Bartın'ın Amasra ilçesinde 43 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasıyla ilgili 23 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşması geniş güvenlik önlemleriyle başladı. İş müfettişleri İ.G. ve C.T. hakkında ise 5 ile 11 Ekim 2022 tarihleri arasında yalnızca sözlü cevaplarla rapor oluşturduğu ve metan seviyesiyle ilgili denetim yapmadığı gerekçesi ile soruşturma ve yargılama izni verildi.
#BartınÇernobil nerede sorusu, son günlerde savaşın giderek şiddetini artırması nedeniyle araştırılıyor. Çernobil nükleer santrali, şu an Ukrayna sınırları içerisinde yer alan, 1986 yılında reaktörlerde yaşanan patlama esnasında ise Sovyetler Birliği sınırları içerisinde yer alan enerji santralidir. Düşük güç ile maksimum enerji elde edilebilmesinin amaçlanması dolayısıyla meydana gelen Çernobil nükleer santrali patlaması, tüm dünya tarafından facia olarak nitelendirilmişti. Yayılan radyasyon dolayısıyla çevredeki pek çok merkez boşaltılmış, radyasyonun etkisi bulutlar aracılığıyla pek çok ülkeye de taşınmıştı. Peki, Çernobil nedir ve nerede yer alıyor? İşte, Çernobil nükleer santrali faciası hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar
#ÇernobilHerkes doğum gününü ya da sevdiği bir günün dünya da ne ifade ettiğini öğrenmek isteyebilir. Bu tarihlerden bir tanesi de 13 Mayıs’tır. 13 Mayıs hangi burçtur? 13 Mayıs yükseleni nedir? 13 Mayısta doğanların özellikleri nelerdir? 13 Mayıs gününde yaşanan tarihi olaylar nelerdir? 13 Mayıs gününde doğan ünlüler kimlerdir? Sizler için 13 Mayıs günün ile ilgili merak edilenleri detayları ile derledik.
#13 Mayıs Hangi Burç Ve Burcu Ne?Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ekonomik sıkıntıların aşılmasında, öngörülebilirliği sağlamanın, serbest piyasa dinamiklerine güvenmenin, kararlı ve sabırlı duruşun anahtar olduğunu belirterek, 'Ben bir güven artışı olduğunu ve ilk adımının gerçekleşmeye başladığını görüyorum.' dedi.
#İş BankasıSalgın nedeniyle cezaevlerinden 100 bin kişiyi bulan tahliye ve izin operasyonu büyük ölçüde tamamlandı. Hürriyet’in yaptığı araştırmaya göre Türkiye’yi sarsan kadın cinayetlerinin hükümlülerinin hiçbiri tahliye edilmedi ve izne çıkarılmadı.
#GazetehaberleriÇernobil nükleer santrali patlaması, üzerinden 30 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen etkisini yitirmiyor. Reaktörlerde insan hatası nedeniyle meydana gelen patlama, birçok kişinin ölümüne neden olmuş ve bölgede ortaya çıkan radyoaktif sızıntı sebebiyle yerleşim alanları boşaltılmıştı. İşte, Çernobil nedir ve nerede? Çernobil nükleer santrali faciası ve patlamanın nasıl ortaya çıktığına dair detaylar
#ÇernobilHem devlet hem de istihbarat birimleri tarafından görmezden gelinen, failleri aramak yerine ‘döner cinayetleri’, ‘mafya hesaplası’ olarak nitelendirilip ‘Almanya’nın sağ gözü kör’ dedirten, davası bile yıllarca süren Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü.
#Avrupadan HaberlerMERAL Akşener’in, MHP’den ayrılmak zorunda kalan arkadaşları ile birlikte bir parti kuracağı, dedikodu olmaktan çıkıp gazete haberlerine dönüştüğünden beri hep aynı soru ile karşılaşıyorum: Bu yeni parti ne yapabilir? 2019 seçimlerinde bugünkü siyaset tablosu değişebilir mi?
