Alın bölgesi yüzde özellikle mimik hareketlerine nedeniyle en erken kırışan bölgelerden biridir. Alın kırışıklıkları insanın olduğundan daha yaşlı görünmesine neden oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer alın kırışıklıkları hakkında bilgiler verdi.
#Alın KırışıklığıKadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#Genel SağlıkKadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#MenopozGünümüzde oldukça farklı ağaçlar bulunuyor. Özellikle bulundukları toprak ve iklim itibari ile çeşitlilik gösteren bu ağaçların çoğunluğu ise meyve ağacıdır. At kestanesi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Alın bölgesinde mimik kırışıklıkları en sık karşılaşılan sorunlardandır. Alın bölgesine botoks uygulanması bu kırışıklıklara karşı en yaygın uygulamalardır. Alın bölgesine botoks yanında yağ enjeksiyonu uygulamaları da yapılabilir. Peki alın bölgesine yapılan botoks, yağ enjeksiyonu gibi uygulamalarda nelere dikkat edilmelidir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Saliha Kırbaş, alın bölgesine yapılan kozmetik uygulamalar konusunda merak ettiğiniz her şeyi tüm ayrıntılarıyla anlattı.
#HtvsaglikkulubuHER GEÇEN GÜN ESTETİK KAYGILAR, GÜZEL GÖRÜNME İSTEĞİ, YAŞLILIK BULGULARINI GİZLEME VE DAHA GENÇ GÖRÜNME ARZUSUNUN ARTMAYA DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTEN DERMATOLOJİ UZMANI DR. ATA NEJAT ERTEK, “ANCAK CİLTTE KIRIŞIKLIKLARA YOL AÇAN ÖYLE FAKTÖRLER VAR Kİ BUNLARA DİKKAT EDİLMESİ GETİRİYOR.” DEDİ.
Cildin genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle yaşlandığı malum. Son yıllarda cilt yaşlanmasının günah keçisi güneş oldu. Ancak cildin tek düşmanı güneş ışınları değil. Sigara, kaş çatmak ve alnı kırıştırmak gibi mimikler, yanlış beslenme, uyku pozisyonu ve yerçekiminin de yaşlanma üzerinde yadsınamaz etkisi var. Cilt yaşlanmasının tamamen önüne geçmek henüz mümkün değil. Ancak karamsarlığa gerek yok, zira bazı önlemlerle geciktirmek mümkün.
Kadınsanız, aynadaki yüzünüze kayıtsız kalabilmeniz imkansızdır. Yalan mı? Yüzünüzdeki ilk kırışıklığı bir dedektif gibi takip eden, yakaladığında şaşıran siz değil misiniz? O kırışıklıklara alışamayıp, onlarla mücadele etmeye karar veren siz değil misiniz?