akciğer embolisi haberleri sayfasında akciğer embolisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 162 akciğer embolisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ANKARA'da Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, "Türkiye ve tüm dünya Covid-19 pandemi sürecinden geçiyor olsa da tüm dünyadaki hayat kayıplarının ilk sıradaki sebebi hala kalp damar hastalıklarıdır. Bu nedenle, pandemi döneminde kalp sağlığı ihmal edilmemelidir" dedi.
#Prof. Dr. Hüseyin BozbaşBACAKLARDA ağrı, kramp, ödem, ağırlık hissi, yorgunluk, karıncalanma, kaşıntı, kanama, ciltte renk değişikliği gibi pek çok şikayetin yanı sıra, iyileşmeyen yaralar ve ülserlere neden olabilen varisin, tedavi edilmemesi durumunda zamanla pıhtı oluşturduğu, bu pıhtıların kan yoluyla akciğere kaçarak, akciğer embolisi denilen ölümcül tabloya yol açabileceği kaydedildi.
#AntalyaUzmanlar bacaklarda şişme ve ağrının mutlaka toplardamar tıkanıklığı (derin ven trombozu) açısından tetkik edilmesi gerektiğini vurguluyor. Çoğu zaman bu toplardamar tıkanıklığı belirtilerinin altta bulunan bir kanseri işaret edebileceği gibi sıklıkla akciğer kanserinin ilk belirtisi olabileceğini, tedavi-takip aşamasında da sıklıkla görülebileceğini vurguluyorlar.
#Akciğer KanseriKadınların en büyük sorunlarından biri olan bacak reflüsü tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kozmetik bir problem olduğu düşünülerek önemsenmeyen bu durum yıllar sonra karşınıza çok daha büyük bir sorun olarak çıkabilir. Tıpkı 33 yaşındaki Birsen A’nın başına gelenler gibi…
#Bacak ReflüsüLaktat kısa LDH değeri vücutta bulunan bir enzim türüdür. Vücudun enerji üretimine yardımcı olmaktadır. Birçok organda bulunan laktat enzimlerinin düşüklüğü veya yüksekliği önemsenmesi gereken bir konudur. Peki, laktat nedir? Laktat değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere laktat değerleri hakkında merak edilenleri derledik.
#SağlıkKişilerde yapılan kan tahlillerindeki değerler çok mühimdir. Bu değerlerden bir tanesi de LHD değeridir. LDH seviyelerindeki yükseklik veya düşüklük bazı rahatsızlıkların belirtisi ile sonuçlanabilir. Peki, Laktat Dehidrogenaz nedir? LDH değerleri kaç olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkABD'de AstraZeneca Kovid aşısı olduktan kısa bir süre sonra komaya giren kadının çok nadir görülen ciddi bir sendromu olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz sene eleştiri oklarının hedefinde olan AstraZeneca aşısı bu yıl yeniden aşıyı kullanan ülkelerde tartışma konusu oldu.
#Guillain Barre SendromuPulmoner emboli, akciğer damarlarının herhangi birisinde bir pıhtı veya başka bir materyal nedeni ile gerçekleşen tıkanmadır. Çoğunlukla bacaklarda meydana gelen pıhtılar nedeni ile olmaktadır. Nadir e olsa vücudun başka yerlerinde oluşan pıhtılar da pulmoner emboliye sebep olabilmektedir. Peki, Pulmoner Emboli nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Risk faktörleri ve tanısı nasıldır detayları ile derledik.
#Pulmoner EmboliVaris hastalığının dünya genelinde yetişkin nüfusun yüzde 20 ileyüzde 40 gibi büyük bir bölümünüetkilediğini belirten Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tevfik Güneş,“Varis, yaşam kalitesini düşürenşikayetlere neden olması yanısıra akciğer embolisi dediğimiz(pulmomer emboli) riskiyleölümcül olabilen hastalıklardan biri” dedi,tedavisi hakkındabilgiler verdi.
#1Covid-19 virüsü 16 aydır bizimle ve uzun bayram tatili sonrası gittikçe artan vaka sayılarına bakılırsa kolay kolay gidecek gibi de görünmüyor. Salgınla mücadelede en etkili silahımız olan aşılama çalışmaları hızlandırıldı, aşıya ulaşmak artık her yaş grubu için çok kolay.
