Yapılan istatistik araştırmalara göre dünyada denizlerde yaşayan toplam 15 bin adetten fazla balık türü yaşamaktadır. Türkiye ülkesinde ise balık türlerinin net rakamı 384 adettir. Balıklar da kendi arasında beş farklı türe ayrılmaktadır. Fil balığı da bu balık türlerinden sadece bir tanesidir. Yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olarak fil balığı nedir, özellikleri nelerdir, başka hangi balıklarla yaşar, bakımı nasıldır, üremesi nasıldır detayları ile derledik.
Farklı tatları denemek, mekanları keşfetmek ve bu deneyimlerimi sizlere aktarmaktan büyük keyif alıyorum. Bir çok mekandan, hem sosyal medya, hem de telefon üzerinden davet alıyorum. Davet edenlere, mekan öneren takipçilerime yeri gelmişken teşekkür ediyorum. Ancak içlerinden biri var ki, hem takipçim hem de yakın arkadaşım. İstanbul Akvaryum Pazarlama Müdürü Mert İbrahimağaoğlu aradı. “Abi uzun zamandır seni çağırıyorum, artık bu hafta geliyorsun. İsmail Şef seni bekliyor” deyince Florya’daki Crowne Plaza Otel içindeki Atrox restoranı “Gidilecekler listesi”nde ilk sıraya aldım...
#YemekKafadanbacaklılar familyasının ahtapot, kalamar gibi üyelerini yakından tanıyoruz. Ama ailenin bir üyesi var ki bilim insanlarına göre zekayı anlamanın sırrını onlar saklıyor. Mürekkep balıklarının büyüleyici dünyasına hoş geldiniz...
#Mürekkep BalığıDünya olağan dışı hayvanlar ve su altındaki ilginç canlılarla dolu büyüleyici bir yer. Bu canlıların birçoğunu çıplak gözle görme şansına sahip olan insan sayısı gerçekten çok az. Bazı canlılar film karesinden fırlamış gibi görünür, bazıları da sanki photoshop hilesi gibi... Ancak bu canlıların hepsi gerçek. İşte farklı coğrafyalarda yaşayan en renkli 14 canlı…
#Adı Duyulmamış CanlılarŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.