Turşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuAcur turşusu, kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Tazecik acurla kıvamında yapılan turşunun tadına doyulmuyor ve uzun süre tüketilebiliyor. Peki acur turşusu nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır acur turşusu tarifi ve yapımı...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırÇeşit çeşit turşular, kış sofralarına lezzet ve renk katıyor. Acur turşusu da bunlardan biri. Kabakgiller familyasından olan acur, içerisinde bol miktarda su barındırır. Yazın taze malzemeden kıtır kıtır acur turşusu yapabilirsiniz. Peki ccur turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte acur turşusu tarifi...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırYaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…
#Turşu Nasıl YapılırTurşular çeşitli sebzelerin tuzlu ya da sirkeli suda bekletilip, kıvama gelmesiyle elde ediliyor. Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan turşunun nasıl yapıldığı son günlerde merak konusu oldu. Özellikle kış mevsiminde tüketilen ve birçok yemeğin yanına yakışan turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları var. Peki, turşu nasıl yapılır?
#Turşu Nasıl Yapılır?Çubuk'ta üç kuşaktır turşuculuk yapan aileler, işin püf noktalarını yeni nesile öğretiyor. Turşucu Saliha Taşkesti, "Küçüklüğümden beri bu işle uğraşıyorum. Kayınpederim, kaynanam, görümcelerim, çocuklarım biz hep ailece turşuculuk yapıyoruz. Çubuk turşusunda katkı maddesinin hiç olmaması ve tamamen doğal olması gerekiyor" dedi.