Antibiyotik haberleri sayfasında Antibiyotik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5349 Antibiyotik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü uzun süre geçmeyen öksürükle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir. Boş yere antibiyotik kullanmak ve enfeksiyonla alakalı grip ilaçlarını almanın bir faydası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
#ÖksürükKuzey Buz Denizi’ne düzenlenen keşif gezisi, bilim dünyasında büyük heyecan yaratan bir gelişmeye kapı araladı. Yapılan analizler, deniz mikroplarının potansiyel olarak yeni bir antibiyotik kaynağı olabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkMikrobiyomlar, cilt sağlığı da dahil olmak üzere genel sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Cilt mikrobiyomu, cildimizdeki bakteri, mantar ve diğer mikroorganizmalardan oluşan bir ekosistemdir ve cilt sağlığı üzerinde önemli bir rol oynar.
#Cilt BakımıAntibiyotik kullanımında Avrupa birincisi olduk. En çok nezle, grip gibi solunum yolu enfeksiyonlarında gereksiz antibiyotik kullanımı yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Köksal “2050 yılında kanserden daha fazla insan antibiyotik direncinden hayatını kaybedecek” dedi.
#Antibiyotikİngiltere'de Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Sağlık yetkilileri ailelere 'dikkatli olun' uyarısında bulunurken, doktorlara en küçük şüphede antibiyotik tedavisine başlayın talimatı gönderildi.
#Strep ACovid-19 aşılama süreci devam ederken aşı sırası geldiği halde antibiyotik gibi bazı ilaçları kullanmak durumunda olanlar, antibiyotik kullanırken covid aşısı olunur mu merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı, aşı portalı üzerinden, antibiyotik kullanımında covid aşısı olma konusu ve aşıların uygulanmasına engel oluşturmayan durumlarla ilgili bilgi verdi.
#AntibiyotikKontrolsüz antibiyotik kullanımı, vücutta birçok olumsuz etkiye neden olabiliyor. Özellikle pandemi döneminde artan antibiyotik kullanımında artış olduğunu ancak bunun nedeninin hastaların koronavirüse yakalanma korkusu olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Denizhan Dizdar konuyla ilgili önerilerde bulundu.
#KoronavirüsKoronavirüs salgını döneminde bilinçsiz ilaç kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Denizhan Dizdar, antibiyotik kullanımındaki artışa ve zararlarına dikkat çekti. Özellikle pandemi döneminde artan antibiyotik kullanımında artış olduğunu ancak bunun nedeninin hastaların koronavirüse yakalanma korkusu olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Denizhan Dizdar, “Hastane ortamından, toplu taşımadan çekinen hastaların önemli bir kısmı da hastaneye gelmiyor. Bu noktada ise bir şekilde antibiyotiğe ulaşıp, kullanmaya başlıyorlar. Maalesef bunlara rastlıyoruz. Daha önceden yazılıp, evlerinde bulunan antibiyotikleri bile panik halinde kullanıyorlar” dedi.
#KoronavirüsGeçtiğimiz günlerde antibiyotiğe alerjisi olan Samsun’lu Çilem Kelleci’nin, acil serviste verilen serumun ardından tanınmaz hale geldiği ve gözlerini kaybetmemek için kendisine uzanacak yardım elini beklediği haberi manşetlerde yer almıştı. Genç kadının dramına İngiliz basını kayıtsız kalamadı. Olaya İngiliz Daily Mail ve The Sun sayfalarında yer verdi.
#SamsunSamsun’da antibiyotiğe alerjisi olan 31 yaşındaki Çilem Kelleci, acilde verilen serumun ardından görme kaybı yaşadı, derisinde ise pullanmalar meydana geldi. Hayatının kararan genç kadın, doktorlara antibiyotiğe karşı alerjisinin olduğunu söylediğini söylemesine rağmen 3 ilaçlı bir serumun verildiğini iddia etti. Doktorlardan şikayetçi olan Çilem Kelleci, "Alerjiden sonra vücudumda komple deri değişti. İç organlarım zarar gördü. Şu anda 20 tırnağım da yok. ’Steven-Johnson sendromu’ tanısı konuldu." ifadelerini kullandı. Kelleci, "Ameliyat masrafı için de 92 bin TL istediler. Şu anda sağ gözüm hiç görmüyor. Sol gözüm de yüzde 20 görüyor.” diye konuştu.
#Çilem KelleciBursa’da, 5 yaşındaki Erdal Gazioğlu, gribal enfeksiyon sonrası gelişen zatürre nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu acı olay, zatürrenin tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, üst solunum enfeksiyonlarının zatürre ile karıştırılmasının, hastalığın ciddiyetinin göz ardı edilmesine neden olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise dünya genelinde her yıl yaklaşık 450 milyon kişinin zatürreye yakalandığını ve ülkemizde ise son bir aydır sayının arttığını belirtiyor. Peki zatürrede ölüme bile neden olan bu artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Belirtileri neler ve aşı ne kadar etkili?
