Anzer Balı haberleri sayfasında Anzer Balı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 157 Anzer Balı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 2 bin TL'den satışa çıktı. Rize’nin eşsiz doğaya sahip Anzer Yaylasında üretilen Anzer balı, yapılan başvuru sonucunda 2021 yılı şubat ayında coğrafi işaret almaya uygun görüldü. Coğrafi işaretine kavuşan Anzer balı hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça talep görüyor. Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 liradan 2 bin TL'ye çıkarılma kararı alındı.
#Anzer BalıTrabzon'un Sürmene ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ziraat Mühendisi İbrahim Sedef'in tesisine dadanıp başına dert olan ayıları, kovanlarından uzaklaştırmak için verdiği mücadele, aksiyon filmlerini aratmıyor. Kovanlarını korumak için açık alana bal, ekmek ve meyve bırakan, kovanları konteyner üzerine taşıyıp çelik kafesle önlem alan Sedef, ağaçlardan tırmanarak ulaştıkları peteklere de musallat olan ayıları, teste tabii tuttu. Sedef, elinde bulunan 4 çeşit balı, kalitesini ayılara ölçtürmek için açık alanda masanın üzerine yerleştirdi, olan biteni de foto kapan kameralarınca kayda aldı. Görüntüleri inceleyen Sedef, ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti. Balların yerleri değişse de her seferinde Anzer balından yemeye başlayan ayıların, ballar arasındaki vişne reçeline hiç dokunmadığını belirten Sedef, "Kocaoğlan gerçekten ağzının tadını biliyor. Her seferine Anzer balından başlıyor, reçele ise hiç bakmıyor" dedi.
#TrabzonAnzer balı, bal çeşitlerinin en özellerinden biridir. Pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balı, faydalarıyla olduğu kadar fiyatıyla da sık sık gündeme geliyor. Peki, Anzer balının faydaları neler, nerede üretiliyor?
#Anzer Balının FaydalarıAnzer Balı Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, Anzer Yaylası'nda bu yıl 2,5 ton bal üretildiğini ve bu ballardan 1 ton 700 kilogramının kendilerine getirildiğini belirterek, "1 ton 700 kilogram balın 1 ton 300 kilogramı olumlu gelmiştir. 400 kilosu Anzer balı kriterlerine uygun gelmemiştir. Onları üreticilere iade ettik." dedi.
#Anzer BalıSoframızın vazgeçilmez tatlarından bal, bugün sağlıklı beslenme trendlerini takip edenlerin de gözdesi. Yazarımız Berrin Yiğit iyi ve kaliteli bal hakkında dikkat etmemiz gereken noktaları anlatırken Gastronometro şefleri doğal ve yöresel ballarla hazırladıkları tarifleri paylaşıyor.
#BalRize'de 4 yayla için hazırlanan ve altyapı, ulaşım, yapılaşma, turizm tesislerini kapsayan yatay mimarili turizm master planı ile en fazla ikişer katlı, sınırlı sayıda yapılar inşa edilecek. Plan ile daha önce yapılan hataları bertaraf etme gayesinde olduklarını belirten ve kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulunan Rize Valisi Kemal Çeber, “Kaçak tüm yapıların yıkılacağını vatandaşlarım bilsin. Boşuna bu anlamda masraf etmesin” dedi.
#RizeDünyaca ünlü Anzer balının kilogram fiyatı 2 bin TL'den satışa çıktı. Rize’nin eşsiz doğaya sahip Anzer Yaylasında üretilen Anzer balı, yapılan başvuru sonucunda 2021 yılı şubat ayında coğrafi işaret almaya uygun görüldü. Coğrafi işaretine kavuşan Anzer balı hem yurt içinden hem de yurt dışından oldukça talep görüyor. Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 liradan 2 bin TL'ye çıkarılma kararı alındı.
#Anzer BalıBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanÜlkemiz, bal üretiminde en önde gelen ülkelerden... Ben de mutfağımda şeker yerine bal kullanmayı çok seviyorum. Sadece tatlılarda değil, tuzlu yemeklerin marinasyonlarında da, tatlı-ekşi ve tatlı-acı soslarda da her zaman tercih ettiğim bir malzeme... En güzel tavuk marinasyonlarından biri, bal ve soya sosu karışımından oluşuyor. Bu karışıma, servis ederken bir miktar da susam ekleyince tavuklar bambaşka bir lezzete bürünüyor.
#BalTrabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Yeniay Mahallesi’nde yaşayan balcı İbrahim Sedef’in, bir ayıya lezzet testi yaptırmasının görüntülerini sosyal medyada görmüşsünüzdür. Görüntülerde ayı, masadaki bal çeşitleri arasından Anzer balı tercih ettiği görülüyor. Deneyi yapan İbrahim Sedef’le konuştuk.
#TrabzonTrabzon'un Sürmene ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ziraat Mühendisi İbrahim Sedef'in tesisine dadanıp başına dert olan ayıları, kovanlarından uzaklaştırmak için verdiği mücadele, aksiyon filmlerini aratmıyor. Kovanlarını korumak için açık alana bal, ekmek ve meyve bırakan, kovanları konteyner üzerine taşıyıp çelik kafesle önlem alan Sedef, ağaçlardan tırmanarak ulaştıkları peteklere de musallat olan ayıları, teste tabii tuttu. Sedef, elinde bulunan 4 çeşit balı, kalitesini ayılara ölçtürmek için açık alanda masanın üzerine yerleştirdi, olan biteni de foto kapan kameralarınca kayda aldı. Görüntüleri inceleyen Sedef, ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti. Balların yerleri değişse de her seferinde Anzer balından yemeye başlayan ayıların, ballar arasındaki vişne reçeline hiç dokunmadığını belirten Sedef, "Kocaoğlan gerçekten ağzının tadını biliyor. Her seferine Anzer balından başlıyor, reçele ise hiç bakmıyor" dedi.
#TrabzonTrabzon'un Sürmene ilçesinde arıcılıkla uğraşan Ziraat Mühendisi İbrahim Sedef'in tesisine dadanıp başına dert olan ayıları, kovanlarından uzaklaştırmak için verdiği mücadele, aksiyon filmlerini aratmıyor. Kovanlarını korumak için açık alana bal, ekmek ve meyve bırakan, kovanları konteyner üzerine taşıyıp çelik kafesle önlem alan Sedef, ağaçlardan tırmanarak ulaştıkları peteklere de musallat olan ayıları, teste tabii tuttu. Sedef, elinde bulunan 4 çeşit balı, kalitesini ayılara ölçtürmek için açık alanda masanın üzerine yerleştirdi, olan biteni de foto kapan kameralarınca kayda aldı. Görüntüleri inceleyen Sedef, ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti. Balların yerleri değişse de her seferinde Anzer balından yemeye başlayan ayıların, ballar arasındaki vişne reçeline hiç dokunmadığını belirten Sedef, "Kocaoğlan gerçekten ağzının tadını biliyor. Her seferine Anzer balından başlıyor, reçele ise hiç bakmıyor" dedi.
#TrabzonAnzer balı, bal çeşitlerinin en özellerinden biridir. Pek çok hastalığa iyi geldiği için alıcısı bir yıl önceden sıraya giren Anzer balı, faydalarıyla olduğu kadar fiyatıyla da sık sık gündeme geliyor. Peki, Anzer balının faydaları neler, nerede üretiliyor?
#Anzer Balının Faydaları