Andreas Schleicher haberleri sayfasında Andreas Schleicher hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 68 Andreas Schleicher haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, OECD ülkeleri arasında, eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve mesleki eğitimin güçlenmesinden oluşan üç alanda birden aynı anda katma değer yaratabilen ülke sayısının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin örneklerinden öğrenilecek çok şey var” dedi.
#Andreas SchleicherAlmanya’da Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimaline karşı çocuklara evde ders verebilmek için acil eylem planı hazırlanmasını istedi. ABD’de Omikron varyantının özellikle çocuklar arasında hızla yayılmasına dikkati çeken Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimalinin göz önünde bulundurulmasını istedi.
#Almanya Öğretmenler BirliğiEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, pandemi sonrası eğitim stratejileri hakkında bilgi verirken, Türkiye’nin bu süreçte pek çok ülkeye göre yeterli dijital, teknolojik altyapı ve donanımla avantajlı bir sürece sahip olduğunu söyledi.
#Bahçeşehir ÜniversitesiPISA patronu olarak bilinen OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin PISA 2018’deki karnesini değerlendirdi. Hürriyet’e konuşan Schleicher, öğretmene yatırımın ve eğitim kalitesinin arttığını, bunun da Türkiye’yi üst sıralara taşıdığını söyledi. 2023 Eğitim Vizyonu’nu olumlu bulan direktör, “Sınav sistemi değişmezse 2023 vizyonu olmaz”dedi.
#GazetehaberleriAnkara Eğitim Platformu tarafından MEB Şura Salonu’nda’21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ düzenlendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, PISA Direktörü Andreas Schleicher ve çok sayıda öğretmen katıldı. Schleicher, “Türkiye’de 2018’de öğrenciler öğrenme sonuçları alanında gerçekten iyi sonuçlar elde etti” dedi.
#PisaMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim Bakanı‘PISA Patronu’ olarak bilinen ve Hürriyet’in sorularını yanıtlayan OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de eğitimin geleceğinden umutlu. “Eğitimin daha iyiye gideceğinden çok eminim. Sistemin kapasitesi çok yüksek. Hedefler için kaynaklar yeterli” diye konuşuyor. Schleicher, daha iyi olmak için eğitim vizyonunun ısrarla takip edilmesi, öğrencilerin üzerindeki sınav baskısının azaltılmasını öneriyor.
#OECDPISA Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ kitabının tanıtımı için İstanbul’a geldi. Araştırmaların ders süresi azaldıkça performansın arttığını ortaya koyduğunu hatırlatan Schleicher, eğitimde hala doğru bilinen birçok yanlış algı olduğunu belirtti.
#Andreas SchleicherTürkiye de dahil tüm dünyada, son yıllarda adeta eğitimin temel direği haline getirilen ‘kodlama’ya güçlü bir eleştiri geldi. PISA patronu olarak bilinen OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, kodlamanın modasının çok büyük ihtimalle geçeceğini söyledi. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Schleicher, “Kodlama sadece bir teknik. Bunun yerine sayısal düşünme becerisi ve veri bilimini öne çıkarmalıyız” dedi.
#GazetehaberleriOECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Paris’te yapılan Dünya Eğitim Zirvesi’nde (World Innovation Summit for Education) eğitim dünyasında çok tartışılacak bir konuşma yaptı. Çocuklara kod yazmayı öğretmenin bir zaman kaybı olduğunu, bu becerinin modasının yakın zamanda geçeceğini söyleyerek, şu anda çok önem verdiğimiz bazı fikirlerin gelecekte farklılaşacağı, hatta pek de önemsenmeyip modasının geçeceği uyarısında bulundu.
#OECDMEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, yeni müfredatla ders kitaplarını hazırlanmasında ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından incelenmesinde ‘değerler’ kavramının ölçüt alınacağını belirtti. PISA Direktörü Andreas Schleicher'in "Ezberci bir eğitimden uzaklaşılmalı" sözü üzerinde duran Tekin, “Ezber mantığı ve yöntemi bizim geleneğimiz için önemli bir öğrenme yöntemidir. Buna Batılı bir normda yaklaşıp 'tu kaka' hale getirmemek gerekir” dedi.