#Sağlıkİki yaşındaki Juwan, oldukça sağlıklı bir bebekti. Bir gün tanıdık bir yetişkin tarafından öpüldü ve ondan sonra hayatı sonsuza kadar değişti. Kendisini öpen yetişkinden virüs kapan bebek, görme yetisini kaybetti. Peki basit bir öpücük nasıl bir bebeğin hayatıyla oynayabiliyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Pınar Karadeniz ile tüm merak edilenleri konuştum.
#Herpes SimpleksKabızlık birçoğumuzun yaşadığı, çoğunlukla da pek önemsemediği bir durum ama uzmanlara göre vücudumuzun erken uyarı sisteminin verdiği bir alarm. Altında yatan tiroit, nörolojik rahatsızlıklar, rektum kanseri gibi sebepler olabilir. Kabızlığı önlemenin yollarından biri de egzersiz yapmak.
#KabızlıkYer aldığı reality şovlarla tanınan ünlü oyuncunun içine düştüğü dert herkesi şaşkına çevirmiş durumda. Aylardır doktorların kapısını aşındıran, derdine derman arayan yıldız isim ne yaparsa yapsın yaşadığı kâbustan kurtulabilmiş değil…
#Brandi GlanvilleSüper güç diye tanımlanıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor çünkü vücudumuzda inanılmaz işlevlere sahip. Bağırsak bariyerini onarıyor, kilo kontrolünü destekliyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, mutluluk hormonu olan serotoninin büyük bir kısmını üretiyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyona ve kansere karşı koruyor. Tüm bunları postbiyotikler yapıyor.
#SağlıkDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Sağlık BakanıDemirören Haber Ajansı’nın yeni programı ‘DHA Haber Merkezi’nin konuğu olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ‘Yenidoğan Çetesi’, sağlıkta şiddet olayları, kansere karşı genetik tedavi teknolojisinin Türkiye'de üretilmesi, SGK’dan yerli bilime katkı, aile hekimlerine düşen nüfusun düşürülmesi ve yeni yönetmelik, 85 yaş üzerinin kronik hastalıkları için evde ilaç raporu, ambulanslara renk ayarı ve vakaya ulaşma süreleri, dumansız hava sahası için çapraz denetim uygulaması ve çocukların sağlık elçiliğinin de aralarında olduğu birçok konuda açıklamalarda bulundu.
#Bakan MemişoğluBir kadın, arkadaşının makyaj fırçasını kullanınca hayatı tam anlamıyla alt üst oldu. Enfeksiyon kapan, korkunç ağrılar çeken ve en sonunda ameliyat olmak zorunda kalan kadın, tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. İşte neden kimsenin kişisel eşyalarını ve özellikle makyaj malzemelerini kullanmamanız gerektiğini anlatan ibretlik bir hikâye…
#MRSAİzmir Gazi Hastanesi Kulak Burun ve Boğaz Uzmanı Doç. Dr. M. Sinan Başoğlu, boyunda oluşan şişliklerin genellikle zararsız olup tedaviyle düzelebildiklerini söyledi. “Kitle 2-3 gün ila 2 hafta içinde ortaya çıkmış ve ağrılıysa büyük ihtimalle enfeksiyona bağlıdır ve uygun tedavi ile ortadan kalkabilir” diyen Başoğlu, ancak 1 aydan uzun süredir mevcut olan kitlelerin kanser şüphesi taşıyabileceğini, özellikle sert, ağrısız, çevre dokulara yapışık ve hareketsiz kitlelerin daha büyük bir dikkatle incelenmesi ve araştırılması gerektiğini vurguladı.
#1Obezitenin basit bir ilaç tedavisiyle tamamen önlenebilecek bir hastalık olmadığını dile getiren Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Karabuğa, son yıllarda popüler hale gelen kilo verme ilaçları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Dr. Karabuğa, “Başlangıçta diyabet tedavisi için geliştirilen bu ilaçlar, şimdi moda bir kilo verme yöntemi haline geldi. Ancak obezite, antibiyotik kullanıp geçen bir enfeksiyon gibi düşünülemez” dedi.
#1Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü uzun süre geçmeyen öksürükle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir. Boş yere antibiyotik kullanmak ve enfeksiyonla alakalı grip ilaçlarını almanın bir faydası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
#Uzun Süreli ÖksürükGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü uzun süre geçmeyen öksürükle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Özlü, "Uzun süreli ve tekrarlayan inatçı öksürüğün ardında çoğu zaman alerjik bir durum olabilir. Boş yere antibiyotik kullanmak ve enfeksiyonla alakalı grip ilaçlarını almanın bir faydası olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
#ÖksürükAdıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde sokakta oynarken köpeklerin saldırısına uğrayan Osman Can Yasılak (5), başından, omuzlarından ve bacaklarından yaralandı. Bağırma seslerini duyan anne Dilara Yasılak ve çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılan çocuk, hastanede yapılan müdahalenin ardından Gaziantep’e sevk edildi.
