ülke içerisinde 16’ncı sıraya yükseldik. Bu 20 ülke dünya genelindeki doğal ve kültürel mirasın yüzde 52’sine sahip” dedi.
#UNESCOMalatya'da yaklaşık 7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne giren Arslantepe Höyüğü'nde milattan önce 3 bin 600 yılına ait iki çocuk iskeleti gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli, "Burada yerleşim binlerce yıl devam etti. Demek ki biz de burada yüzlerce yıl çalışabiliriz. Bizden sonra gelecek arkeologlar da burada kesinlikle çok güzel şeyler bulacaklar ve tarihi çok daha iyi anlayabileceğiz" dedi.
#MalatyaMalatya'ya 7 kilometre mesafede bulunan ve UNESCO Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne alınan Arslantepe Höyüğü'nde, bin yıl öncesine ait olduğu düşünülen 28 mezar ile yine 5 bin 500 öncesinden kaldığı tahmin edilen 4 ev kalıntısına rastlandı.
#MalatyaMalatya’daki Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kalıcı olarak girdi. Şehrin 10 bin yıllık tarihinin bir bakışta görülebildiği yerleşim, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Sadece Arslantepe’yi görmek için bile Malatya’ya gidilir; yine de envai çeşit kayısılı ürünü denemeden, zırh kebabı yemeden, Nemrut’un zirvesine çıkmadan dönmeyin derim.
#MalatyaAnadolu topraklarının zengin tarihi kültürünü yansıtan, ilk şehir devletinin kurulmasına sahne olan Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alındı. Ülke çapında sevinç yaratan bu gelişme sonrasında Arslantepe Höyüğü ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Arslantepe Höyüğü nerede? Haberimizde, Arslantepe Höyüğü hakkında bilgi edinebilirsiniz.
#Arslantepe HöyüğüSıcak haber... Trabzon'da M.Ö. 4 bin yılına tarihlenen iki mızrak ucu bulundu. Mızrak uçlarından biri tünel inşaatında, biri hurdacıda bulundu. En büyüğü yaklaşık 30 santimetre olan mızrak uçlarının kentte bugüne kadar tespit edilen en önemli ve en eski arkeolojik buluntu olduğu belirtildi.
#TrabzonTrabzon'da M.Ö. 4 bin yılına tarihlenen iki mızrak ucu bulundu. Mızrak uçlarından biri tünel inşaatında, biri hurdacıda bulundu. En büyüğü yaklaşık 30 santimetre olan mızrak uçlarının kentte bugüne kadar tespit edilen en önemli ve en eski arkeolojik buluntu olduğu belirtildi.
#Trabzon