MEB 7. sınıflar için ortak sınavlar Ocak ayında uygulanacak. Bu doğrultuda, sınav soru ve konu dağılım tablosu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. 1. dönem 1. yazılıları 6. sınıf Türkçe ile 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 30 Ekim Çarşamba günü, 6. sınıf matematik ile 10. sınıf matematik dersleri için ise 31 Ekim Perşembe günü ülke genelinde ortak yapılmıştı. 7. sınıf Türkçe ve Matematik dersi ortak sınavları için de geri sayım başladı. Peki 7. sınıf ortak sınav konu ve soru dağılımları nereden ve nasıl görüntülenir? İşte 7. sınıf ortak sınav konu ve soru dağılımları görüntüleme ekranı...
#Ortak SınavOrtak sınav takvimi ile 2. yazılıların yapılacağı tarih belli oldu. 1. Dönem 2. Yazılılar ne zaman sorusu, ilk sınavların ardından öğrencilerin gündemine geldi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30-31 Ekim'de yapılan 1. Dönem 1. Sınavların ardından gözler ikinci ortak sınav takvimine çevrildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde sınavların sınıf düzeyleri ve sayısı artırılarak 6, 7, 9 ve 10. sınıf düzeylerinde yine aynı derslerden ülke genelinde toplam 12 ortak yazılı sınav yapılacak. Öğrenciler sınav öncesi yayımlanan 1. dönem konuları hakkında bilgi sahibi olarak, söz konusu sınavlara hazırlıklı olarak katılım sağlayabilecekler. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, ve 12 sınıf ortak sınav soru konu dağılımları odsgm.meb.gov.tr internet adresinden görüntülenebilecek. Peki, 2. ortak sınav ne zaman, hangi tarihte? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#1. Dönem 2. YazılılarMEB ortak sınav tarihleri 2024 öğrenciler tarafından takip ediliyor. Ekim ayında yapılan 1. Dönem 1. Yazılı sonrası sınav puanlarını öğrenenler notlarını yükseltmek için 2. Yazılıları beklemeye başladı. Resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitimlerine devam eden 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, ve 12 sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı 2. yazılı sınav tarihleri yaklaşırken, ortak sınav konuları, öğrencilere yol gösterecek. Yeni eğitim öğretim döneminde ülke genelinde yapılacak ortak sınav konu dağılımı tablosu odsgm.meb.gov.tr internet adresinden indirebilecek. Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Kimya, Fizik, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve diğer derslerin ortak sınav konu dağılımları PDF olarak da indirilebilecek. Peki, ortak sınavlar ne zaman? İşte, 2. ortak sınav takvimi ve detaylar.
#1. Dönem 2. Yazılılar1. Dönem 2. Yazılılar ne zaman sorusu, ilk sınavların ardından öğrencilerin gündemine geldi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 30-31 Ekim'de yapılan 1. Dönem 1. Sınavların ardından gözler ikinci ortak sınav takvimine çevrildi. Yeni eğitim-öğretim döneminde sınavların sınıf düzeyleri ve sayısı artırılarak 6, 7, 9 ve 10. sınıf düzeylerinde yine aynı derslerden ülke genelinde toplam 12 ortak yazılı sınav yapılacak. Öğrenciler sınav öncesi yayımlanan 1. dönem konuları hakkında bilgi sahibi olarak, söz konusu sınavlara hazırlıklı olarak katılım sağlayabilecekler. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, ve 12 sınıf ortak sınav soru konu dağılımları odsgm.meb.gov.tr internet adresinden görüntülenebilecek. Peki, 2. ortak sınav ne zaman, hangi tarihte? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#1. Dönem 2. YazılılarGeçtiğimiz yıl başlatılan ortak sınav sistemi bu yıl da devam ediyor. 1. dönem ortak sınavları ne zaman? sorusu da milyonlarca öğrenci tarafından merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yılın ilk ortak sınavı ekim ayında başlayacak. Geçen yıl 6 ve 9. sınıflarda Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinde yapılan ortak sınavlar, bu yıl 7. ve 10. sınıflarda da uygulanacak. 1. dönem ortak sınav konu ve soru dağılımı da yayımlandı. Peki, Ortak sınavlar 2024-2025 ne zaman yapılacak? İşte MEB 1. dönem 1. yazılı sınav tarihleri!
#MEB Ortak Sınav Tarihleri 2024Ortak sınav konu soru dağılımları tablosu 2024 2025 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında eğitimlerine devam eden 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, ve 12 sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı 1. dönem 1. yazılı sınav tarihleri yaklaşırken, ortak sınav konuları, öğrencilere yol gösterecek. Yeni eğitim öğretim döneminde ülke genelinde yapılacak ortak sınav konu dağılımı tablosu odsgm.meb.gov.tr internet adresinden indirebilecek. Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Kimya, Fizik, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve diğer derslerin ortak sınav konu dağılımları PDF olarak da indirilebilecek. Peki, ortak ne zaman, tarih belli oldu mu? MEB ortak konu dağılımları nasıl indirilir? İşte, MEB 2024 2025 1. dönem 1. yazılı ortak sınav tarihi ve konu dağılımları görüntüleme ekranı.
#Ortak Sınav TarihleriYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da düzenlendi. TYT’ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, 165 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler, 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Uzmanlar bu yılki TYT sorularını şöyle değerlendirdi:
#TYTMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü iki oturumda yapıldı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen adaylar, geçen seneden farklı olarak yıl boyunca öğretilen tüm ünitelerden sorumlu olarak sınava girdi. Sınavın, MEB’in yayımladığı örnek sorular ve çalışma kitabı sorularıyla genel anlamda uyumlu olduğunu belirten uzmanlar soruları derslere göre yorumladı.
