Akupunktur haberleri sayfasında Akupunktur hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 906 Akupunktur haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş hayatının zorlukları, ekonomik sorunlar, trafik çilesi derken bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yoğun bir stres altına girmesine sebep oluyor. Bu stresle baş etmek için birçoğumuz kendimizce yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Ya da çevremizden öğrendiğimiz yöntemlerle stres sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Hatta ilaçlara başvuruyoruz. Peki geleneksel tıp yöntemleri bu konuda ilaçsız bir çözüm sunuyor mu?
#AkupunkturÇocuklarda görülen hem fiziksel hem psikolojik sorunların akupunkturla tedavi edilebileceğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran “Akupunktur tedavisiyle çocuklarda sık görülen obezite ve psikolojik kaynaklı dikkat eksikliği, hiperaktivite, baş ağrıları, gece altını ıslatma, iştahsızlık gibi durumlara çözüm bulunabiliyor. Ayrıca çocuklarda sık görülen alerjik rinit, astım, cilt hastalıkları, epilepsi ve nörolojik hastalık temelli kalan doku bozukluğunda da akupunktur başarılı sonuçlar veriyor” dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Serhat KoranÜlkemizde kilo verme, sigara bıraktırma gibi konularda daha popüler olan 3 bin yıllık geçmişi olan Akupunktur, dünya çapında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tercih edilen tamamlayıcı tıp olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki bağışıklık sistemimizi güvenli ve doğal bir şekilde destekleyen geleneksel Çin tıbbı uygulaması, pandemi döneminde daha da popüler hale geldi.
#AkupunkturGeleneksel Çin Tıbbı’nın en popüler uygulamalarından biri olan akupunktur tedavinin yanı sıra kozmetik amaçlı da kullanılabiliyor. Akupunkturun kilo verme, sigara bırakma gibi amaçların yanı sıra selülit, yüz ve boyun gibi bölgelerde kırışıklık için de kullanılabildiğini ifade eden Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, akupunkturun faydalarını anlattı.
#AkupunkturAkupunkturun polülaritesinde son 40 yılda sürekli bir artış yaşandı. Akupunkturun ağrıyı azaltmada etkinliğini gösteren çok sayıda bilimsel çalışmanın yanı sıra araştırmacılar ve sağlık uygulayıcıları, akupunkturun kilo kaybına ve bölgesel incelmeye sağladığı olumlu etkileri araştırmaya devam ediyor. Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Figen Atak, bölgesel inceltmede elektroakupunktur tedavisini sizler için anlattı.
#ElektroakupunkturAnesteziyoloji ve Reanimasyon, Akupunktur, Ozon Terapi Uzm. Dr. Figen Atak, MADO yani eşzamanlı mezoterapi, akupunktur, diyet ve ozon tedavileriyle karantina döneminde alınan kiloların çok daha hızlı ve kolay bir şekilde verilebileceğini belirtti.
#MezoterapiKadın Hastalıkları ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Nöralterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?” konusu hakkında bilgilerini aktardı.Vücudun farklı bölgelerini, sinir sistemini uyarmak ve düzenlemek için kullanılan nöralterapi, bir regülasyon tedavisidir. Nöralterapi kadın doğum bölümünde de kullanılabilmektedir. Enjeksiyonlar genellikle kalça ve “pelvis” denilen karın bölümünden yapılmaktadır...
#Dr. Pınar BahatAsırlardır uygulanan geleneksel tedavi yöntemi akupunktur, bel ve boyun ağrıları başta olmak üzere stres kaynaklı hastalıklara deva oluyor. Çin başta olmak üzere, Asya ülkeleri ve dünyanın birçok yerinde bir tedavi yöntemi olarak uygulanan akupunktur, 1980’lerden bu yana Dünya Sağlık Örgütü tarafından destekleniyor. Peki, akupunktur nedir?
#Akupunktur Nedir?Ünlülerin diyetisyeni ve akupunktur uzmanı Murat Topoğlu’nun ilk evliliğinden olan kızı Aleyna Topoğlu, 18 yaşına girdikten sonra nafaka ödemeyi kestiği iddiasıyla babasına açtığı davayı kazandı. Mahkeme, “Davalı baba, ikinci evliliğinden olan çocuğuna baktığı gibi ilk evliliğinden olan kızına da yardım etmek zorundadır” diyerek yurtdışında okuyan kızı Aleyna Topoğlu’na 4 bin lira yardım nafakası ödemesine karar verdi.
#DiyetisyenDurup dururken başlayan kaşıntıları nedeniyle kolları yara içinde kaldı, hayatı altüst oldu. Yıllarca gitmediği doktor kalmadı ama hiç kimse bu çıldırtan kaşıntının nedenini açıklayamıyordu. Bir doktorun tecrübesi sayesinde nihayet teşhis kondu ama bu kez de tedavi muamması başladı. Peki neydi bu korkunç kaşıntıların sebebi?
#SağlıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sezaryen ameliyatın, "büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon" yerine, "pratik, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği" olarak tanıtıldığına ve Türkiye'deki sezaryen oranlarının DSÖ'nün belirlediği makul sınırları aştığına dikkati çekerek, "Bütün anne adaylarımızı fıtratlarındaki bu mucizeyi, başka tecrübe ile edinilmeyecek bu eşsiz bilgeliği kucaklamaya davet ediyorum." dedi.
