Barış için açlık grevindeler

Güncelleme Tarihi:

Barış için açlık grevindeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 10:03

ALEVİ derneklerinin Türkiye genelinde "Savaşa hayır, çocuklar ölmesin" sloganıyla başlattıkları açlık grevlerine İzmir’den de katılım sağlandı. Üçer gün sürecek grevler sırayla her ilçede yapılacak. Alevi Bektaşi Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan, "Terör de bitsin operasyonlar da. Anne karnındaki bebekler, 80 yaşındaki dedeler ölmesin" dedi.

Haberin Devamı

Barış için açlık grevindeler

İzmir’de Alevi Bektaşi derneklerinin Narlıdere’de geçen perşembe günü başlattığı açlık grevi pazar günü sona erecek. Narlıdere’nin bitirdiği grevi pazar günü Bayraklı başlatacak. Grev sırayla Buca, Menemen, Menderes, Seferihisar ile sürecek. Narlıdere’de 25 Alevi, cemevinde doktor gözetiminde sadece su içerek açlık grevi yaptı. Alevi Bektaşi Kültürü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan, Doğu ve Güneydoğu’da yaşananlara karşı farkındalık yaratmak için eylem yaptıklarını belirterek, terörün de operasyonların da bitmesini istedi. Arslan, şöyle konuştu: 


"7 Haziran sonrası terörle mücadele adı altında Kürt halkına yönelik katliam yapılıyor. Katliama karşı İzmir’den ses vermek ’dur’ demek için bu eylemi başlattık. Anne karnındaki altı aylık bebek de öldürülmesin, 80 yaşındaki dede de. Terörle mücadele böyle olmaz. Savaşın bile hukuku, ahlakı vardır. Halka karşı bir katliam yapılıyor. Bu topraklarda yaşadığımız acı yeter. Bu topraklarda yıllarca katliama maruz kalmış bir inancın temsilcileri Aleviler olarak bizden sonrakiler acı çekmesin istiyoruz."

Haberin Devamı

Barış için açlık grevindeler


Açlık grevindeki Aleviler’i CHP İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve CHP eski İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ziyaret ederek, destek verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!