Yemekleri her ortamda övgü toplayan, her yaptığı çok lezzetli olan marifetli kişiler vardır. Bazıları o lezzet sırları elden ele paylaşıldıkça keyif alır, bazıları ise tariflerini sır gibi özenle saklar, ailesi dışında kimseye tarif vermez. Hatta tariflerini kendi aile üyeleri ile bile paylaşmayanlar vardır. Bir Sorudan Fazlası serimizde “Bu özel tarifler paylaşılmalı mı, paylaşılmamalı mı?” diye sorduk.
#Yemek TarifleriYüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#KekPortakallı Şam kurabiyesi ya da anne/anneanne kurabiyesi.. Bu tarifi sosyal medyamda paylaştığımda onlarca nostaljik mesaj aldım. Ben küçükken anneannem yapardı, babamın teyzesine her gittiğimde bu kurabiyelerden yapardı gibi onlarca benzer mesaj.. Eski tariflere önem vermemin en büyük sebeplerinden biri bu işte. Bir tat bir koku sizi hemen geçmişteki anılarınıza götürüyor, çok büyülü değil mi ? Kurabiyemiz aslında kek-kurabiye arasında bir yerde. Bir kurabiyeye göre normalden fazlaca büyük ve içi yumuşacık.. Malzemeleri hazırladıysanız eğer şimdi çocukluğumuza döneceğiz.
#Şam KurabiyesiSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#Yazar