TikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg’in ailesinden bir temsilcisi geçtiğimiz hafta Today.com'a yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki yıldızın astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğumuz bu hastalığın adını ilk defa duyuyoruz. Addison hastalığı, adrenal bezlerin nadir görülen ve ölümcül olabilen kronik bir hastalık. Bu hastalık çok yavaş ilerliyor ve belirtileri başka hastalıklarla karıştığı için teşhisi oldukça zor. İşte addison hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
#Taylor Rousseau GriggSon dönemde internet sitelerinde ve sosyal medyada sık sık karşımıza çıkan, herkesin öneminden bahsettiği bir hormon var. Seviyelerinin yüksekliği ya da düşüklüğüyle ilgili pek çok şey söyleniyor. Peki halk dilinde "stres hormonu" olarak bilinen kortizol, vücudumuzda ne işe yarıyor? Kortizol düzeylerindeki değişimler günlük hayatımızda nasıl karşılıklar buluyor?
#Kortizolİnsanların bazı yaşadıkları problemler karşısında bu kişilere kanda klor testi yapılması istenir. Klor testinde sonuçlara göre bazı tedaviler uygulanmaktadır. Peki Klor nedir? Klor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere klor ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik.
#SeoEozinofil, vücut sağlığı için oldukça önemli bir kan hücresidir. Beyaz kan hücresi olan eozinofil, vücutta savunma için üretilmektedir ve ömürleri birkaç hafta olmaktadır. Sizler için eozinofil hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Eozinofil NedirACTH (adrenokortikotropik hormon) Vücutta oldukça önemli işlevleri olan hormonların en önemlilerindendir. Hipofiz bezi tarafından salgılanıyor. Biyolojik stres açısından çok önemli olan bu hormonların yeterince salgılandığını öğrenmek için ACTH testi yaptırabilirsiniz. İşte ACTH testi ile ilgili tüm detaylar…
#ACTHAdrenal yetmezlik olarak da adlandırılan Addison hastalığı, vücudunuz belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen addison hastalığı tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilir. Peki addison hastalığı nedir, neden olur? İşte addison hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Addison HastalığıGünümüzde, bir çok kişi tarafından anlamı bilinmeyen hastalık isimleri bulunmaktadır. Hiperpigmentasyon ise sıklıkla duyulan bir hastalık olarak nitelendirilmemektedir. Hiperpigmentasyon nedir, nasıl tedavi edilir? Hiperpigmentasyon hangi hastalıkta görülür? Hiperpigmentasyon hastalığının ne anlama geldiğini öğrenmek ve hastalık ile ilgili detayları sizler için derledik.
Ömür Gedik Instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak tedavisi olmayan bir hastalıkla mücadele ettiği duyurdu. Bağışıklık sisteminin normalden fazla çalıştığını belirten Gedik, kahve, patlıcan ve domatesi hayatından çıkardığını sözlerine ekledi. Ömür Gedik’in "Sizin de otoimmün hastalığınız var mı?” başlayan yazısı ardından otoimmün hastalıklar merak konusu oldu. Peki,otoimmün ne demek, otoimmün hastalıklar neler?
#OtoimmünÇocuğun yaşına ve cinsiyetine göre büyüme seyri de farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak aşırı zayıflık, kısa boyluluk ya da tartı fazlalığı gibi durumlar büyüme sorunları olarak tanımlanabiliyor. Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Meltem Uğraş, bazı genetik ya da hormonal sorunlar ya da sindirim sorunlarının da çocuklarda büyüme sorunlarına neden olabileceğini ifade etti
#ÇölyakHastanelerde sıklıkla karşılaşılan bir bölüm olan üroloji halk arasında sadece erkek üreme organları ile ilgilenen bir bölüm olarak biliniyor. Oysaki üroloji bölümünün farklı görevleri de bulunuyor. Halkın tam olarak ne ile ilgilendiğini bilmediği bir bölüm olan üroloji hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda derledik.
#Üroloji Nedir?Böbreküstü bezlerinin salgılama yetersizliğinden kaynaklı hastalık olan addison, yorgunluk hastalığı olarak da biliniyor. Bulantı, kusma, halsizlik, kaslarda zayıflama ve güçsüzlük gibi etkenlerle kendisini gösterebilen, addison hastalığının tedavisi için addison belirtilerinin uzman hekim tarafından kontol edilmesi gerekiyor. Peki, addison hastalığı nedir? Addison belirtileri nelerdir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Addison Hastalığı BelirtileriTüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen Addison hastalığı, Thomas Addison’dan ismini alıyor. Addison hastalığı, bulantı, kusma, halsizlik, kaslarda zayıflama ve güçsüzlük gibi belirtilerle kendisini gösterir. Peki, addison hastalığı nedir?
#Addison Hastalığı NedirSaçkıran, tüm dünyada sıklıkla görülen bir hastalıktır. Saçkırandan muzdarip olan bir hastada tiroid hastalığı, şeker hastalığı, vitiligo (deride beyaz yamalar), ve Addison hastalığı gibi öbür özbağışıklık hastalıklarının gelişimi sağlıklı birine göre daha yüksek orandadır. Peki, saçkıran neden olur, belirtileri neler?
#Saçkıran Neden OlurOtoimmünite, bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde işlemeyerek kişinin kendi öz hücrelerine zarar verdiği tıbbi bir durumdur. Bağışıklık sistemi, bakteriler ve virüsler gibi mikrobik istilacılara karşı vücudumuzu korumak üzere tasarlanmıştır. Gerektiği gibi çalıştığında, bağışıklık sistemi bu mikrobik yabancıları algılar, onları çevrelemek ve öldürmek için savaşçı hücrelerden oluşan bir savunma gücü gönderir.
#Bağışıklık SistemiGenital beyazlatma nedir, nasıl uygulanır? Genital beyazlatmanın zararı var mıdır? Genital beyazlatma işlemi kaç seans uygulanır? Genital beyazlatma hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilir mi? Sorularımızı Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır yanıtlıyor.
#Genital BeyazlatmaCiltte bulunan melanosit hücrelerinden salgılanan melanin pigmentleri cildin aşırı koyulaşmasına, kararmasına neden olmaktadır. Kadınlarda yaşın ilerlemesi ile genital bölgede renk koyulaşması pek çok nedenle olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, vajina beyazlatma ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
#Genital Bölge EstetiğiBeyaz, sarı, pembe, mavi, mor… Ciltte leke deyip geçmeyin. Bu lekeler cildinizin normal bir bileşeni olabileceği gibi, herhangi bir sistemik veya cilt hastalığına işaret edebiliyor.Peki nedir bu hastalıklar işte cevabını Dr.Selma Yıldırım anlatıyor...
#Cilt Hastalıkları