Aktivite haberleri sayfasında Aktivite hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 11383 Aktivite haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Okullar bugün çalan son ders zilinin ardından 9 günlük tatile giriyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’yla birleşen ara tatil için Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe ve Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu’nun öğrenci ve velilere bazı önerileri var. İşte tatili hem verimli hem de dinlenerek geçirmenin yolları.
#OKULHareketsiz yaşam tarzının kalp hastalıkları, obezite, diabet gibi pek çok hastalığa zemin hazırladığı biliniyor. Çocukluk çağında edinilen aktif yaşam tarzının ise hem çocukluk çağında hem de erişkin dönemde kronik hastalıkların görülme sıklığını ya da etkilerini azalttığına ilişkin bilimsel kanıtlar bulunuyor. Bu nedenle hareketli yaşam alışkanlığını çocukluk çağında edinmek son derece önemli.
#YAŞAR GÜL ÖZKAYA KİMDİR?Babalar Günü için az bir zaman kaldı. Bu özel günü evde ailece keyifli bir şekilde geçirmeye ne dersiniz? Babanıza küçük sürprizler yaparak ve beraber aktiviteler düzenleyerek bu özel günü daha anlamlı hale getirebilirsiniz. İşte minikler için Babalar Günü'ne özel okul öncesi etkinlik önerileri...
#OyunEbeveynlere çocuklarıyla keyifli vakit geçirme fırsatı yaratan masalların, zihinsel gelişim üzerindeki etkisi de büyüktür. Yıllardır genellikle uyku öncesi aktivitesi olarak hepimizin çocukluk anılarında yerini almış olsa da adalet, iyilik, dürüstlük gibi hayata dair kavramların kazanılması açısından okul öncesi dönem çocuklarına masal okumak önemlidir.
#Sanat2020 yılının en önemli gündemi olan pandemi, 2021 yılında da etkisini devam ettiriyor. Hepimizin rutinlerini fazlasıyla değiştiren, sosyal ilişkilerimizi büyük ölçüde olumsuz yönde etkileyen ve belki de en önemlisi hareket alanımızı kısıtlayan bu süreçte, yetişkinlerin bedenine özen göstermesinin gerekliliği kadar çocukların da bedensel gelişimini destekleyici aktiviteler yapmasının gerekliliği söz konusudur.
#ÇocukHer harika çocuğun hikayesinde bir kötü karakter vardır. Bu kötü karakterler, çocuk edebiyatının unutulmazları arasında yer alır. Evet, kötü karakterler tüyler ürpertici, kurnaz ve iğrençlerdir. Öyleyse neden çocuklarınıza onları okumalarını tavsiye ediyorsunuz?
#ÇocukÇocukların pandemi döneminde hem sosyal izolasyon hem de uzaktan eğitimle zorlu bir sürece girdiğini aktaran uzmanlar, ailelere çocuklarından başarı beklentisini düşük tutmalarını öneriyor. Ara tatil döneminde ebeveynlere çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmelerini tavsiye eden uzmanlar, özellikle fiziksel mesafe kurallarına uygun şekilde dışarıda keyifli aktiviteler planlamaları önerisinde bulunuyor.
#Ara TatilGelişen bir çocuk için büyümek, yeni beceriler öğrenmek ve yürümeye alışmakla geçen bir günün ardından, sıcak bir banyo, rahatlama için ideal olabilir. Ayrıca banyo zamanını, gün ortasında oyun oynanan bir zaman dönüştürebilirsiniz.
#BanyoPartnerlerimiz aynı zamanda hayatımızdaki takım arkadaşlarımızdır. Hayatı bir oyun olarak düşünürsek, rakip görmek ilişkiyi zedeleyebilir. Tam tersi birlikte iyi bir takım oyununa geçebilirseniz o zaman daha güçlüsünüz demektir. İşte size partnerinizle bağınızı güçlendirmenizi sağlayacak 7 aktivite…
#AktiviteBeslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Acar, kanser riskinin sağlıklı beslenme ve doğru yaşam tarzıyla yüzde 30-40 oranında azaltılabileceğine dikkat çekerek, “Sağlıklı ve dengeli beslenmek, ideal vücut ağırlığını korumak, düzenli fiziksel aktivite yapmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, kanser riskini azaltmanın en etkili yollarındandır. Doğru besin tercihleri yapmak, pişirme yöntemlerine dikkat etmek, işlenmiş ve zararlı gıdalardan uzak durmak; kanser riskini azaltmada oldukça önemlidir” dedi, kanserden korunmak için dikkat etmemiz gereken 10 önemi kuralı anlattı.