#Yusuf TekinTEOG’un kaldırılmasının ardından liseye geçiş için alternatifler tartışılırken, sınavların güvenilirliği tüm dünyada kabul gören Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) patronu ve OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher de bu yıl uygulanacak olan “açık uçlu sorular” konusunda uyarılarda bulundu. “Zorluk olsa da son 10 yılın eğilimine bakınca ülkeler çoktan seçmeli yerine açık uçlu sorulara geçiyor” diyen Schleicher, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Antalya’da yapılan ‘Liderler Zirvesi’ne telekonferansla katılarak üç önerisini şöyle sıraladı:
#Andreas SchleicherOECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de genç nüfus doğru beceriler kazanırsa bunun, doğal kaynaklardan bile daha önemli olduğunu söylüyor. Schleicher’e göre Türkiye’nin öğrencilere temel beceriler kazandırma, öğretmen eğitimi gibi birçok konuda daha iyi performans göstermesi gerekiyor.
#ÖğrenciUluslararası kuruluşların, eğitim stratejilerine yön vermek üzere dünya çapında karşılaştırmalar yaparak eğitim politikalarını belirleme çabaları, eğitimin evrensel bir yönünü ifade ediyor. Son 20 yıl içinde dünya genelinde yapılan çeşitli eğitim araştırmaları, ülkelerin eğitim programlarını revize etmelerine, eksiklikleri gidermelerine ve uluslararası eğitim sahnesinde kendi pozisyonlarını belirlemelerine yardımcı oluyor.
#Konuk YazarPISA 2022 sonuçlarını Hürriyet Gazetesi için değerlendiren OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin matematik ve fen alanlarında PISA tarafından şimdiye kadar ölçülen en yüksek sonuçları aldığını belirtti. Schleicher, “Türkiye matematikte cinsiyet uçurumunu kapatmayı başardı. Türkiye’de kız ve erkek öğrenciler matematikte ortalama olarak benzer düzeyde performans gösterdi” dedi.
#PISAOECD tarafından açıklanan “Eğitim teknolojiyle yarışı kaybediyor mu? Yapay zekanın matematik ve okuma alanındaki ilerlemesi” isimli rapora göre 2026 yılına gelindiğinde ChatGPT gibi yapay zekalar, 15 yaşındaki öğrencilerin katıldığı testlerin tamamında başarı sağlayabilecek.
#OECDOECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, OECD ülkeleri arasında, eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve mesleki eğitimin güçlenmesinden oluşan üç alanda birden aynı anda katma değer yaratabilen ülke sayısının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin örneklerinden öğrenilecek çok şey var” dedi.
#Andreas SchleicherAlmanya’da Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimaline karşı çocuklara evde ders verebilmek için acil eylem planı hazırlanmasını istedi. ABD’de Omikron varyantının özellikle çocuklar arasında hızla yayılmasına dikkati çeken Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimalinin göz önünde bulundurulmasını istedi.
#Almanya Öğretmenler BirliğiAlmanya’da 15 yaş grubundaki öğrenciler okuma ve anlama konusunda, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkeler arasında ortalamanın gerisinde kaldı. Alman öğrencilerin, sadece yüzde 45’i okudukları metindeki yorum ve somut bilgiyi ayırt edebildi. OECD ortalaması ise yüzde 47 oldu.
#Alman Öğrenciler Ortalamanın GerisindeEğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzUluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin son on yılda sadece eğitime daha fazla öğrenci kaydetmekle kalmadığını, aynı zamanda bu öğrencilerin öğrenme neticelerini de artırmakta iyi bir ilerleme kaydettiğini belirterek, “Bu yüzden Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda daha fazla gelişme göstereceğini umuyorum” dedi.
#EğitimEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, pandemi sonrası eğitim stratejileri hakkında bilgi verirken, Türkiye’nin bu süreçte pek çok ülkeye göre yeterli dijital, teknolojik altyapı ve donanımla avantajlı bir sürece sahip olduğunu söyledi.
#Bahçeşehir ÜniversitesiEkonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) yeni raporu, son 20 yılda iş dünyasındaki büyük değişimlerin, genç nüfusun gittikçe daralan kariyer beklentilerinde oldukça az etkili olduğunu ortaya koydu.
#Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma ÖrgütüPISA patronu olarak bilinen OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin PISA 2018’deki karnesini değerlendirdi. Hürriyet’e konuşan Schleicher, öğretmene yatırımın ve eğitim kalitesinin arttığını, bunun da Türkiye’yi üst sıralara taşıdığını söyledi. 2023 Eğitim Vizyonu’nu olumlu bulan direktör, “Sınav sistemi değişmezse 2023 vizyonu olmaz”dedi.
