Son yıllarda sağlıksız yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle dünya genelinde görülme sıklığı hızla artan kalp hastalıkları ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde kalp ve damar hastalıklarının, tüm ölümlerin yüzde 33’ünü oluşturduğunu, üstelik artık çocuk yaşlarda da sık karşılaşıldığını belirten Doç. Dr. Gürkan, kalp sağlığı için ihmale gelmez 7 öneride bulundu.
#Kalp HastalıklarıKalp rahatsızlığı geçiren DEM Partili Sırrı Süreyya Önder’in ameliyatını yapan Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “Bizi umutlandıran bir-iki parametre var. Kanaması durdu gibi. Kendi kendine nefes almaya çalıştı. Kızı yanına girdiğinde tepki verdi. Ama kalbinin sağ tarafında basmama olayı devam ediyor” dedi.
#Sırrı Süreyya ÖnderAort damarındaki yırtık nedeniyle ameliyata alınan ve yaklaşık 12 saatlik ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan TBMM Meclis Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuna ilişkin hastaneden yeni açıklama yapıldı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, "Sırrı Süreyya Önder'in genel durumu bugün düne göre iyi. Hastamızın ağrılı uyarana yanıtı oldukça iyi. Sesleri duyabiliyor ve o seslere karşı da kendimizce anlamlandırabileceğimiz bazı tepkiler de veriyor. Bunlar bizim için son derece olumlu" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Çiftçi, "Uzun bir zamana ihtiyacımız var ama biz iyi olacağını düşünüyoruz. Hayati tehlikesi halen devam ediyor" dedi.
#Sırrı Süreyya ÖnderDoğum, yaş alma, hormonal değişiklikler ve genetik faktörler zamanla vajinal dokuda gevşemeye ve sıkılık kaybına neden olabilir. Bu durum, bazı kadınlarda hem cinsel yaşamı hem de özgüveni olumsuz etkileyebilir. Ayrıca vajinal gevşeme, hafif idrar kaçırma gibi günlük yaşamı zorlaştıran şikayetlere de yol açabilir. İşte bu noktada devreye cerrahi gerektirmeyen, konforlu ve hızlı uygulamalar giriyor. Cinsel Terapist Uzm. Dr. Şenay Eserdağ, ameliyatsız genital estetik hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#EstetikBilim dergisi Nature’da yayınlanan ve Galler’de 280 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, zona aşısı olan yaşlı bireylerde demans riskinin, olmayanlara göre yüzde 20 daha düşük olduğu ortaya çıktı.
#ZonaMeme kanserine yakalandığını açıklayan Nursel Ergin yapılan kötü yorumlara isyan etti. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ünlü sunucu, 'Ben çalışmayayım mı? Siz mi ödeyeceksiniz kiramı, çocuğuma siz mi bakacaksınız?' diye isyan etti.
#Nursel Ergin2024 yılında kanser teşhisi konulan Nursel Ergin, yoğun bir tedavi sürecinden geçti. Hastalık sürecinde neler yaşadığını samimiyetle paylaşan Ergin, 'Her şeyden önce kendinizi sevin, bunun için mücadele edin' dedi.
#Nursel ErginGünümüzde en sık görülen cilt hastalıkları arasında yer alan akne, diğer adıyla sivilce, ergenlik döneminin kabusu olarak bilinse de aslında erişkinlerde de yaygın görülen bir hastalık. Öyle ki yetişkinlerin, özellikle de 25 yaş ve üzerindeki kadınların yaklaşık 20’si, bir başka deyişle her 5 kadından biri, akne sorunu yaşıyor. Genetik, hormonal ve çevresel faktörler neden olurken, hatalı alışkanlıklar da akneyi artırabiliyor. Akne hafif bir cilt sorunu olarak görülse de ağrılı kist ve nodüller ciltte kalıcı izler ile lekelerin oluşumuyla sonuçlanabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Özlem Akın Çakıcı, hangi bölgedeki aknenin neye işaret ettiğini anlattı.
#Akneİzmir Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Yoldaş, Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan safra kesesi ameliyatlarının hastalara büyük konfor sağladığını ve hastaların yaşam kalitesini artırdığını söyledi. Da Vinci Robotik Cerrahi’nin geleneksel cerrahi yöntemlere göre birçok avantaj sunduğunu dile getiren Prof. Dr. Yoldaş, “Biz cerrahlara ameliyatın daha kolay, sorunsuz ve güvenli bir şekilde uygulanması konusunda avantaj sağlamakla birlikte hastalarımıza da daha konforlu, az ağrılı bir ameliyat ve gündelik hayatlarına daha çabuk dönmelerini sağlamaktadır” dedi.
