Akciğer haberleri sayfasında Akciğer hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 13901 Akciğer haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul’da 2 yaşındaki oğlu Abdurrahman Mert’in 1,5 aydır geçirdiği öksürük nöbetlerinin sebebi hastanede ortaya çıktı. Bronkoskopi yöntemi ile Abdurrahman Mert’in akciğerinde fındık parçası olduğu tespit edildi. Fındık parçasının çıkarılması ile Abdurrahman Mert öksürük nöbetlerinde kurtuldu. Prof. Dr. Erkan Çakır, “Böyle bir durum yaşandığında ilk anda Heimlich Manevrasını yapmak lazım” dedi.
#Öksürükİstanbul’da 2 yaşındaki oğlu Abdurrahman Mert’in 1,5 aydır geçirdiği öksürük nöbetlerinin sebebi hastanede ortaya çıktı. Bronkoskopi yöntemi ile Abdurrahman Mert’in akciğerinde fındık parçası olduğu tespit edildi. Fındık parçasının çıkarılması ile Abdurrahman Mert öksürük nöbetlerinde kurtuldu. Prof. Dr. Erkan Çakır, “Böyle bir durum yaşandığında ilk anda Heimlich Manevrasını yapmak lazım” dedi.
#AkciğerABD'de yaşayan ve Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) bulanan 57 yaşındaki bir kadına "dünyanın ilk tam robotik çift akciğer nakli” yapıldı. Operasyonda, robotik sistem kullanılarak akciğerin çıkarıldığı ve her iki akciğerin robotik teknik kullanılarak nakledildiği vurgulandı.
#ABDYaşlandıkça nefes kalitesinin düşmesi normal ama yaşlanmadan önce ciğerlerimize nasıl yatırım yapabilmemiz mümkün. İlerlermiş yaşına reğmen nefes problemi yaşamayan ve sağlıkla yaşamını sürdürenlerin sırrı ne?
#SağlıkAvustralya'da yaşayan 8 yaşındaki Chandler'ın hayatı bacağındaki bezelye büyüklüğündeki şişliğin fark edilmesi sonrası tamamen değişti. Nadir görülen bir kansere yakalanan çocuğun anne babası tedavi bekledikleri gibi gitmeyince 'dayanılmaz' bir karar vermek zorunda kaldılar...
#Kemik KanseriSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dünyada ölüm nedenleri arasında 3’üncü sırada yer alan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH) ilişkin “Akciğerimizi korumak önemli. Her türlü zararlı gazlardan, tozlardan, dumanlardan kaçınmalıyız. Sağlıklı bir kişi öksürüp, balgam çıkarmaz. Öksürük ve balgam bir alarmdır; bu alarmı duymak lazım” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüTiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Civan Canova, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla sevenlerine "Size vereceğim haber güzel değil ama vermek zorunda hissediyorum" diyerek seslendi. 15 gündür hastanede yattığını söyleyen Canova, kolunda hissettiği ağrı nedeniyle hastaneye gittiğini ve akciğerinde belirsiz bir kitle çıktığını söyledi. Sevenleri, Canova'nın paylaşımının altını 'Geçmiş olsun' mesajlarıyla doldurdu.
#Civan CanovaAkciğer hastalığı, her gün daha fazla teşhis konulan milyonlarca vatandaşı etkileyen yaygın bir hastalıktır. Akciğer hastalığı rahatsız edici olabilir ve yaşam kalitenizi etkileyebilir. Peki, Akciğere iyi gelen yiyecekler nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#AkciğerAkciğerler asla dinlenmez. İnsan fizyolojisinin birçok harikasından biri olan ritmik bir değiş tokuşla karbondioksiti dışarı atarken, yaşam veren oksijenin vücudumuza akmasını sağlarlar. Peki, Akciğere iyi gelen bitkiler ve bitki çayları nelerdir detayları ile derledik.
#AkciğerZatürre hastalığı akciğer dokusunun iltihaplanmasıyla görülür. Çocuklardaki zatürre de bu şekilde meydana gelir. Çocuklarda görülen zatürre bazı zamanlar bulaşıcı olabilmektedir. Zatürre hastalığının çocuklarda görülme nedeni bakteri ve virüslerdir. Çocukları zatürre hastalığından korumak için bu bahsedilen bakteri ve virüslere yakalanmamak gerekir. Çocuklarda zatürrenin neden olduğuna, belirtilerinin neler olduğuna, nasıl anlaşıldığına, ne iyi geldiğine ve bu hastalığın nasıl geçtiğine dair ayrıntıları derledik.
#ÇocukKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüsün akciğerlerde kalıcı hasara yol açtığını ve bu nedenle çok sayıda hasta takip ettiklerini belirterek, "Bunların bir kısmı oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamak zorunda. Bazılarında ise sürekli oksijen kullanmasalar bile efor kısıtlaması söz konusu" dedi.
#Koronavirüs Bilim KuruluKoronavirüs salgını hayatımıza gireli iki yılı aşmışken uzmanların en çok üzerinde durduğu ve gizemini çözmeye çalıştığı konulardan biri hâlâ 'uzun kovid'. Uzun kovid, koronavirüs enfeksiyonunun iyileşmesine rağmen, açıklanamayan semptomların haftalarca, hatta aylarca devam etmesine verilen isim. Yapılan son araştırma ise bu durumun arkasında yatan sebebi ortaya çıkarmış olabilir...
#KoronavirüsSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs sonrası hastalarda yaşanan sorunlara ilişkin, “Oksijene bağımlı yaşayan, akciğerde sorunu olan kişilerin sayısı, koronavirüsten sonra ciddi bir artış göstermiş durumda. En büyük hasar akciğerlerde oluşuyor. Zatürre sonrası tam bir iyileşme olmadığından akciğerlerde sertleşme oluyor ve kişide sürekli nefes darlığı, efor kapasitesinde kısıtlanma oksijen bağımlılığı geliştirebiliyor” dedi.
#Koronavirüs2002’den bu yana her yıl kasımın üçüncü çarşambası dünyanın birçok yerinde Dünya KOAH Günü etkinlikleri düzenleniyor. Toplumda KOAH hastalığıyla ilgili farkındalık yaratma amacını taşıyan bu gün vesilesiyle gündemimiz akciğer sağlığı...
#Dünya KOAH GünüKarabük'te öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran kadının akciğerinde lezyon tespit edilmesiyle acil ameliyata alındı. Operasyon sonrası hasta kadının akciğerinden çıkan kabak çekirdeği, doktorları da şaşırttı.
#KarabükKemal Tahir eserleri ve hayatı ölüm yıldönümü sebebiyle merak ediliyor. Türk edebiyatının en önemli romancılarından biri olan Kemal Tahir, derin tarih bilinci, toplumsal gerçekçi bakış açısı ve özgün anlatımıyla edebiyat dünyasında iz bırakmıştır. Asıl adı İsmail Kemalettin Demir olan Kemal Tahir, 15 Nisan 1910 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Peki, Kemal Tahir kimdir, eserleri neler, ne zaman öldü?
#Kemal TahirPeriferik arter hastalığının akciğer kanserinden bile daha tehlikeli olabileceğini belirten Doç. Dr. Ahmet Taştan, “Yapılan birçok takip ve gözlem çalışması göstermiştir ki, periferik arter hastalığının ölüm riski, akciğer kanserinin ölüm riskinden daha fazladır” diyerek, hastalığın önemine dikkat çekti.
#1Her ne kadar çok fazla gündeme gelmese de obezite, 21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Türkiye ise obezitede son beş yıldır Avrupa birincisi olarak maalesef rekor kırıyor. Her geçen gün artan obezite rakamları, her yaştan insanı riske atıyor.
#ObeziteYapılan bir araştırmaya göre, bilgisayarlı tomografi (BT) taramaları 20 kanserden birine neden olabiliyor ve bu risk küçük çocuklarda artıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Araştırma sonuçları gerçekten doğru mu? Konunun uzmanı merak edilenleri anlattı.
#Bilgisayarlı TomografiKalp rahatsızlığı nedeniyle dün gece hastaneye kaldırılan ve ameliyatı yaklaşık 12 saat süren TBMM Başkan vekil Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumu hakkında hastaneden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Önder'in, 12 saat süren ameliyatın ardından tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
#Sırrı Süreyya ÖnderKöpek balıklarının kanser tedavisindeki rolü son yıllarda büyük bir merak konusu oldu. Ancak bu canlıların gerçekten kanserden korunabilen tek tür olup olmadığı hâlâ tartışmalı. Adana’da yakalanan 4.5 metrelik köpek balığının, kanser hastalarına ücretsiz dağıtılması ise bu söylentiyi yeniden gündeme getirdi. Peki, köpek balığı eti ve köpek balığı kıkırdağı gerçekten kansere karşı faydalı mı? Ya da kanserden korunmada etkili olabilir mi?