#KanserGünlük hayatımızda sıkça yaptığımız ama çoğu zaman doğru yapmadığımız bir hareket: Yürüyüş! Yürüyüş, basit bir fiziksel aktivite gibi görünse de yanlış bir şekilde yapıldığında hem sağlığımıza zarar verebilir hem de kilo alımına yol açabilir. Uzmanlar, doğru yürüyüş tekniğinin önemini vurgularken, yanlış yürüyüş alışkanlıklarının vücudumuza olan etkilerine dikkat çekiyor.
#SağlıkT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluşturan bir yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl 20 şehirde 7’den 70’e herkesi kültür ve sanatla buluşturacak. Festivalin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk durağı olan Adana, 5-13 Nisan tarihleri arasında tam 9 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
#Türkiye Kültür Yolu FestivaliAilemizde kanser, diyabet veya alzheimer gibi bir hastalık olması bizim de bunlara yakalanacağımız anlamına mı geliyor? Bu sorunun cevabı evet de olabilir, hayır da. Doç. Dr. Gülsen Meral ‘Genlerle Dans’ isimli kitabında DNA’nın kader olmadığını, yaşam tarzımızın ve çevresel faktörlerin hastalıkların oluşmasında büyük etkisi olduğunu anlatıyor.
#Doç. Dr. Gülsen MeralOkullar bugün çalan son ders zilinin ardından 9 günlük tatile giriyor. Bu yıl Ramazan Bayramı’yla birleşen ara tatil için Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe ve Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Ulu’nun öğrenci ve velilere bazı önerileri var. İşte tatili hem verimli hem de dinlenerek geçirmenin yolları.
#OKULBayramda beslenme alışkanlıklarını düzene sokmak için öneriler veren Uzman Diyetisyen Deniz Pirçek, “30 gün boyunca midenin alışmış olduğu beslenme düzeni sonrasında, bir anda çok fazla yemek içeren öğünler tüketmek hazımsızlık, mide ağrıları, iç bulantısı, halsizlik gibi sorunlara yol açmaktadır. Bu sebeple mide yeni düzene alışana kadar az ve sık beslenmek önemlidir” dedi.
#RamazanDiyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
#Ramazanİnsanların zaman geçirmesi için birçok keyifli aktivite bulunmaktadır. Bu aktiviteleri yapmak için gitmeniz gereken yerler vardır. Özellikle bazı yerlerin keyifli vakit geçirmek adına daha popüler oldukları bilinmektedir. Vialand nerede ve nasıl gidilir? Vialand Hakkında Bilgi, Giriş Ücreti Ve Çalışma Saatleri (2025) hakkında detayları derledik.
#Vialand Ücretleri 2025Ramazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#RamazanYAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri “her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup” bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
#NADİtalyan araştırmacıların iddialarına göre, Giza Piramitleri’nin altında dev bir şehir gizli! Bilim dünyasında büyük bir tartışma yaratan bu araştırma, eski Mısır’ın bilinmeyen yönlerini aydınlatabilir. Yeni bir radar teknolojisi kullanılarak yapılan araştırmaya karşı çıkan uzmanlar da var. Peki piramitlerin altında tam olarak neler keşfedildi?
#PramitlerMart ayının “kolorektal kanserler farkındalık ayı” olduğunu belirten Prof. Dr. Zümre Arıcan Alıcıkuş, “Kolorektal kanserler, erken teşhisle kontrol edilebilir. Bu nedenle düzenli tarama ve bilinçlenme önemlidir” diyerek, her kanser türünde olduğu gibi kolorektal kanserlerde de erken tanının önemine dikkat çekti.
