Genellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirRisotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
#RisottoSiena, Ortaçağ mimarisinin hakim olduğu tarihi dokunun en güzel şekilde korunduğu İtalyan şehirlerinden. Eski şehir merkezindeki tüm sokaklar, her yıl Palio yarışlarının yapıldığı, deniz kabuğu şeklindeki mimarisiyle dikkat çeken Piazza del Campo’ya çıkıyor. Toskana’nın kalbi sayılabilecek, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Siena, mutfağıyla da İtalya’nın en iyilerinden. Gelin Siena’nın lezzet duraklarına birlikte bir göz atalım…
#Siena