#AdanaUzak Şehir 20. son bölüm full HD izleme ekranı Kanal D ile erişime açıldı. Oyuncu kadrosunda, Ozan Akbaba, Sinem Ünsal, Gonca Cilasun, Müfit Kayacan, Alper Çankaya, Ferit Kaya, Sahra Şaş gibi isimlerin yer aldığı Kanal D'nin ilgi gören dizisi Uzak Şehir 7 Nisan Pazartesi akşamı yeni bölümü ile izleyici karşısına çıktı. Dizinin son bölümünde, otel odasında baygın bulunan Fikriye, ambulansla Alya'nın olduğu hastaneye kaldırıldı. Sedye üzerinde yatan annesini gören Alya, onun 3. evre akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Dizinin final sahnesinde ise konaktan gelen telefon herkesi alt üst etti. Minin Deniz'in nehre düşmesi ekranlara damga vururken, akıllara da Deniz öldü mü? sorusu geldi. Tüm bunların ardından Uzak Şehir yeni bölüm fragmanına gözler çevrildi. İşte, Uzak Şehir son bölüm full HD kesintisiz izleme ekranı ve 21. yeni bölüm fragmanı hakkında bilgiler.
#Uzak Şehir 20. BölümKanal D’nin Ozan Akbaba, Sinem Ünsal, Gonca Cilasun, Müfit Kayacan, Alper Çankaya, Ferit Kaya, Sahra Şaş, Dilin Döğer, Atakan Özkaya, İlkay Kayku, Nazmi Kırık, Mine Kılıç, Sinan Demirer, Zeynep Kankonde, Muttalip Müjdeci, Barış Yalçın, Burak Şafak, Mehmet Polat, Yunus Eski, Yaren Güldiken, Kuzey Gezer gibi önemli isimleri kadrosunda buluşturan, AyNA Yapım imzalı yeni dizisi Uzak Şehir 20. bölümü ile ekranlardaydı.
#Uzak ŞehirKanser, dünyada en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri. Ancak uzmanlara göre basit yaşam tarzı değişiklikleriyle riski azaltmak mümkün. Sigara ve alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, erken belirtileri dikkate alma bunlardan birkaçı...
#KANSER2025’in ilk gününden bu yana sanat camiasındaki vefat haberleri tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Son olarak ünlü müzisyen Volkan Konak’ın ölüm haberiyle sarsılan sanat dünyasında adeta yaprak dökümü yaşanıyor. İşte 2025 yılında aramızdan ayrılarak vefatlarıyla sevenlerini üzen ünlüler...
#2025'Ta Hayatını Kaybeden Ünlüler“Kuzey’in oğlu” Volkan Konak dün memleketi Trabzon’un Maçka ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bu erken ve ani ölüm hiç şüphesiz ailesini olduğu kadar biz hayranlarını da derinden sarstı. Çok üzücü olsa da bu ani ölümle birlikte gündeme getirmek istediğim bir soru var. Hürriyet muhabirlerinin yakınlarından aldığı bilgiye göre, ünlü şarkıcı sağlığını oldukça önemsiyor, düzenli check-up yaptırıyordu. Doktoru gerek görmediği halde, yıllar önce, yüzde 10 tıkalı olan kalp damarına stent taktıran sanatçı, ramazan ayı öncesinde de check-up’tan geçmiş ve yakın çevresine “Turp gibiyim” demişti. Peki yakın zamanda check-up’tan geçtiyse rahatsızlığı neden fark edilmedi? Büyük hastanelerden tutun da en küçük sağlık merkezlerine kadar neredeyse her yerde yapılan ve hatta bir telefonla bile binlerce liraya, kolayca satılan check-up’lar kocaman bir aldatmaca mı yoksa?
#Check-UpTIBBİ anlamda ani ölümden söz edildiğinde biz hekimler “herhangi bir sağlık şikâyetiyle -bu göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi şikâyetler olabilir- ölüm arasında geçen sürenin 1 saatten daha az olduğu ‘beklenmedik’ ölümleri” anlarız. Peki bu ölümler son yıllarda arttı mı, sıklaştı mı ve de önlenebilirler mi? İsterseniz gelin bu önemli ve can sıkıcı meseleye biraz daha geniş bir pencereden bakmaya çalışalım.
#Kemal SunalÇok genç denecek bir yaşta, 58’inde yaşamını yitirdi Kuzeyin Oğlu Volkan Konak. O çok sevdiği sahnede hem de. Geçtiğimiz ekim ayında benzer şekilde, sahnede yaşamını yitiren Metin Arolat gibi. Arolat, kalp krizi geçirip bu dünyadan göçtüğünde 52 yaşındaydı. Avrupa Yakası dizisinde, Kubilay karakteriyle tanınan tiyatrocu Vural Çelik de evinde, kalp krizi nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybetmişti. Konak’ın kesin ölüm nedeni henüz açıklanmadı ancak onun da kalp krizi geçirmiş olma ihtimali yüksek. Ve yine diğer ‘erken’ ve ‘ani’ ölümler sonrasında olduğu gibi aynı lakırdı dolanmakta: “COVID aşıları sebep oldu” Öyle mi gerçekten? Ani ve erken ölümlerin altında aşılar mı var?
