Amerikan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde küratör olarak çalışan Prof. Dr. Lorenzo Prendini, İstanbul Havalimanı’nda şüpheli hareketleri nedeniyle durduruldu. Valizi açtırılan Prendini’nin Türkiye’den Amerika’ya 1500 zehirli endemik akrep ve tarantula ile 88 şişe akrep zehri kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
#Lorenzo Prendiniİstanbul Havalimanı'nda bin 500 adet bazı endemik türdeki akrep, tarantula, örümcek gibi çeşitli hayvanlar ele geçirildi. Oldukça değerli olan Akrep zehri fiyatı da bu gelişmenin ardından merak edilmeye başlandı. Akrep zehri, akreplerin telsonlarında bulunan, birçok protein, peptid ve biyolojik yönden etkin bileşiklerden oluşan nörotoksik etkili bir salgı olup, genellikle avını yakalamada ve sindirimde kullanırlar. Peki, Akrep zehri fiyatı ne kadar, ne işe yarar?
#Akrep ZehriBrezilya'nın Sao Paulo eyaletinde yer alan Anhembi bölgesindeki evlerinin önünde dünyanın en tehlikeli akrep türlerinden biri tarafından ısırılan 7 yaşındaki çocuk korkunç bir şekilde can verdi ve ailesini yasa boğdu.
#BrezilyaMedikal Onkolog Dr. Ahmet Özveren bugüne kadar bilimsel bir araştırma sonucu yayımlanmamış olan 'mavi akrep zehrinin' internette kanser hastalarına 'kurtarıcı ilaç/aşı' iddiasıyla sunulduğunu ve ürünün satışının yapıldığını söyledi. Uzm. Dr. Özveren, 'Kanserle ilgili çok sayıda bilimsel çalışma olmasına rağmen akrep zehriyle tedavi olmuş tek hasta sunumu yok. Bu ürünlerin kullanımı çok ciddi olumsuz sonuçlara yol açabilir' uyarısında bulundu.
#KanserİZMİR'de, Rüya Ertaş'ın (8) beyincik bölümündeki 4 santimlik kötü huylu tümör, ameliyatla alındı. Beyin sapı tam olarak temizlenemeyen Rüya'yı, Küba'ya götürmeye karar veren Ertaş çifti, tedavi için gerekli olan 300 bin lirayı bulamadı. Önceki hafta fenalaşan Rüya, dün hastanede hayatını kaybetti. Aylarca mücadele ettiği hastalığa yenik düşen Rüya'nın kırmızı güller ve tülbent örtülen tabutu önce evine getirildi, cenaze namazının ardından da toprağa verildi.
#RüyaEkim 2016’da eşini kaybeden, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle son olarak Küba’ya gidip tedavi olan Arif Sağ, şimdi de yıllarca başkanlık yaptığı MESAM için Orhan Gencebay’ın eleştirileriyle karşı karşıya. Türk halk müziğinin yaşayan en büyük bağlama virtüözü olarak nisan ayında 22. Aydın Doğan Ödülü’nü alacak olan Sağ’ın kapısını çaldım. Usta sanatçı, Gencebay için “Etnik ve politik kökenlerle meseleyi tartışmak ayıp. Sadece kendini düşünüyor. Bütün meslek birliklerini bir yana, kendini bir yana koyuyor” dedi.
#Cengiz SemercioğluSon yıllarda kanser hücrelerinin bağışıklık (immün) sisteminden nasıl kaçtığı giderek daha iyi anlaşıldı ve bu kaçışı engelleyip kanserli hücreleri öldüren ilaçlar geliştirildi. Bu ilaçların en umut vaat ettiği meme kanseri türüyse, ‘çok kişilikli’ olarak tanımlanan, ‘üçlü negatif’ grubu...
#Meme KanseriKüba en yoksul dönemlerde bile bilim ve araştırmadan vazgeçmedi. En büyük mucize de sağlık alanında oldu. Tahmini ömür süresi 80 yıl, ABD’den fazla. Bebek ölümleri bazı yerlerde sıfır! Hastaneler herkese bedava. Ama esas bomba, kanser aşısı Cimavax. Japonya ve Avrupa’dan sonra Amerika da klinik testlere başladı. Kübalı idealist doktorlar 5-10 yıl içinde insanlığa yüzyılın hediyesini, Castro kardeşlere de “altın vuruş” fırsatını verebilir.
