İnsanlar, geçmişten bu yana yenilikler yaparak ilerlemişlerdir. Bu yenilikler gün geçtikçe farklı bir boyut kazanmıştır. Bunun sonucunda ise teknoloji ortaya çıkmıştır. Sizler için Teknoloji nedir ve geleceğin teknolojileri nelerdir? Teknolojinin yararları ve zararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Teknoloji Nedir Ve Geleceğin Teknolojileri Nelerdir?Prof. Dr. Mehmed Özkan, Eskişehir’de doktor baba ve eczacı annenin üç çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. Çocukluk hayali tıptan vazgeçerek tercihini mühendislikten yana kullandı. Boğaziçi Üniversitesi’nde uzun süre yönetim kademesinde yer aldıktan sonra 2016’da rektörlük koltuğuna oturan Prof. Dr. Mehmed Özkan, lise son ve üniversitenin ilk yıllarının çok önemli olduğu düşüncesinde.
#Prof. Dr. Mehmed ÖzkanCNN Türk ekibi yerli SİHA üssünü görüntüledi. Suriye’deki son operasyonda büyük başarılar elde eden SİHA’la hakkında konuşan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar açıklamasında ‘Türkiye dünyada bu alanda en ileri ülkelerden hatta operasyonel kullanım kabiliyeti açısından baktığımızda dünya da en iyi bir veya iki ülkeden biri diyebilirim. Tüm dünya bunu hayranlıkla izledi. Onlarca SİHA görev alıyor. Dünyada da bu pek eşi benzerine rastlanmamış bir durum. Bunları TSK kullanıyor böyle bir teknolojiyi adapte edebilmiş bir orduda açıkçası bu anlamda yok diyebilirim’ ifadelerini kullandı.
#Selçuk BayraktarBaykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Ukrayna ile türbin motorları konusunda iş birliği yapılacak. Akıncı İnsansız Hava Aracı'nda kullanacağımız motorların ortak üretimi, Türkiye'de üretimi söz konusu. Birbirini tamamlayan yeteneklere sahip 2 farklı ülke olarak görebilirsiniz. O yüzden bu iş birliği her iki ülke açısından çok olumlu sonuçlar doğuracak. Savunma sanayisinde ülkemiz son 15 yılda millileşme vizyonuyla büyük bir atılım yaşadı. Yerlilik oranı yüzde 15'lerdeyken yüzde 65'lere kadar çıktı. Bu Bayraktar TB2'de yüzde 93" açıklamasında bulundu.
#Selçuk BayraktarBoğaziçi Üniversitesi’nin 19’uncu Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, öğretim üyesi alım kriterlerinin daha iyi ve daha bilimseli hedefleyerek güncellediklerini, en temel ilkelerinin ise liyakata dayalı bir sistem kurup, sürdürmek olduğunu söyledi. Prof.Dr. Özkan,“Vicdanınız rahat veilkeli iseniz, çok daha güçlü oluyorsunuz. Liyakatı aşikar bir aday karşımıza geldiğinde onların süreçlerini de daha güçlü, inanarak ve içtenlikle yürütüyoruz. Üniversitemizin başarısında, Türkiye’deki problemlerden bizim daha az etkilenmemizinnedeni liyakat esaslı olmamız etkili oluyor. Bize başvuranların politik ve dünya görüşünden ziyade alanındaki uzmanlığına önem veriyoruz. Farklılıkları bir arada yaşamayı sağlamalıyız. Bilimsel üretkenliğin önemli bir katalizörü farklı bakış açılarından doğan sorulardır” diyor.
#Boğaziçi ÜniversitesiMicrosoft ve EY (Ernst & Young), Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki şirketlerin yapay zekâ kullanımını değerlendirmek üzere hazırlanan geniş kapsamlı raporun sonuçlarını paylaştı. Stratejik önem, kullanım alanları, farkındalık ve yapılan yatırımlar açısından bakıldığında bölgesinde lider olan Türkiye, bölgede yapay zekâya en çok yatırım yapan ülke olarak öne çıktı. Raporda, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 80’inin, yapay zekâ stratejisini doğrudan üst düzey yönetimde ele aldığı ve bölge genelindeki yüzde 28 oranına kıyasla Türkiye’deki şirketlerin yüzde 35’inin pilot yapay zekâ teknolojilerini aktif olarak kullandığı belirtildi.
#Yapay ZekaKoç Üniversitesi tarafından, evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirmek ve bilimin gelişmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan, ‘Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın bu yıl üçüncüsü sahibini buldu.
#ÜniversiteCUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yeniden yapılanan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) ilk yönetim kurulu üyelerini atadı. Yeni isimler arasında bilim, teknoloji, Ar-Ge ve sanayi dünyasından isimler yer aldı.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun yerine Yönetim Kurulu kuruldu. Böylelikle kurumun en üst karar organı yönetim kurulu oldu. Cumhurbaşkanlığı kararına göre, TÜBİTAK'ın yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'dan oluştu.
#TÜBİTAKTÜBİTAK'ın yeni sisteme göre ilk yönetim kurulu üyelerinin atanmasına dair karar Resmi Gazete'de yer aldı. Cumhurbaşkanlığı kararına göre, TÜBİTAK'ın yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Hasan Mandal, Prof. Dr. Mehmed Özkan, Prof. Dr. Metin Orhan, İhsan Taşer, Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk ve Aydın Ünal'dan oluştu.
#TÜBİTAKBoğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliğine atandı. Yapılan yazılı açıklamada Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın, “Bilimsel ve teknolojik alanlarda eser, araştırma ve buluşlarıyla temayüz etmiş ve/veya araştırma ve teknoloji yönetimi konusunda yetkinliği olan, bilimsel ve teknolojik sistem, kurum ve birimleri başarı ile kurmuş ve yönetmiş kişiler” kontenjanından Bilim Kurulu'na aday gösterilerek, atandığı belirtildi.
#TÜBİTAK