#Volkan KonakDünya futbol tarihinin en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul edilen Diego Armando Maradona’nın otopsi raporu ortaya çıktı. Arjantinli futbol efsanesinin ölmeden önce saatlerce acı çektiği, kalbinin tamamının yağ ve kan pıhtılarıyla kaplı olduğu belirtildi.
#Diego Armando MaradonaYapılan yeni bir bilimsel araştırma, kan grubu ile kanser riski arasındaki bağlantıya dair çok çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bilim insanlarını 50 bin İranlı üzerinde yaptığı bir araştırma, kan grubu ile kanser riski arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu kan grubuna sahip olan kişilerin mide kanserine yakalanma riski diğer kan grubuna sahip kişilere oranla yüzde 55 daha yüksek olduğu belirlendi. Peki, kan grubu kanser riskini nasıl etkiliyor? Kan grubu faktörü kanserin teşhisinde ya da tedavisinde dikkate alınmalı? Çarpıcı araştırmanın detaylarını Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Sakin ile konuştuk.
#Kanserİzmir'de, geçirdiği operasyonun ardından akciğer kanserini yenip sağlığına kavuşan Mehmet Atsız'ın (76) kızı Ebru Atsız (50) da aynı hastalığa yakalandı. Atsız’ın, kendi doktoru olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Figen Türk’e emanet ettiği kızı Ebru Atsız sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Türk, "'Akciğere bıçak değmez' inanışının aksine uygun hastalarda mümkün mertebe en kısa sürede ilgili hekime ulaşarak tedavi edilmesini öneriyoruz." ifadelerini kullandı.
#Akciğer Kanseriİzmir'de, geçirdiği operasyonun ardından akciğer kanserini yenip sağlığına kavuşan Mehmet Atsız'ın (76) kızı Ebru Atsız (50) da aynı hastalığa yakalandı. Atsız’ın, kendi doktoru olan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Figen Türk’e emanet ettiği kızı Ebru Atsız sağlığına kavuştu. Prof. Dr. Türk, "'Akciğere bıçak değmez' inanışının aksine uygun hastalarda mümkün mertebe en kısa sürede ilgili hekime ulaşarak tedavi edilmesini öneriyoruz." ifadelerini kullandı.
#Akciğer KanseriBahar ayları kimileri için doğayla buluşmak demek. Fakat alerjisi olanlarla astım ve KOAH hastaları için durum farklı. Çünkü polenler, nem artışı ve hava değişimiyle artan solunum yolu enfeksiyonlarıyla yaşamak pek kolay değil. Uzmanlardan alerjikler için bahar tavsiyeleri aldık: “Polen ve çöl tozları yoğunsa maske takın, bağışıklığınızı güçlendirin.”
#Hazan Aköz IşıkKöpekler, sadece sadık bir dost değil, aynı zamanda sahiplerinin sağlık sorunlarını önceden hissedebilen özel canlılar da olabiliyor. Breanna Bortner, bu olağanüstü yeteneğin ne kadar gerçek olduğunu kendi deneyimiyle keşfetti. Üçlü negatif meme kanseri teşhisinden önce, köpeği Mochi’nin garip davranışları sayesinde tehlikeli bir durumu fark etti. Mochi, Bortner’ın göğsünü koklamaya ve patilemeye başlayarak adeta sahibinin hayatını kurtardı. Peki, köpeklerin bu olağanüstü yeteneği nasıl çalışıyor? İşte Breanna Bortner’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkSon dönemde zatürre çok sık görülmeye başlandı. Hürriyet’e konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Kronik hastalıkları olan kişilerde zatürre daha sık görülüyor. Grip, COVID-19, kızamık da zatürreye çeviriyor. Kızamık salgını başlarsa bu COVID-19’a benzemez. Zatürreden ölümler daha da artar” dedi.
#ZatürreBursa’da, 5 yaşındaki Erdal Gazioğlu, gribal enfeksiyon sonrası gelişen zatürre nedeniyle yaşamını yitirdi. Bu acı olay, zatürrenin tehlikesini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, üst solunum enfeksiyonlarının zatürre ile karıştırılmasının, hastalığın ciddiyetinin göz ardı edilmesine neden olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu ise dünya genelinde her yıl yaklaşık 450 milyon kişinin zatürreye yakalandığını ve ülkemizde ise son bir aydır sayının arttığını belirtiyor. Peki zatürrede ölüme bile neden olan bu artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Belirtileri neler ve aşı ne kadar etkili?
#Sağlık