#Emine ErdoğanArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunŞişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#114 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Günü vesilesiyle kriterlerini, öncesi ve sonrasında neler gerektiğini ve kan bağışlamanın faydalarını uzmanlara sorduk: “Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklığı destekler ve yeni kan üretimini uyararak vücut verimini arttırır.”
#Kan BağışıNöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, toplumda oldukça sık görülen migren ağrıları başta olmak üzere karpal tünel sendromu, ulnar nöropati, huzursuz bacak sendromu gibi kişinin hayat kalitesini kısıtlayan ağrıların tedavisinde kişiye özel beslenme programı, yeni nesil akupunktur ve biorezonans tedavileriyle yüz güldüren sonuçlar alınabildiğini söyledi.
#1Nöroloji Uzmanı Dr. Sevil Tunabayoğlu, kendi kliniğinde hasta kabulüne başladı. 26 yıllık hekimlik deneyimlerini şimdi de kendi kliniğinde hastalarına aktaracak olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dr. Sevil Tunabayoğlu, “Geniş, ferah ve konforlu bir alanda hastalarımıza daha uzun zaman ayırarak, daha kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için klinik açmaya karar verdim” diye konuştu.
#1Yazın habercisi ilkbahar aylarıyla birlikte selülit telaşı da başladı. Özellikle basen ve bacak bölgesinde oluşturduğu portakal kabuğu görünümüyle kadınların kâbusu olan selülitten kurtulmak mümkün mü? Birçok faktöre bağlı olarak gelişen bu cilt sağlığı sorunu için hangi tedavi yöntemleri kullanılıyor? Hadi gelin, bugün estetik kaygılarımızı yükselten bu sorundan nasıl kurtulacağımıza birlikte bir göz gezdirelim.
#SelülitSigarayı bırakmada en kritik aşamanın mental olarak ‘kesin’ karar vermek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Numan Ekim, “Zihinsel olarak hazır hale gelmeksizin ilaç, akupunktur, biyorezonans, hipnoz gibi diğer bırakma yöntemlerine bel bağlaması doğru değildir. Kişi zihinsel olarak kesin kararını verdikten sonra bu yardımcı yöntemlere başvurmalı” dedi.
#Prof. Dr. Numan EkimHenüz 29 yaşındaydı... Evleneli 1,5 yıl olmuştu... Sağlıklı, mutlu bir insanken bir anda ağrıları nedeniyle yatağından çıkamaz hale geldi. Genç kadının hayatını yaşanmaz hale getiren gizemli hastalığın ne olduğunu uzmanlar bile çözemiyordu. Belirtilerinin psikolojik olduğunu düşünen doktorlar dahi vardı. Peki neydi bu hastalık?
#Kronik Yorgunluk SendromuTürkiye’nin termal hazineleri, doğal güzelliklerle ve zengin kültürel mirasla iç içe geçerek, sıradan bir kaplıca tatilinden daha fazlasını vaat ediyor. Jürimize ‘Sadece bedensel bir rahatlama sunmakla kalmayan geleneksel hamam ritüellerinden modern SPA lükslerine geniş bir deneyim yelpazesiyle ruhumuzu da canlandıracak en iyi termal otelleri’ sorduk. Afyonkarahisar’dan Yalova’ya, Sapanca’dan Mersin’e çok farklı kentlerden önerileri sıraladık.
#Pınar TahirlerYükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün “ihtisas üniversitesi” olarak belirlediği üniversiteler bölgesel kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ortaya koydukları ürünlerde markalaşma yolunda birbiriyle yarışıyor. Belirlenen 25 üniversitede teknolojiden enerjiye, gıdadan turizme kadar farklı alanlarda bulundukları bölgenin öz kaynaklarının değerlendirildiği projeler üretiliyor.
#Yükseköğretim KuruluYüzyıllardır soğuk havada ıslak saçla dışarı çıkmanın bizi hasta edeceği inancı hâkim ancak uzmanlar soğuk algınlığına ıslak saçın değil virüslerin neden olduğunu söylüyor. Fakat bu demek değil ki ıslak saçla soğuğa dışarı çıkmak bize bir şey yapmaz. Islak saçla kalmak ya da soğuya çıkmak migren, sinüzit hatta yüz felcine bile zemin hazırlayabilir
#SağlıkOnlar bir zamanlar bütün dünyanın imrenerek baktığı aşıklardı. Biri gerçekten çok güzel bir kadın diğeri de yıllar geçse de yakışıklılığından zerre kaybetmeyen bir adam. Yolları bir film setinde kesişti ve birbirlerine aşık oldular. Öyle ki adam, bu güzel kadın uğruna yuvasını bile yıktı.
#Angelina JolieBüyükleri tarafından ‘Islak saçla dışarı çıkma, hasta olursun’ diye uyarılmayan yoktur herhalde. Halbuki nezle, grip ve Covid-19 gibi solunum yolu hastalıklarına soğuk değil, virüsler ya da bakteriler neden olur. Dolayısıyla saçlarımız ıslakken dışarı çıkıp hasta olacağımız fikri kulağa pek mantıklı gelmiyor. Ancak uzmanlar bu uyarıların bir haklılık payı olduğunu söylüyor. Peki nasıl? İşte cevabı...
#Sağlık