#Çınar OskayKüba’da 30 yıldır kanser tedavisinde kullanılan akrep zehirinden yapılan “Vidatox” adlı ilaç, İtalya’da karaborsaya düştü. Sadece Küba adasında yaşayan “Mavi akrep”in (Raphalurus iunceus) zehrinde bulunan proteinin, bazı kanser hastalıkları dışında yoğun iltihaplara, romatizma ve kas ağrılarına iyi geldiği iddia ediliyor.
Kadınsanız, aynadaki yüzünüze kayıtsız kalabilmeniz imkansızdır. Yalan mı? Yüzünüzdeki ilk kırışıklığı bir dedektif gibi takip eden, yakaladığında şaşıran siz değil misiniz? O kırışıklıklara alışamayıp, onlarla mücadele etmeye karar veren siz değil misiniz?
Türkiye’de bir vatandaş akrep yemesi sonucunda hayatını kaybetti. Akrep yenir mi? sorusu da bu olayın ardından merak edilip araştırılıyor. Kayseri'de 2 tane akrep yiyen Bilal Yiğit , seyir halindeki yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Peki, Türkiye'de zehirli akrep var mı? Akrep yemek tehlikeli mi, zararlı mı?
#AkrepÖzellikle yaz aylarında akrep sokması nedeniyle hayatını kaybeden insanların haberlerini sıklıkla duyuyoruz. Sadece kırsal kesimlerde değil, her yerde, her bölgede akrep ile karşılaşabiliriz. Ayakkabı içine saklanabiliyorlar, kamp çantalarının içinde ya da kapalı eşyaların arasında evimize girebiliyorlar, düz duvara tırmanıyorlar. Her akrep sokması tehlikeli mi? Sokarsa ne yapacağız? Uzmanlar yanıtlıyor...
#Akrep SokmasıSütleğengiller familyası içerisinde bulunan ve halk dilinde sütlüce otu şeklinde bilinen sütleğen otu; hem yararları hem de zararları ile bilinmektedir. Sütleğen otu; sarı çiçekleri, yeşil yaprak ve dallarıyla da bilinir. Sütleğen otu; dezenfektan özelliği barındırmaktadır. Ancak bu bitkinin içerisinde zehir barındırmasından ötürü zararlı olabileceğinde göz önünde bulundurulmalıdır. Peki, sütleğen otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Sütleğen otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sütleğen OtuVAN'ın Erciş ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çimen Mahallesi'ni akrepler sardı. Anne ve çocuğunu sokan akrepler nedeniyle de 4 kişilik Beder ailesi, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Gelen şikayetler üzerine bölgede incelemelerde bulunan Erciş Belediyesi'nde görevli Veteriner Hekim İhsan Çiftçi, gördüğü manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Akreplerin çok yoğun olduğunu belirten Çiftçi, bunların 2 türünün de mahallede yoğun olarak bulunduğunu ve burada yaşayan vatandaşların yaşamını tehdit ettiğini, ilgili kurumlarla koordineli çalışıp sorunu çözmeye çalışacaklarını söyledi.
#VanSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Arkadaşlarımız (ALBİLA AŞ) akrep ve yılan zehirlenmelerine karşı antiserum üretiyor. İnşallah bu yıl sonunda da Türkiye'nin ilk kuduz antiserumunu da ALBİLA üretecek. Bu sayede Türkiye'nin yaptığı on milyonlarca dolarlık ithalatın da önüne geçmiş olacağız. Ülkemizde ithalatın önünü kesecek bir girişimin bilimsel bir çalışmadan çıkmış olması da bizi ayrıca gururlandırıyor. Kendilerini tebrik ediyorum" açıklamasında bulundu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa VarankEskişehir'de, kamu-sanayi-üniversite iş birliğinde, 40 "melek yatırımcı"nın desteğiyle kurulan ALBİLA'da, akrep ve yılan zehirlenmelerine karşı, özellikle askerlerin kullanımına uygun, soğuk zincir gerektirmeyen yerli antiserum üretilecek.
#Akrep