İçişleri Bakanlığı 'soyağacı oluşturma' hizmetine başlandığını duyurdu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri "soyağacı oluşturma" hizmetini uygulamaya açtı. Peki, e-Devlet soyağacı oluşturma nasıl yapılır?
#E-Devlet Soyağacı OluşturmaE-Devlet soy ağacı sorgulama ekranı, yapılan geliştirme sonrası yeniden gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan alt-üst soy sorgulama hizmetine gösterilen yoğun ilgiden yola çıkarak vatandaşlar için alt-üst soy bilgilerinin kullanılması ile soyağacı tasarlayabilecekleri “Soyağacı Oluşturma” hizmetini uygulamaya açtı.
#E-Devletİçişleri Bakanı Süleyman Soylu ağustos ayından itibaren 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabileceklerini duyurdu. Bakan Soylu ayrıca Kurban Bayramı'ndan sonra nüfus işlemleriyle ilgili yeni bir uygulamanın hayata geçeceğini duyurdu. Bakan Soylu, 'tek tıkla soyağacı' uygulamasının başlatılacağını açıkladı.
#İçişleri BakanıCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde vatandaşlara daha etkin, daha verimli ve daha hızlı hizmet sunabilmek için İçişleri Bakanlığınca sürdürülen dijital dönüşüm ve bürokrasinin azaltılması projeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu sistem ile 30 Haziran 2020 tarihine kadar 194 hizmetin daha e-Devlet üzerinden erişimi sağlanacak, böylece e-Devlet hizmeti sayısı 354’e ulaşacaktır.
#HaberUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, e-Devlet Kapısı'nda 45 milyon olarak planlanan bu yılki kullanıcı sayısı hedefinin bir yıl öncesinden yakalandığını belirterek, "2023 hedefimizi 53 milyon kullanıcıya 893 farklı kurum hizmetinin sunulması olarak belirledik." dedi.
#E-DevletUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "e-Devlet'te bu yıl sonu itibarıyla 45 milyon olarak hedeflenen kullanıcı sayısını daha 2019 sonunda aştık. Bugün itibarıyla e-Devlet Kapısı'nda kullanıcı sayısı 45 milyon 72 bin 811 kişiye ulaştı. 2023 hedefimizi 53 milyon kullanıcıya 893 farklı kurum hizmetinin sunulması olarak belirledik" dedi.
#E-DevletGenel kültür ve genel yetenek sorularından oluşan KPSS lisans 1. oturumu bugün tamamlandı. Sınav sonuçları öncesinde fikir alışverişinde bulunmaya çalışan memur adayları, KPSS yorumlarını sosyal medya hesaplarından dile getirmeye başladı. Peki, lisans oturumlarının ilki nasıldı, zor muydu? KPSS genel yetenek - genel kültür soru yorumları
#KPSS Zor MuyduE Devlet soyağacı sorgulama hizmeti son zamanların en çok konuşulan konusu oldu. Pek çok vatandaş, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce e-Devlet üzerinden verilen 'Alt-üstsoy raporu' sonucunu sosyal medyadan paylaştı. Ailesinin geçmişini ve soydaşlarını görmek isteyen vatandaşlar, E Devlet soy ağacı sorgulama ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, E Devlet'ten soy ağacı sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte adım adım soyağacı sorgulama
#Soy Ağacı SorgulamaSoyağacı soruglama hizmeti ile E Devlet'te yeni bir dönem başlamıştı. Vatandaşlar halen daha soyağacı sorgulama işlemine yoğun şekilde ilgi gösteriyorlar. Peki Soyağacı sorgulama işlemi nasıl gerçekleştiriliyor. İşte E-Devlet'ten soyağacı sorgulama işleminin adım adım tarifi
#Soyağacı SorgulamaE devlet yeni hizmeti 'Veraset İlamı Sorgulama' ile yeniden gündemde! Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, soy ağacı sorgulama ve sefer görev emri uygulamalarının ardından yakınlarından miras kalıp kalmadığını da e-devlet üzerinden sorgulayabilecek. Geçtiğimiz dönemde Alt-üst Soy Sorgulama, Sefer Görev Emri gibi hizmetlere aşırı ilgi nedeniyle kilitlenen e-devlet'te artık yakınlarınızdan miras kalıp kalmadığını da öğrenebileceksiniz. Peki E-devlet miras sorgulama nasıl yapılır?
#MirasÖzgür Çiçek ve Irmak Ertuna Howison ‘Babam Sağ Olsun’da ‘Frankenstein’ın 200’üncü yaşı vesilesiyle ‘canavar’ın izini sürüyor. Bir anlamda ‘çılgın’ bilim adamı Victor Frankenstein’ın ve onun yarattığı mahlukun, edebi ‘alt-üst soy bilgileri’ni seriyorlar önümüze.