#1Böbrek taşları, genellikle yetişkinlerin sorunu olarak bilinse de son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline geldi. Michigan Üniversitesi’nden uzmanlar, çocuklarda böbrek taşı vakalarının son 10 yılda her yıl yüzde 10 oranında arttığını belirtiyor. Türkiye’de de benzer bir yükseliş gözlemleniyor; bebeklerde bile böbrek taşı sorunları yaşanıyor. Peki bu artışın nedeni nedir? Belirtileri neler? Nasıl önlemler alınmalı? Prof. Dr. Mahmut Çivilibal, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkEl ayak hastalığının özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen viral bir enfeksiyon olduğunu dile getiren Özel İzmir Gazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Atilla Van, hastalığa enterovirüs grubuna ait olan coxsackievirüsün neden olduğunu söyledi. Van, hastalığın genellikle 10 yaşın altındaki çocuklarda görülse de nadiren yetişkinlerde de görülebildiğini vurguladı.
#1“17 Ekim 2011 günü saat 1.15'te telefonumun çalma sesiyle uyandım. Yarı uykulu bir halde ekrandaki 'arayan kimliği yok' yazısını seçebiliyordum ve şöyle düşündüğümü hatırlıyorum: 'Bu saatte kim arıyor olabilir ki? Buna cevap vermeyeceğim! Ancak parmağım 'reddet' düğmesinin üzerinde gezinirken durakladım. Bu saatte telefon almamın tek bir nedeni vardı ve o da birinin hayatımı değiştirmek üzere olmasıydı.”
#Kistik FibrozisArtık hepimiz biliyoruz: Aşırı şeker tüketmek sağlığımıza çok büyük zararlar veriyor. Özellikle de işlenmiş gıdalarda fazlasıyla bulunan ilave şekerler ağzımıza attığımız andan itibaren vücudumuzdaki tüm kritik sistemleri etkiliyor. Peki hangi organ nasıl zarar görüyor? Ne kadar şeker "aşırı" kabul ediliyor? Bu soruların yanıtları hayatınızı kurtarabilir...
#SağlıkSurvivor All Star 2025 başvuruları başladı. Yeni sezon 1 Ocak itibarıyla başlayacak. Yeni sezonda All Star kadrosu ise belli oldu. Kadroda yer alan diğer isimlerle ilgili olduğu gibi kadroda yer alan Adem Kılıçcı ile ilgili bilgiler de sorgulanmaya başladı. Peki, Survivor All Star Adem Kılıçcı kimdir? Adem Kılıç kaç yaşında, aslen nereli? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Adem Kılıçcı hakkında merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Adem Kılıçcıİzmir Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Gücük, toplumda her 10 kişiden birinde ömrünün herhangi bir aşamasında taş oluştuğunu, ancak özellikle beslenme, yaşam tarzı ve çevresel etkenlerdeki bozulmaların, hastalığın daha sık görülmesine sebep olduğunu söyledi. Tüm yaşam boyunca taş düşürme riskinin erkeklerde 10 erkekte 1 iken, bu sayının kadınlarda ise 30 kadında 1 olduğunu belirten Opr. Dr. Osman Gücük, “Taş hastalığı her yaş grubunda görülebilmekle birlikte, sıklık 20-50 yaşları arasında artmaktadır. Yaşamı boyunca bir kez üriner sisteminde taş problemi yaşamış bir kişinin 1 yıl içerisinde aynı problemle tekrar karşılaşma olasılığı yaklaşık yüzde 10, beşinci yılda yüzde 35 ve onuncu yılda yüzde 50’dir. Ailesinde üriner sistem taşı hikayesi olanlar yüksek risk grubundadırlar. Genetik yatkınlık, taş oluşumundaki önemli bir risk faktörüdür” dedi.
#1Küçük yaşlardan itibaren yorgunluk ve beyin sisi ile mücadele eden Katrina Burchell, sayısız kez doktora gitmesine rağmen belirtileri göz ardı edildi. Son raddede hiçbir işini yapacak enerjisi kalmayan, yataktan çıkamayacak hale gelen Katarina bunadığını ya da beyin tümörüne sahip olduğunu düşünürken doğru teşhisi aldı. Yaşadıklarının ardındaki basit gerçek ise herkesi şaşırttı
#Pernisiyöz Anemi