#AdıyamanBundan 18 yıl önce ölümüyle onu tanıyan ya da tanımayan herkesin içini yakarak bu dünyadan göç etmişti... Kendisi hayata veda etmeden kısa bir süre önce de ilk göz ağrısını, evladını toprağa vermişti.
#Anna Nicole SmithYumurta toplama işlemi, tüp bebek tedavisinin en kritik aşamalarından biridir ve yıllar içinde hem teknolojik gelişmelerle hem de bilimsel çalışmalarla oldukça ilerleme kaydetmiştir. Yumurta toplama işleminin başarı oranı, büyük ölçüde kullanılan yöntemin uygunluğuna ve işlemin uzman bir ekip tarafından yapılmasına bağlıdır. Bu süreçte önemli olan, işlem öncesinde kapsamlı bir değerlendirme yapılarak hasta açısından hangi yaklaşımın daha uygun olduğuna karar verilmesidir.
#Yumurta ToplamaCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bolu Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin “Acımız da öfkemiz de çok büyük” dedi, turizmcilere “Her yıl daha çok turistle daha fazla para kazanırken; güvenliğe, konfora ve hizmete daha az yatırım yapamazsınız” uyarısında bulundu.
#Kabine ToplantısıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolu'daki otel yangını faciasıyla ilgili olarak, " Facianın üzerinden geçen 2 haftaya rağmen acımız da, öfkemiz de halen çok büyük. Sorumluların hepsinin yargıya hesap vermesi ve adaletin tesellisi için gereken neyse yapıyoruz ve yapacağız" dedi.
#ErdoğanYer aldığı reality şovlarla tanınan ünlü oyuncu başına gelenleri anlayamamış, aylar önce yüzünün ne hale geldiğini paylaştığında hayranlarını korkutmuştu. Doktor doktor gezdikten sonra başına gelenin çok nadir görülen bir durum olduğunu anladı.
#Brandi GlanvilleBademcik enfeksiyonları, yani akut boğaz iltihabı, özellikle çocukluk çağında sık görülen bir sağlık sorunudur. Son yıllarda sıkça karşımıza çıkan, özellikle de kış aylarında çocukların gelişim çağında can sıkıcı, bir o kadar da sorun olan bir hastalık. Bu enfeksiyonlar, boğazdaki tonsil (bademcik iltihabı) adı verilen lenfoid dokunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor. Ekol Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Çağlar Çallı, bu alanda cerrahi tecrübesi fazla olan thermal welding ileri yöntem ameliyat sistemini yıllardır başarıyla uygulayan bir cerrah. Özellikle kış mevsiminde daha çok yaygın olan bu enfeksiyonun tanı ve tedavi süreci ile ilgili, Doç. Dr. Çağlar Çallı’nın bilgilendirmesini sizlerle paylaşıyorum...
#1Kendisini her zaman zinde ve sağlıklı hissediyordu. Bir gün aniden belinde bir ağrı hissetti. Doktora gittiğinde kendisine antibiyotik reçete edildi ama ağrısı artık yatağa bağımlı hale gelince bu sefer acile gitti. Doktorların bağırsak kanseri belirtilerini üç kez idrar yolu enfeksiyonu zannettiğini iddia eden üç çocuk annesi bir kadın, herkesin bu hastalığın habercisi olan belirtilerin farkında olmasını istiyor.
#SağlıkBakteriler üzerine araştırmalar yapan mikrobiyolog Ali Rıza Akın’ın ‘Bakterin Kadar Yaşa-İçimizdeki Evren: Mikrobiyotamız’ adlı kitabı yayımlandı. Akın’la sağlığımız üzerinde çok etkisi olan bu mikroskobik canlıları konuştuk: “Bakterilerin ne kadar yararlı olduğunu, kansere iyi gelebildiğini, depresyonu yok edebildiğini ve mükemmel özelliklerini anlatmak gerekiyordu.”
#Hazan Aköz Işık“Basit bir soğuk algınlığı gibi başlıyor, burun ve geniz akıntısı, boğazda yanma ile devam ediyor, üstüne baş ağrısı ve öksürük de eklenince yatağa düşürüyor, bir türlü geçmek bilmiyor, tam geçecek gibi oluyorken tekrar başlıyor.” Son günlerde bu şikayetleri çevrenizdeki pek çok insandan duymuş ya da bizzat kendiniz yaşıyor olabilirsiniz. Kafamızı nereye çevirsek hasta olan birine denk geliyoruz. Vakalar o kadar arttı ki hastanelerin acil servilleri hasta dolup taşmaya başladı. Peki grip vakalarının bu kadar artması normal mi? Paniğe neden olacak bir durum var mı? İnfluenza neden bu kadar zor iyileşiyor? İlaç kullanmak gerekir mi? Antibiyotikler işe yarar mı? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gültekin Akyol, son zamanlarda artan influenza vakarını değerlendirdi.
#Sağlık