Eylül ayı ile balık avı yasağı kalktı ve alabalık sezonu açıldı. Alabalık tatlı suda yaşayan balık türüdür. Omega-3 içeriği çok yüksektir. Bu nedenle sinir sistemi, hafıza, beyin, göz sağlığı açısından çok kıymetlidir. Besin değeri oldukça yüksek olan alabalığın faydalarını ve tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri Diyetisyen Gülçin Işık anlattı.
#AlabalıkAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Yılın hangi döneminde olursa olsun, yürüyüş yapmak insan bünyesine en iyi gelen aktivite… Özellikle kış aylarında meşe, kayın ve çınar ağaçları arasında dolaşmak ya da hafif karla kaplı göllerin etrafında temiz havayı solumak, depresyon ve kaygı gibi pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Kış aylarında ruhumuzu dinlendirecek yürüyüş rotaları hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 harika rotayı önerdiler.
#RotaAğrı yöresine özgü birçok yemek çeşidi bulunmaktadır. Ağrı iline ziyarete gidecek olan kişiler öncesinde meşhur Ağrı yemekleri hakkında bilgi edinmek isteyebilirler. Ağrı Yemekleri - Ağrı'da ne yenir ve neyi meşhur? Ağrı mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Siz de Ağrı yemekleri hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Ağrı'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Kardiyoloji uzmanı Dr. Rida Berilğen, bilim dünyasındaOmega 3 içeren gıdaların tüketiminin kalp ve damarsağlığı açısından yararlı olduğuna dair fikir birliğiolduğunu belirterek, “Balıklar ve deniz mahsülleri,sert kabuklu yemişler, yeşil yapraklı sebzeler vetohumlar zengin birer Omega 3 kaynağıdır vebu gıdalar diyette mutlaka bulundurulmalı” dedi.
#1Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Şen, çiftlik balığı ve yetiştiricilik sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nüfusu sağlıklı beslemenin yolunun, yetiştiriciliğin desteklenmesinden geçtiğini belirten Şen, "Yurt dışında talep gören bu balıkların tüketilmesinin sağlık açısından zararı yok. Bu balıkların birçok bilimsel çalışma ile faydaları ortaya konulmuştur" dedi.
#Çipura