Aldosteron hormonu vücuttaki hormonlardan bir tanesidir. Vücutta pek çok görevi olan Aldosteron hormonunun eksikliği sonucunda bir takım olumsuz vakalar ortaya çıkabilir. Aldosteron hormonunun ne işe yaradığı ve hormonun görevleri merak edilmektedir. Arama motorlarında devamlı olarak Aldosteron hormonunun ne olduğuna dair araştırmalar trend aramalar haline gelmiştir. Peki Aldosteron hormonu nedir? Aldosteron hormonu ne işe yarar ve görevleri nelerdir? Aldosteron değeri kaç olmalı ve eksikliğinde ne meydana gelmektedir? İşte Aldosteron hormonu ile ilgili tüm detayları derledik.
İnme, kalp krizi, aort anevrizmaları gibi sorunlara neden olan hipertansiyon, tüm dünyada yaygın olarak görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Yüksek tansiyonun önemli sebeplerinden biri de böbrek üstü bezleri tarafından aldosteron hormonunun aşırı miktarda salgılanması olarak gösteriliyor. Peki Aldosteron nedir, ne işe yarar? Aldosteron yüksekliği neden olur? Aldosteron fazlalığına dikkat!
#Aldosteron HormonuTikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg’in ailesinden bir temsilcisi geçtiğimiz hafta Today.com'a yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki yıldızın astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğumuz bu hastalığın adını ilk defa duyuyoruz. Addison hastalığı, adrenal bezlerin nadir görülen ve ölümcül olabilen kronik bir hastalık. Bu hastalık çok yavaş ilerliyor ve belirtileri başka hastalıklarla karıştığı için teşhisi oldukça zor. İşte addison hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
#Taylor Rousseau GriggOtoimmün bağışıklıkla yakından ilişkilidir. Buradaki bir rahatsızlık ya da bozulmada birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıklar bireylerin yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve yaşam standartlarını aşağıya çekmektedir. Bundan dolayı insanlar, özellikle hastalık öncesi bilgi edinmek amacıyla arayış içinde olmaktadır. Bunun başında da otoimmün nedir sorusu gelmektedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkHormon kelimesi “uyarmak, harekete geçirmek” anlamını taşımaktadır. Hormonlar insan vücudundaki üreme, büyüme, gelişme, bazı metabolik olayların gerçekleşmesi ve vücudun sağlıklı olarak görev yapmasında rol alan kimyasal habercilerdir. Sizin için Hormonlar nelerdir ve nerede üretilir? Vücutta salgılanan hormonlar ve görevleri konularını merak edilip araştırılan tüm detayları ile birlikte derledik.
#HormonAdrenal yetmezlik olarak da adlandırılan Addison hastalığı, vücudunuz belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen addison hastalığı tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilir. Peki addison hastalığı nedir, neden olur? İşte addison hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Addison HastalığıGünümüzde pek çok hastalığın tanısının konması ve bazı hastalıklardan korunmak amacı ile birtakım testler yapılmaktadır. Endokrinoloji Muayenesi de bunlardan bir tanesidir. Hormonların vücudumuzdaki önemi büyüktür. Eksikliklerinde ya da fazla olmaları durumunda vücutta bir takım problemler meydana gelebilmektedir. Endokrinoloji Muayenesi nasıl yapılır? Endokrin kan tahlilleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Endokrinoloji MuayenesiAşırı ya da yetersiz salgılandığında tüm dengemizi alt üst edebilen hormonlar hakkında, belki de adlarından başka bir şey bilmiyoruz. Oysa hormonlar, vücudumuzun sıvı dengesini, kan basıncını, şeker, yağ ve kemik metabolizmasını düzenlemekle birlikte; büyüme ve gelişmeyi sağlıyor, üremeyi de destekliyor.
#Beslenme