Rize genelinde devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu. Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu. İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.
#FındıklıRize'de etkili olan fırtına sonrası denizde oluşan hortum liman sahası içerisindeki binaların çatıları ile deniz polisine ait bir bot ile konteynırı uçurdu. O anlar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Rize'de etkili olan fırtına sonrası dün akşam saatlerinde denizde hortum oluştu. Riport Liman İşletmesi'ne ait binaların çatıları ile deniz polisine ait lastik botu uçuran ve bir konteynırı da havalandırarak birkaç takla attıran hortum maddi zarara yol açtı. Bu arada Rize'de etkili olan yağışlar sonrası kent merkezindeki Salarha deresi ile Fındıklı İlçesi'ndeki Arılı deresinin su seviyesi yükseldi. Arılı Deresi çevresindeki bazı binaların alt katlarını su bastı. İlyas KÖSE-RİZE-DHA
#HtvhaberRİZE’nin Fındıklı İlçesi’nde, Arılı Deresi’nin 5 metre yüksekliğinde beton kanala alınması çalışmasının sürdürülmesine tepki gösteren yöre sakinleri ve çevrecilerin şantiye sahasında dün başlayan gergin bekleyişi devam ederken, firmaya ait 2 iş makinesi dün gece kurşunlandı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Antalya Finike’de sel felaketinden zarar gören noktaları ziyaret etti. 16 mahalledeki 21 bin dekarlık alandaki 12 bin seranın selden etkilendiğini belirten Bakan Kirişci, “Can kaybının olmaması hepimiz adına mutluluk verici” dedi.
#Vahit KirişciBayramın ilk günü Rize Fındıklı’daki baba ocağına doğayla baş başa sakin bir tatil hayaliyle adım atmıştım. Hatta hava o kadar sıcaktı ki, ‘Side’ye mi geldik” esprisi bile yaptım... Ancak ikinci gün başlayan sağanakla gelen sel, önüne geleni yuttu götürdü... Hayatımda böyle bir sağanak yağışa ilk kez tanık oldum.
#RizeGün geçmiyor ki basında HES, yani hidroelektrik santrali eksenli bir çevre mücadelesini konu alan haberler yer almasın. “Köylünün fendi HES’i yendi, Fethiye ve Kaş’ın köyleri HES’lere karşı birleşiyor, çadır kuran köylülerin HES nöbeti tutuyor”... Nedir bu gittiği her yerde çevre isyanlarına neden olan HES? Açılımı hidroelektrik santrali ama sözünü ettiğimiz baraj değil, “Nehir tipi HES” denen, küçük akarsu ve dereler üzerine kurulan barajsız santraller. Yapımı başlayan, biten, planlanan yaklaşık 2300 HES var. Son olarak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın köylüleri (Güneysu) HES’e isyan edip olayı mahkemeye taşıdı.