Orta ve Güney Amerika, Batı ve Güney Afrika ve Güney Asya'daki tropik bölgelerde yaygın olan Amipli dizanteri, kalın bağırsağın paraziter bir hastalığıdır. Kirli su ve besinler yoluyla oral yoldan bulaşan dizanteri şeklidir. Hastalığa sebep olan tek hücreli bir amip olduğu için adına amipli dizanteri denmektedir. Peki, Amipli dizanteri nedir, nasıl bulaşır? Amipli dizanteri belirtileri ve tedavisi…
#Amipli Dizanteri NedirDiyare ya da vatandaşlar tarafından bilinen ismiyle ishal, günde üç seferden fazla, sulu ve gevşek dışkılama halidir. Oldukça yaygın karşılaşılan bir sorun olan diyare, genellikle özel bir bakım veya tedavi gerektirmeden bir veya birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. İşte, diyare hakkında bilinmesi gerekenler...
#DiyareDizanteri, ishalle birlikte görülen bulaşıcı ve salgın bir kalın bağırsak hastalığıdır. Basilli dizanteri, su kaynaklarının ve gıdaların insan kaynaklı fekal kontaminasyonu (dışkı ile kirlenme) sonucu yayılır. Basilli dizanteriye yakalanan kişilere uygun antibiyotik ve sıvı-elektrolit desteği yanında sindirimi kolay besinler ve bol su verilmelidir. Peki, Basilli dizanteri nedir?
#Dizanteri Nedir