#YazarlarTunceli’nin Çemişgezek ilçesinde zorlu bir yaşamın arasından koyun sağıp, çobanlık yaparak sınava hazırlanan Habib Bitkin, TEOG sınavında 6 dersten sorulan 120 sorunun 119’una doğru cevap vererek Türkiye ikincileri arasına girdi. Yine Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Nesibe Öztürk, Ayşenur Elif Erdil ile Berdan Karataş 120 sorunun 120'sini de doğru yaptı. Benzer bir başarıyı Cizre'de de 9 öğrenci gösterdi. Türkiye gündemine 16 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile gelen Siirt’in Şirvan İlçesi’ne bağlı Maden Köyü'nde yaşayan Aydın Açıkça’nın 14 çocuğundan 14 yaşındaki Esma Açıkça da yine sınavda 120 soruyu tam yaparak birinciler arasına girdi.
#TunceliYüzdük yüzdük, kuyruğuna geldik. Önümüz güneş, çiçek, kelebek; bereketi, bolluğu, neşesiyle bahar gelecek. Doğayla birlikte biz de yenileneceğiz. Yağmurdan, çamurdan yorgun ruhlarımız dinlenecek; fırtınadan, soğuktan üşümüş kalplerimiz titreşecek. Sanatla, sporla, edebiyatla ama en çok da aşkla. Vatan aşkı, renk aşkı, spor aşkı, seyahat aşkı... Buyurun size sinemadan televizyona, teknolojiden modaya, seyahatten spora bizi bizden alacak aşk trendleri...
#2017 TrendleriBugün 1 Ocak 2017... Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Hürriyet Ankara, 2016’da yaşananları 4 gün sürecek yazı dizisinde topladı. 15 Temmuz darbe girişimi, Merasim Sokak ve Kızılay’daki bombalı terör saldırıları, Rus Elçi Karlov’a suikast, kentte yaşanan kaza ve yangınlar... Başkent Ankara’da bir yılın nasıl geçtiğini gelin beraber hatırlayalım.
#2016"İlk hedefiniz Akdeniz'dir" emri neden çok önemli? Hürriyet'in 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla verdiği özel ekte tarih profesörü İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz için verdiği "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri" emrinin neden önemli olduğunu yazdı. "Bu emir Türkiye Cumhuriyeti'nin doğal sınırlarını belirledi" diyen Ortaylı'nın yazısı şöyle:
#İlber OrtaylıNobel Edebiyat Ödülü kime verilecek? Bu konuda herkesin bir tahmini var ama akademi her yıl beklentileri boşa çıkarmayı başarıyor. Nobel için, 'önceden kestirilmesi en güç edebiyat ödülü' diyebiliriz. Biz yine de yılın en zevkli bahislerine bir bakalım.Bu yıl 5 güçlü aday var...
#Nobel Edebiyat ÖdülüANTALYA’da Gezi eylemleri sırasında Kaleiçi’nde Güzel Sanatlar Galerisi duvarına ’Ahmet Atakan Ölümsüzdür’ diye yazan Naim Doğan’a, kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle 1 yıl hapis cezası verildi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne yazının temizlenmesi için 150 lira masrafı daha önce ödeyen Doğan’ın hapis cezası, 6 bin lira para cezasına çevrildi.
ABD’de Meksika Körfezi’nde bulunan BP’ye ait petrol kuyusunda 2010 yılında meydana gelen sızıntının doğada yarattığı uzun vadeli tahribat ortaya çıkmaya başladı. Bölgedeki balıkçıların ağlarına gözü olmayan balıklar, kıskaçları olmayan yengeçler ve göz çukurları bile bulunmayan karidesler takılıyor.
Hükümetin enerji ihtiyacını karşılamaya dönük politikaları, yerli-yabancı şirketlerin doğal zenginliklere yönelmesiyle paralel ortaya çıkan çevre sorunları beraber pek çok çevre kahramanı da yarattı. Bu isimleri bazen HES karşıtı Karadeniz eylemlerinde bazen de Kaz Dağları’nda siyanürle altın arayan şirketin önünde direnişte görüyoruz. İşte, düne kadar sade bir hayat sürerken, bugün birer doğa savaşçısına dönüşen o gizli kahramanların sıradışı hikayeleri