#1Özellikle kalp hastalığı riski taşıyan bireylerin Ramazan süresince ve sonrasında daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Harun Evrengül, oruç tutan kişilerde beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin kalp sağlığını doğrudan etkilediğini vurguladı.
#1Hepimiz sağlığımız için spor yapmanın faydalı olduğunu düşünürüz. Uzmanlar da hareketli bir hayatın sağlık açısından önemli olduğunu ama aşırı sporun da bedenimize zarar vereceğini söylüyor. Peki, dengeyi nasıl tutturacağız? Hangi sporu, ne yoğunlukta yapmalıyız? Uzmanlara sorduk.
#SağlıkDoğu Afrika'da özellikle Kenya ve Tanzanya'da yaşayan, Maasai Kabilesi, dünyanın en uzun boylu kabilelerden biri… Boyları ortalama 190.5 cm...Boylarının bu zıplama hareketleri sayesinde uzadığını düşünen kabile üyeleri yıllardır bir ritüel halinde yaptıkları zıplama hareketleri ile tanınıyorlar.Acaba boyları zaten genetik olarak uzun mu yoksa yaptıkların bu danstan dolayı mı bu konuda net bir bilgi yok ama onlar boyları bu kadar uzamış olmasına rağmen hala zıplamaya devam ediyorlar.
#Maasai KabilesiAdana'da bu yıl 13. kez düzenlenecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için geri sayım başladı. Ülkede ve Adana’da büyük heyecana sahne olan karnaval bu yıl 4-13 Nisan'da gerçekleştirilecek. Karnavalın ilgi çekici etkinliği olan renkli kortej yürüyüşü ise 5 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamına alınan karnaval, bu yıl "Dünya Çocukları" temasını taşıyor. Adana Portakal Çiçeği Festivali'nin açılışında ise her yıl olduğu gibi bu yılda sayısız kostümün yer aldığı rengarenk kortej geçişi yapılacak.
#Portakal Çiçeği Karnavalı90 yaşını aşan kişiler üzerinde yapılan geniş çaplı bir araştırma ile bu uzun ömürlü insanların kanında metabolik farklılıklar keşfedildi. Bu da metabolik sağlık ve uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Peki uzun ömürlü insanların kanında ne var? Hangi kan değerler ne ifade ediyor? Kaderimiz tamamen genlerimize mi bağlı?
#Uzun ÖmürSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu hafta radyo programımda konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Doç. Dr. Ali Şahin oldu. Menisküs, menisküs yırtıkları, tanı ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
#Serkan KızılbayırTeknik direktör Yılmaz Vural, “Fenerbahçe ve Galatasaray, 300 milyon Euro gibi bir bütçeyle yarışan takımlar. Dikkat edersen açık ara gittiler. Aşağıdan kimsenin yetişme olasılığı yok. Böyle bir lig sana keyif veriyor mu ? Demek ki bir ekonomik dengesizlik var. Türk futbolu, bu iki takım arasındaki kavgayı izliyor. O bunu yaptı, bu bunu yaptı 'yapı' var falan filan. Sonuç olarak bakıldığında futbol çok ön planda konuşulmuyor" dedi.
#Yılmaz VuralTeknik direktör Yılmaz Vural, “Fenerbahçe ve Galatasaray, 300 milyon Euro gibi bir bütçeyle yarışan takımlar. Dikkat edersen açık ara gittiler. Aşağıdan kimsenin yetişme olasılığı yok. Böyle bir lig sana keyif veriyor mu ? Demek ki bir ekonomik dengesizlik var. Türk futbolu, bu iki takım arasındaki kavgayı izliyor. O bunu yaptı, bu bunu yaptı 'yapı' var falan filan. Sonuç olarak bakıldığında futbol çok ön planda konuşulmuyor" dedi.
#Yılmaz VuralGünlük burç yorumları 17 Mart 2025 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Ay, Terazi burcunda ilerliyor. Saat 10.31’den itibaren Akrep burcunda seyrine devam ediyor. Bugün, derin duygular kadar gerçek ve resmi meselelerle de ilgilenebilirsin. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 17 Mart Pazartesi günlük burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 17 Mart 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 17 Mart 2025!
#BurçlarSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy Uzatma