#Covid-19Belgin Thind, fazla kilolarından kurtulmak için 2011 yılında Almanya’dan İstanbul’a geldi. Plastik ve estetik cerrahi uzmanı Doç Dr. İbrahim Aşkar’ın yaptığı yağ aldırma operasyonu sonunda hayatını kaybetti. Ailesinin başlattığı hukuk mücadelesinde tazminat davası devam etti ancak ceza davasının açılması 10 yılı buldu.
#GazetehaberleriSağlık Bakanlığı'ndan alınan verilere göre Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs vaka sayısı 9 bin 375, hasta sayısı ise 693 oldu. Doç. Dr. Bahadır Şarlı hastalığı geçiren vatandaşlar için uyarıda bulunurken, "Koronavirüsü atlatmış kişilere özellikle hareketli olmalarını, sabit kalmamalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı.
#HaberVücudun genel akışı ve belli bir düzeni bulunmaktadır. Sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak için de bu yapının asla bozulmaması gerekir. Özellikle de emboli ortaya çıktığı takdirde çok dikkat ederek önlem alınması gerekir. Emboli nedir ve neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Emboli Nedir Ve Neden Olur?AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması nedeniyle birçok ülkede durdurulmasının ardından, Johnson & Johnson aşısı da ABD'de aynı kaderi paylaştı. Aşılarda yaşanan bu kan pıhtısı sorunu ve durdurma kararları yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hangisi daha riskli; aşıları durdurmak mı yoksa uygulamaya devam etmek mi?
#Aşı DurdurmaBazen yeterli su içmediğimizde, bazen spor salonunda kendimizi zorladığımızda ya da uzun bir aradan sonra koşuya çıktığımızda, kısacası o veya bu nedeniyle hepimiz bir şekilde bacak krampları yaşadık. Ama bacak ağrısının öyle bir türü var ki çok ciddi bir problemin habercisi olabilir.
#YazarAvrupa İlaç Ajansı’ndan Johnson & Johnson aşısı için 'kan pıhtısı' soruşturması başlatıldı. Soruşturma haberleri ardından kan pıhtısının ne anlama geldiği ve belirtileri merak konusu oldu. ‘Pıhtı atımı’ yaş tanımıyor. Her yaşta görülebiliyor. Ancak yaş ilerledikçe görülme sıklığı artıyor. Peki, pıhtı atımı nedir? Kan pıhtısı neden olur, belirtileri neler?
#Kan Pıhtısı Nedirİngiltere Başbakanı Boris Johnson, bazı Avrupa ülkelerinin kullanımını durdurduğu Oxford-AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının, güvenli olduğunu ve kendisin de yarın bu aşıdan yaptıracağını söyledi.
#AstrazenecaSon dakika haberi... Avrupa İlaç Ajansı, AstraZeneca'nın Kovid-19 aşısının güvenli ve faydalarının risklerden fazla olduğunu bildirirken EMA Direktörü Emer Cooke, 'Aşı güvenli ve etkilidir. Ben olsam hemen aşı olurdum' açıklamalarında bulundu.
#Avrupa İlaç AjansıOxford/AstraZeneca aşısı kanda pıhtılaşmaya neden oluyor iddiaları üzerine bazı Avrupa ülkeleri tarafından durduruldu. Bu karar çok tartışılıyor. Aşı bir tehlike içeriyor mu, veriler ne diyor? Aşılara güven nasıl etkilenir? Alınan karar politik mi, yoksa bilimsel mi? 8 soruda inceledik...
#Astrazeneca/Oxford AşısıKovid-19'a karşı geliştirilen ilk iki aşıdan biri olan Oxford-AstraZeneca'nın kullanımı birçok Avrupa ülkesinde ciddi yan etkiler görülmesi üzerine askıya alındı. Salgından aşıyla kurtulma umutlarını kıran bu gelişme karşısında yetkili kurumlar paniğe kapılmayın mesajları verirken İtalya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden Rusya'nın geliştirdiği Sputnik V aşısı için flaş bir hamle geldi.
#Astrazeneca Aşısıİstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs tedavisi görmüş hastaların 9 aylık takipleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Özellikle kadın hastalarımızda saç dökülmesi sorununa yüzde 10'lara varan bir oranda rastlamaya başladık' dedi. Tükek açıklamasının devamında ise "Türkiye'de tekrar hastaneye yatış oranları kesinlikle Avrupa ve ABD'deki kadar yüksek değil. En fazla yüzde 5-10 bandında. Bu da muhtemelen sağlık sistemimizin daha iyi olması ve tedavi algoritmalarımızın uyumlu bir şekilde yürütülmesiyle başarıldı" ifadelerini kullandı.
#Koronavirüs