#Özgür ÇiçekE Devlet'te kullanıma açılan ve vatandaşların geçmişe dönük soyağaçlarına bakabildiği soyağacı sorgulama hizmeti, halen yoğun bir şekilde kullanılmaya ve araştırılmaya devam ediyor. E Devlet sistemine giren vatandaşlar, soyağacına nasıl ulaşacağını merak içerisinde araştırıyor. Sisteme giriş yapıp işlemleri yapmaya başlayan kişiler 1800'lü yılların başına kadar olan soyağaçlarını sorgulayabiliyor. Peki E Devlet üzerinden soyağacı nasıl öğrenilir?
#E-Devlet Soyağacı Nasıl SorgulanırE Devlet soyağacı sorgulama işlemi, üst soyunda var olan kişilerin kökenini öğrenmek isteyen bireylerin araştırdığı konu oldu. Akranlarının balkanlardan geldiğini öğrenen birçok kişi, E Devlet soyağacı sorgulama hizmetinden edindikleri belgeler ile çifte vatandaşlık başvurusu için harekete geçti. İşte, E Devlet soyağacı sorgulama sistemi ve merak edilen bazı detaylar
#E-Devlet Soyağacı SorgulamaE Devlet alt üst soyağacı sorgulama sistemi üzerinden akrabalık bağlarının nerelere kadar gittiği, birçok vatandaş tarafından tek tıkla görüntülendi. En fazla 1800'lü yılların başına kadar bilgi veren E Devlet soyağacı sorgulama hizmeti, akıllara daha fazlasının elde edilip edilemeyeceği konusunu getirdi. İşte, E Devlet dışında daha geleneksel yöntemlerle soyunun derinliklerine inmek isteyenler için bazı bilgiler
#SoyağacıE Devlet soyağacı sorgulama hizmeti son zamanların en çok konuşulan konusu oldu. Pek çok vatandaş, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce e-Devlet üzerinden verilen 'Alt-üstsoy raporu' sonucunu sosyal medyadan paylaştı. Peki E Devlet soyağacı sorgulama nasıl yapılır, sorgulama sonucu nasıl öğrenilir?
#E DevletSoyağacı sorgulamasının e-devlet üzerinden başlamasıyla birlikte vatandaşlar akın akın sorgulama yaparken, vatandaşların bir kısmına 1800’lü yıllarda doğanların birçoğu için soyadı ve ‘sağ’ bilgisi verildiği dikkat çekti. Bu hatayı görüp sosyal medya hesaplarından paylaşanlar ise anne kızlık soyadını da gösteren bu görüntüleri paylaştığından dolandırıcılara kapı aralıyor. Bu sabah 07.45’e kadar 8 milyon 141 bin 756 kişinin sorgulama yaptığı açıklandı.
#E-DevletSoyağacı sorgulama uygulamasının gelmesiyle birlikte E Devlet'e olan talep kapasitenin çok üzerine çıkarak vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ailelerindeki soy bilgisini öğrenmek isteyen vatandaşlar bir gün önce 3 milyonu aşan rakamlarda belge sahibi olmuştu ve akşam saatlerinden bu saate soyağacı belgesine sahip olanların sayısı 8 milyonu aştı. Peki Soyağacı sorgulama işlemi hangi adresten yapılıyor?
#E-DevletSoyağacı sorgulama aşamasının gerçekleştirildiği E Devlet sistemi, yoğunluğun yarattığı sıkıntıların çözülmesiyle birlikte yeniden yayına açıldı. Ailesinin geçmişini ve soydaşlarını görmek isteyen vatandaşlar, E Devlet soy ağacı sorgulama ekranı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, önce talebin oluşturulduğu ardından ise belgelerin gelmesinin beklendiği sistem cep telefonu üzerinden nasıl haber veriyor? İşte, E Devlet hakkında merak edilen bazı bilgiler
#E DevletYoğunluk nedeniyle erişimine kısa bir süre ara verilen e-devlet soyağacı sorgulama sayfası yeniden aktif hale getirildi. Yine yoğun ilgi gösterilen sorgulama uygulamasında 1800’lü yıllarda doğanların birçoğu için soyadı ve ‘sağ’ bilgisi verildiği dikkat çekti.
#Soy Ağacı SorgulamasıE Devlet şifresi ile her vatandaşın gerçekleştirebileceği soy ağacı sorgulama işlemi, çalışmaların ardından yeniden hizmete açıldı. Yaşanan yoğun talep nedeniyle geçtiğimiz hafta kısa süreli kapanan ve talep sisteminin devreye alınmasıyla birlikte hizmete açılan E Devlet soyağacı sorgulama ekranı, vatandaşların yeniden gündemine girdi. Peki, talep oluşturma aşamasıyla hizmete devam eden E Devlet soy ağacı sorgulama sonuçları nasıl açıklanıyor? İşte, alt üst soyağacı sorgulama hizmetiyle ilgili bazı gelişmeler
#E Devlet