Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü, üniversitelerin önlisans programlarında yer alıyor. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevabını sizler için derledik.
#Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü NedirDoğal afetler, ülkemizin değişmez gerçekliklerindendir. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremi başta olmak üzere her yaşanan afet bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem, sel gibi doğal afet durumlarında bireylere fiziksel ilk yardım uygulamalarının yanında, yaşanan felaket olaylarından hemen sonra uygulanması gereken ilk ve acil psikososyal müdahale psikolojik ilk yardımdır.
#Konuk YazarYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Bu bölümler arasında en çok araştırılanlardan biri de ülkemizde sıklıkla görülmeye başlanan afetlerin de etkisiyle Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü. Peki, Acil Yardım ve Afet Yönetimi taban puanları nedir? İşte, Acil Yardım ve Afet Yönetimi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021.
#Acil Yardım Ve Afet YönetimiÜniversite sınavı ülkemiz için en önemli sınavların başında gelmektedir. Milyonlarca öğrenci bu sınava girerek hayallerindeki mesleğe kavuşmak için çaba gösterir. Özellikle sağlık alanında çalışmak isteyen milyonlarca öğrenci vardır. Sağlık alanında okumak istenen bölümlerden bir tanesi de anestezi bölümüdür. Anestezi bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Anestezi (Myo) Bölümü Nedir?Ülke olarak 61 metrelik kuyunun altındaki bir yavru köpeğin savunmasız, masum, çaresiz bakışlarına kilitlendik. Onu ekranlardan takip edenlerin; ya da görev bilip Beykoz’daki kör kuyunun başına yardıma koşan kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, esnafıyla öğrencisiyle yerel halkın, canla başla gözünü kırpmadan çalışan itfaiyecilerin, kurtarma ekiplerinin tek bir temennisi vardı: Sonradan ‘Kuyu’ adı verilen yavru köpeğin kör karanlıktan çıkarak yeniden gün ışığına kavuşması...
#Kuyu Köpekİnşaat Mühendisi Zeynep Fulya Kaya, Türkiye’de acil durum planlaması eğitimi veren güvenlik danışmanlarından biri. Gelişmiş ülkelerde kriz yönetiminden artık vazgeçildiğini, özellikle resmi kuruluşlarda acil durum planlaması üzerine çalışıldığını söylüyor. Kaya, 11 Eylül saldırılarının üçüncü yıldönümünde afet planlamasının önemini ve afetlerle iç içe yaşayan bir toplum olarak ‘farkına varmamız’ gerekenleri anlattı.