Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
Türkiye’de koronavirüse karşı aşılama hızla devam ediyor. Sağlık çalışanları başta olmak üzere öncelikli grupların aşılanması sürüyor. Araştırmalar ise hamilelerin de risk grubunda olduğunu ortaya koyuyor. Peki, hamileler Covid-19 aşısı olabilir mi, hamileyken yaptırılan aşının koruyuculuğu bebeğe geçer mi?
#Hamilelikte Aşı Yaptırılır MıDünyada her geçen gün daha fazla insanı hasta eden Covid-19, her bireyde farklı sonuçlara yol açabiliyor. Virüsün hamile kadınlar ve anne karnındaki bebekler üzerindeki etkisi ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Anne adaylarında endişeye yol açan koronavirüs, SARS enfeksiyonu kadar ağır seyretmemekle beraber, erken doğum riskini artırabiliyor. Enfeksiyonu geçirmiş olan gebeler ile bugüne kadar gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarda ise bebeklerde gelişimsel problemler ortaya çıkmadığı görülüyor.
#HamileSon zamanlarda sıkça işittiğimiz kavramlardan bir tanesi de ‘doğal doğum’dur. Doğal doğum deyince ilk akla gelen sanki gebenin doğum sırasında yalnız, adeta kaderiyle baş başa bırakılacağı ve doğumun kendiliğinden gerçekleşeceği gibi bir intibadır. Oysaki doğal doğum böyle bir süreci ifade etmez. Doğal doğumda tam tersi sınırsız fiziksel ve ruhsal destek vardır. Doğal doğum bir doğum şeklinden ziyade bir doğum felsefesidir.
#Doğal DoğumBebek bekleyen anne ve baba adayları, evlatlarını kucağına alma heyecanı yaşarken, bebeklerle ilgili bilgileri de merak ediyor. Özellikle anne adayları internette sıklıkla, anne karnındaki bebeklerin ne zaman duyu organını kullanmaya başladığını sorguluyor. Bebekler anne karnında bazı seslere tepki verebiliyor. Peki, anne karnındaki bebekler ne zaman duymaya başlar? İşte, Op. Dr. Numan Bayazıt'dan, anne karnındaki bebeklerin işitme ve iletişim kurma çabaları ile ilgili detaylar....
#Anne Karnındaki BebeklerKanseri artık yeniyor muyuz? Gıda şirketleri bizi kendilerine nasıl bağımlı hale getiriyor? Sağlıklı kalmak için yeni mucize ekmek hangisi? Eti nasıl pişirmeliyiz? Nasıl spor yapmalı, Hugh Jackman’ı niçin örnek almalıyız? Neden diyete başlamanın en doğru zamanı şimdi ve 28 günde nasıl incecik bir bele sahip oluruz? Dr. Mehmet Öz, Boğaz’daki yalısının verandasından anlatıyor.
#Mehmet ÖzALEVİ derneklerinin Türkiye genelinde "Savaşa hayır, çocuklar ölmesin" sloganıyla başlattıkları açlık grevlerine İzmir’den de katılım sağlandı. Üçer gün sürecek grevler sırayla her ilçede yapılacak. Alevi Bektaşi Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan, "Terör de bitsin operasyonlar da. Anne karnındaki bebekler, 80 yaşındaki dedeler ölmesin" dedi.
#Açlık GreviSiz de başkalarının sürekli dertlerini dinleyenler ve onlarla birlikte üzülenlerden misiniz? Eğer etrafınızdaki insanların sorunlarına çözüm bulmak için sürekli onları dinliyorsanız ve onlar için fazlaca kendinizi yıpratıyorsanız ikinci el stres sizi ele geçirmiş demektir. Peki fazla empati kurmanın zararları nelerdir?
#İkinci El StresUzmanlar bir araya geldi ve G20 liderlerine seslendi, "Akciğer hastalıklarının tek nedeni sigara değil. İklin değişikliğine karşı karar alın." Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, solunum yolu hastalıklarının alınacak tedbirlerle büyük ölçüde önlenebildiğini belirterek, bunun için doğru stratejilerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
- Afyonkarahisar'da 12 yaşındaki Melek Malıçok, AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp kapakçığına yapılan operasyonla sağlığına kavuştu -AKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Darçın: - "Melek'te kalp kapağını değiştirmek yerine, kendi kapağını tamir etme yoluna gittik. Bu şekilde Melek ömür boyu kan sulandırıcı ilaçlar kullanmak zorunda kalmayacak, normal bir insan gibi hayatına devam etme şansı bulacak"
Japonya'da Fukuşima Nükleer Santralinin reaktörlerinden sızan radyoaktif maddenin, çok zararlı olduğu ve kansere yol açabileceği belirtiliyor. Radyasyona maruz kalanların bunu giysileri, temasları ya da kan, ter gibi vücut sıvıları ile başkalarına bulaştırabileceği uyarısında bulunuluyor.
Bebekler düşündüğümüzden çok daha erken yiyeceklerin tatlarını ayırt edebiliyor. Gebeliğin 12’inci haftasından itibaren damak tatları gelişmeye başlıyor. Dolasıyla besin algılarını geliştirmek sanıldığı kadar zor bir iş değil. Bunun için önerilen yöntemlerden biri; gebelik ve emzirme döneminde kokusu ve lezzeti keskin sebzelerin tüketilmesi