#GazetehaberleriAnkara Eğitim Platformu tarafından MEB Şura Salonu’nda’21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ düzenlendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, PISA Direktörü Andreas Schleicher ve çok sayıda öğretmen katıldı. Schleicher, “Türkiye’de 2018’de öğrenciler öğrenme sonuçları alanında gerçekten iyi sonuçlar elde etti” dedi.
#PisaMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim BakanıEğitim döneminde bu yıl okulların ne zaman tatil olacağı öğrenciler ve veliler tarafından internette cevap arayan sorular arasında yer alıyor. MEB tarafından belirlenen takvime göre bu yıl yeni eğitim sistemi ile birlikte yarı yıl tatilinin süresi de kısaldı. Peki Okullar ne zaman tatil olacak?
#Okullar Ne Zaman Tatil Olacak?2019 2020 eğitim öğretim dönemi devam ederken, kasım ara tatiline yönelik araştırmalar da hız kazandı. Hem veliler hem de öğrenciler son günlerde kasım tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Özellikle veliler tatil programına göre planlarına şekil verecekler. Milli Eğitim Bakanlığı bu hususta eğitim öğretim dönemi tatil planını erişime açtı. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Kasım ara tatili ne zaman olacak?
#Kaç Gün Tatil Yapılacak‘PISA Patronu’ olarak bilinen ve Hürriyet’in sorularını yanıtlayan OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de eğitimin geleceğinden umutlu. “Eğitimin daha iyiye gideceğinden çok eminim. Sistemin kapasitesi çok yüksek. Hedefler için kaynaklar yeterli” diye konuşuyor. Schleicher, daha iyi olmak için eğitim vizyonunun ısrarla takip edilmesi, öğrencilerin üzerindeki sınav baskısının azaltılmasını öneriyor.
#OECDOECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ adlı kitabının tanıtım toplantısında eğitimci ve öğrencilerle buluştu. Schleicher, başka ülkelerden kopyala-yapıştır eğitim sistemlerinin çalışmayacağını söyledi.
#Uluslararası Öğrenci Değerlendirme ProgramıPISA Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ kitabının tanıtımı için İstanbul’a geldi. Araştırmaların ders süresi azaldıkça performansın arttığını ortaya koyduğunu hatırlatan Schleicher, eğitimde hala doğru bilinen birçok yanlış algı olduğunu belirtti.
#Andreas SchleicherOECD’nin yayınladığı ‘Erken Çocukluk Eğitimine Yardımcı Olmak’ raporuna göre, kaliteli bir okul öncesi eğitiminin yolu öğretmene özerklik, teknolojiyle uyumlu müfredatlar ve çocuğu merkeze alan bir eğitim anlayışından geçiyor. Raporda öğrenciye ne yapacağını söyleyen didaktik bir eğitim anlayışının çocukların sosyal ve duygusal becerilerini engelleyebildiği vurgulanıyor.
#GazetehaberleriTürkiye de dahil tüm dünyada, son yıllarda adeta eğitimin temel direği haline getirilen ‘kodlama’ya güçlü bir eleştiri geldi. PISA patronu olarak bilinen OECD Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, kodlamanın modasının çok büyük ihtimalle geçeceğini söyledi. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Schleicher, “Kodlama sadece bir teknik. Bunun yerine sayısal düşünme becerisi ve veri bilimini öne çıkarmalıyız” dedi.
#GazetehaberleriOECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Paris’te yapılan Dünya Eğitim Zirvesi’nde (World Innovation Summit for Education) eğitim dünyasında çok tartışılacak bir konuşma yaptı. Çocuklara kod yazmayı öğretmenin bir zaman kaybı olduğunu, bu becerinin modasının yakın zamanda geçeceğini söyleyerek, şu anda çok önem verdiğimiz bazı fikirlerin gelecekte farklılaşacağı, hatta pek de önemsenmeyip modasının geçeceği uyarısında bulundu.
#OECDOECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Paris’te yapılan Dünya Eğitim Zirvesi’nde (World Innovation Summit for Education) eğitim dünyasında çok tartışılacak bir konuşma yaptı. Çocuklara kod yazmayı öğretmenin bir zaman kaybı olduğunu, bu becerinin modasının yakın zamanda geçeceğini söyleyerek, şu anda çok önem verdiğimiz bazı fikirlerin gelecekte farklılaşacağı, hatta pek de önemsenmeyip modasının geçeceği uyarısında bulundu.
#Yazar