#Uzmanlar LGS Sorularını YorumladıMEB 2. dönem ortak sınav konuları ve soru dağılım tablolarını paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlarına yönelik konu soru dağılım tablolarını yayınladı. Ayrıca odsgm.meb.gov.tr üzerinden de oru örnekleri ve çözümleri paylaşılacak. Ortaokul ve liselerde il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlar, il sınıf/alan zümrelerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacak. Peki MEB 2. dönem ortaokul ve lise ortak sınav örnek konu ve soru dağılımları nereden ve nasıl görüntülenir? İşte 6,7,8,9,10,11,12. sınıf ortak sınav örnek konu ve soru dağılımları görüntüleme ekranı...
#MEB Ortak SınavlarGüneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince, Kurumumuzda açık bulunan tablo 1 ve tablo 2’ de unvanı, derecesi ve sayısı belirtilen kadrolar için, Bakanlık Makamının 11 Mayıs 2023 tarih ve E-4730436 sayılı izni ve Başkanlık Makamının 02 Ağustos 2023 tarih ve E-1457 sayılı oluru ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açılması uygun görülmüştür.
#Güneydoğu Anadolu ProjesiYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleşti. Uğur Okulları Sınavlar ve Yayınlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt sınava ilişkin değerlendirmesinde, Geçen yıla göre matematik kolay, Türkçe zorlayıcı” ifadelerini kullandı.
#TYTYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ ye 2 milyon 607 bin 903 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler (Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinden muaf öğrenciler için ekstra 5 Felsefe), 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Sosyalde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ile 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi; Fen Bilimlerinde ise 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu yer aldı. Uzmanlar TYT sorularını değerlendirdi.
#TYT HakkındaYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#TatilYKS'nin ilk oturumu olan TYT'de adaylara toplam 120 soru yöneltildi ve 165 dakika süre verildi. Sınav sonrasında bazı adaylar Türkçe sorularının uzun olduğunu, bazıları ise matematikte zorlandıklarını söyleseler de genel görüş soruların kolay olduğu doğrultusundaydı. Peki eğitim uzmanları ne diyor. TYT'de sorulan 120 soruyu inceleyen eğitim uzmanlarının değerlendirmeleri şöyle:
#Yks1 milyon 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı LGS’de çıkan soruları, uzmanlar yorumladı. Eğitimcilere göre, sözel bölümde öğrencilerin rahatlıkla yapabildiği sorular yer aldı. Adaylar, yeni tarz sorularla karşılaşmasına rağmen rahat çözebildi. Ancak ikinci oturum olan sayısal bölüm, öğrencileri zorladı. Matematik uzun işlem; fen bilimleri ise üst düzey düşünme becerisi gerektirdiği için adaylar, soruları yetiştirmekte sorun yaşadı. Bu nedenle sayısal sorularının eleyici olacağını vurgulayan uzmanların, LGS ile ilgili yorumları şöyle:
#ÖğrenciLiseye geçişte TEOG yerine uygulanacak yeni sistemin artılarını eksilerini değerlendiren Uğur Okulları Sınavlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, yeni sistemle oluşacak karma sınıfların eğitim ve öğretime büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Nitelikli liselere girmek isteyen öğrencileri bekleyen sınavda yer alacak 60 sorunun artırılması gerektiğini ifade eden Kurt, sınavdaki soru dağılımının da bir an önce netleşmesi gerektiğini dile getirdi.
#LiseTEOG sınavının tamamlanmasının ardından uzman yorumları gelmeye başladı. Türkiye genelinde birçok ilde, milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı TEOG sınavı, uzmanların öğrencilerden aldığı duyumlar aracılığıyla yorumlandı. TEOG uzmanlarının aldığı yorumlara göre Türkçe öğrencileri pek zorlamazken, Matematik öğrenciler tarafından zor bulundu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı da öğrenciler için kolay geçen bir sınav oldu. İşte, TEOG uzman yorumları hakkında detaylı bilgiler
#TEOG2017 YGS sınavının ardından öğrenciler merakla YGS soru yorumlarını takip ediyor. Sosyal medyadan görüldüğü üzere öğrencileri en çok zorlayan alan matematik oldu. Uzman yorumlarında da matematik soruları dikkat çekiyor. Peki YGS soru yorumlarında başka hangi alanlardaki sorular zordu? İşte uzmanlardan YGS soru yorumları
#YGSMilli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) 2015-2016 eğitim öğretim yılında resmi örgün liselerde görevli 277 bin 188 öğretmenin katılımıyla "öğrenci devamsızlığı", "akademik başarı", "temel liselere geçiş", "teknolojinin amacına uygun kullanımı", "öğrenci disiplin durumu"nun araştırıldığı "Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Raporu 2016" yayımlandı.
#LiseÇoktan seçmeli testler yaşamın bir parçası. Sorulması gereken soru, ne kadar büyük bir parçası olması gerektiği. Örneğin ABD’de üniversitelere girişte standart test sonuçlarına bakılır ama başka kriterler de kullanılır (kompozisyon, mülakat, özgeçmiş, portföy vs.). Öte yandan ülkemizde hem liseye hem üniversiteye (hem de devlete) girişte sadece standart test sonuçları kullanılıyor.
#Eğitim